• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kafasını yana eğiyor

ozge01

Yeni Üye
Merhaba, 1.5 yaşındaki forpus papağanım kafasını yamuk tutuyor. Sürekli değil , arada sırada yapıyor . Özellikle akşam olup uykusu gelince yapıyor. 1 hafta önce başladı eklediğim ilk iki fotoğraf 1 hafta önceye ait , son yüklediğim güncel hali . Bugünlerde gündüzleri daha az yapıyor ama hâlâ arada sırada yapmaya devam ediyor özellikle de akşamları. Nedenini anlayamadık lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşun yemesi içmesi keyfi nasıl ? Ve bir de dışkısını çekip atarsanız daha iyi yardımcı olacaklardir

ozge01

Yeni Üye
Kuşun yemesi içmesi keyfi nasıl ? Ve bir de dışkısını çekip atarsanız daha iyi yardımcı olacaklardir
Kuşum eski haline göre durgun.iştahı azaldı.dün daha iyiydi ama bu sabah kötüleşti hiç keyfi yok. İlk başladığında petshop bize nutrivita diare ilacını vermişti onu 3 gün kullandık ama işe yaramadı ve onu kullanıdıktan sonra kuşun dışkıları sıvılaştı , bizde ilacı vermeyi kestik kuşa da patates verince düzeldi.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotoğrafta kuşunuz iyi görünmüyor 🙁 boynun da zedelenme vs oldu mu acaba siz görmeden uçarken bir yere çarpmış olabilir mi bir diğeri de sinirsel bir durum. Yemiyorsa geçici olarak evde kendiniz mama hazırlayıp siringayla ağızdan vermeye çalışın. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim.

ozge01

Yeni Üye
Fotoğrafta kuşunuz iyi görünmüyor 🙁 boynun da zedelenme vs oldu mu acaba siz görmeden uçarken bir yere çarpmış olabilir mi bir diğeri de sinirsel bir durum. Yemiyorsa geçici olarak evde kendiniz mama hazırlayıp siringayla ağızdan vermeye çalışın. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim.
Şu anda kuşum sabahki haline göre daha hareketli ,ötüyor.
Yakın zamanda bir yere çarpmadı yaklaşık bir ay önce uçarken konamayıp dolabın arkasına düşmüştü ama ondan sonra kontrol ettiğimizde hiç bir sıkıntısı yoktu. Şimdi sevdiği yiyecekleri veriyorum az da olsa yiyor ayçekirdeği havuç yumurta vs. Ben Gaziantep'te yaşıyorum önereceğiniz bir yer varsa.

ozge01

Yeni Üye
Şimdi bir petshop ile konuştum , sarımsak yedirmemizi, suyuna triflucan şurup koymanızı söyledi . Ve boynunu eğdiği yönün tersinden iki tüy çekmemizi söyledi . Tüy çekmek doğru mu bilginiz var mı . Yardımcı olursanız sevinirim

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Şimdi bir petshop ile konuştum , sarımsak yedirmemizi, suyuna triflucan şurup koymanızı söyledi . Ve boynunu eğdiği yönün tersinden iki tüy çekmemizi söyledi . Tüy çekmek doğru mu bilginiz var mı . Yardımcı olursanız sevinirim
Hocalarımızdan yada tecrübe sahibi arkadaşlardan cevap gelmeden bence hemen her şeyi uygulamayın. @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet müsait oldukları an konuya yazacaklardır.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Direkt olarak sarımsak yedirildigini ve tüy çekmeyi hiç duymamıştım ve bence siz petshopun dediklerini yapmayın kuşu daha kötü edebilir o yüzden bilgi sahibi hocaların yazmasını bekleyin

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Denilenleri kesinlikle yapmayın. Muhtemelen kuşunuza kaliteli vetamin ve destekler vermediğiniz için halsiz düşmüş. Siz fark etmeden de ufak bir kafa travması geçirmiş, boyun kas ve sinirlerinde sıkıntı olmuş olabilir. Röhnfried gerwit ve enteobac sipariş edelim. mamaist.com dan bölünmüş almanızı tavsiye ederim, bildiğimiz bir yer. Ürünler gelince 1 gün gerwit, 3 gün entrobac vereceğiz. Kafeste grit kum ve mineral blok yoksa aynı siteden onu da sipariş edelim. Ürünler gelene kadar eczaneden alacağınız bebek d vitamini (devit3 olabilir) ağzına 1 damla şeklinde verelim. 5 gün boyunca. Suluğuna da gazı tamamen kaçırılmış (çalkalayın ve bekletin) sade madensuyu (beypazarı iyidir) nun yarım şişesini 1 litre suya oranı ile hazırlayacağız. Yalnız bu oran çok kuş olan büyük kümesler içindir. Kendiniz 100 ml su için oranlayın. Be artan suyu ertesi güm vermeyin. Mineral desteği için öneriyorum maden suyunu. Ayrıca vereceğiniz tüm sular şişe su olsun, arıtma ya da çeşme değil. mamaist den siparişleriniz gelince yazarsanız dozaj ve kullanım şekilleri hakkında bilgi veririz.

ozge01

Yeni Üye
Merhaba, siparişler bugün geldi . Nasıl kullanmamız gerekiyor ? 4 gündür de söylediğiniz gibi maden suyu ve devit-3 veriyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, siparişler bugün geldi . Nasıl kullanmamız gerekiyor ? 4 gündür de söylediğiniz gibi maden suyu ve devit-3 veriyorum.
Duygu hocam 5 gün demiş 1 gününüz daha var foruma girince gerekli açıklamayı yapacaktır. Durumu nasıl şuanda siz tekrardan güncel fotoğrafını ve beyaz peçeteye birikmiş dışkı resmini de paylaşın tekrar geçmiş olsun. @Ayvalık Jumbo Muhabbet

ozge01

Yeni Üye
Duygu hocam 5 gün demiş 1 gününüz daha var foruma girince gerekli açıklamayı yapacaktır. Durumu nasıl şuanda siz tekrardan güncel fotoğrafını ve beyaz peçeteye birikmiş dışkı resmini de paylaşın tekrar geçmiş olsun. @Ayvalık Jumbo Muhabbet
Bugünlerde önceki paylaştığım fotoğraflardaki kadar eğmiyor kafasını .İki gündür de uyumadan önce havaya bakar gibi kaldırıyor kafasını.onun dışında pek bir değişim yok.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bugünlerde önceki paylaştığım fotoğraflardaki kadar eğmiyor kafasını .İki gündür de uyumadan önce havaya bakar gibi kaldırıyor kafasını.onun dışında pek bir değişim yok.
Duygu hocam görünce dönüş yapacaktır. Yalnız sizden ricam kafesteki plastik tünekleri atın ahşap ekleyin ayrıca tüneklerde dışkı mevcut sağlığı açısından sakıncalı tavsiyem virkon s alın bütün kafesi belli aralıklarla yemlik suluk vs tünekler dahil dezenfekte edin. Çok tatlı maşallah umarım bir an önce sağlığına kavuşur tekrar geçmiş olsun.

ozge01

Yeni Üye
Duygu hocam görünce dönüş yapacaktır. Yalnız sizden ricam kafesteki plastik tünekleri atın ahşap ekleyin ayrıca tüneklerde dışkı mevcut sağlığı açısından sakıncalı tavsiyem virkon s alın bütün kafesi belli aralıklarla yemlik suluk vs tünekler dahil dezenfekte edin. Çok tatlı maşallah umarım bir an önce sağlığına kavuşur tekrar geçmiş olsun.
Tamamdır sağ olun tavsiyeniz için dediklerinize dikkat edeceğim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, yarın gerwit verelim 1 gün. Yarım suluğa 5 damla kullanım oranı. Sonraki 3 gün boyunca da enteobac verelim. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Her zaman şişe su kullanalım, arıtma ya da şişe olmasın. Yem yemesini, keyfini takip edelim. Yemden kesilme, anormal davranışlar görürseniz yazın lütfen. D vitaminini keselim. Aslımda ben 5 günü d vitamini için söylemiştim maden suyunu 1 gün de verseniz olurdu. Ama sorun yaratmaz uygun hazırlandıysa. Mineral desteği sonuçta.

1 gün gerwit, 3 günlük entrobac uygulaması sonrası genel durumu hakkında bilgi veriniz ve dışkılarını görelim.

Bir de bu kafasını arkaya yatırma hareketiyle birlikte, aksırma, tıksırma, kuyrukta nefes alırken oynama, kafes tellerine dik asılma, nefes alırken lıkırtılı ses (senki burun, bopaz kısmında mukus varmış gibi) sesler çıkarıyor mu?

Ayrıca @Fiko arkadaşım, gerekli bilgileri önceden sorduğunuz için çok teşekkür ederim 🙏

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhabalar, yarın gerwit verelim 1 gün. Yarım suluğa 5 damla kullanım oranı. Sonraki 3 gün boyunca da enteobac verelim. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Her zaman şişe su kullanalım, arıtma ya da şişe olmasın. Yem yemesini, keyfini takip edelim. Yemden kesilme, anormal davranışlar görürseniz yazın lütfen. D vitaminini keselim. Aslımda ben 5 günü d vitamini için söylemiştim maden suyunu 1 gün de verseniz olurdu. Ama sorun yaratmaz uygun hazırlandıysa. Mineral desteği sonuçta.

1 gün gerwit, 3 günlük entrobac uygulaması sonrası genel durumu hakkında bilgi veriniz ve dışkılarını görelim.

Bir de bu kafasını arkaya yatırma hareketiyle birlikte, aksırma, tıksırma, kuyrukta nefes alırken oynama, kafes tellerine dik asılma, nefes alırken lıkırtılı ses (senki burun, bopaz kısmında mukus varmış gibi) sesler çıkarıyor mu?

Ayrıca @Fiko arkadaşım, gerekli bilgileri önceden sorduğunuz için çok teşekkür ederim 🙏
Rica ederim hocam iyi çalışmalar.

ozge01

Yeni Üye

Aksırma tıksırma arada oluyor ama sanki burnuna toz kaçmış gibi yapıyor yem yedikten sonra falan. Nefes alırken kuyrukta oynama yok sadece öterken ileri geri oynuyor . Nefes alırken de ses çıkarmıyor .hastalıkla ilgisi var mı bilmiyorum ama yaz aylarında başlayan hâlâ arada yaptığı bir hareket var gagasını hızlı hızlı açıp kapatarak ağzından Nefes alıyor bazen. Bu hareketi birkaç kuşçuya sorduğumuzda sıcaklardan yaptığını söylemişti.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Aksırma tıksırma arada oluyor ama sanki burnuna toz kaçmış gibi yapıyor yem yedikten sonra falan. Nefes alırken kuyrukta oynama yok sadece öterken ileri geri oynuyor . Nefes alırken de ses çıkarmıyor .hastalıkla ilgisi var mı bilmiyorum ama yaz aylarında başlayan hâlâ arada yaptığı bir hareket var gagasını hızlı hızlı açıp kapatarak ağzından Nefes alıyor bazen. Bu hareketi birkaç kuşçuya sorduğumuzda sıcaklardan yaptığını söylemişti.
Özellikle yem yerken hapşırıyorsa yeminiz tozlu olabilir. Mesela eliniz temizken, elinizi yeme daldırıp bitaz yemi avuçladıktan sonra elinizde toz hissi olıyor mu? Ya da poşet dibinde toz görüyor musunuz? Öyleyse kapalı, kaliteli bir yeme geçmeniz lazım. Versele laga, hobi olabilir. Sıcaklardan ve stesten kanatlarını biraz yana aralayıp ağzından nefes alabilir. Ancal yine de biz bir videosunu görelim, tünekte dururken, kuyruk da görünecek şekilde. Aşağıda video ekleme talimatları var;

Screenshot_20230318_143040_Chrome.jpg

Üst Alt