• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kabarık ve kusma hareketi yapıyor

Deniz12

Aktif Üye
Muhabbet kuşum bir süredir halsiz ve kusma hareketi yapıyor, ertesi gün düzelip daha iyi oluyordu fakat bugünlerde nerdeyse hergün uykulu ve iştahı da azaldı, eskiden çok yemek yerdi fakat şimdi yemek istese bile kusma hareketi yapıp vazgeçiyor ve kusmamak için kafasını gömüp uyuyor, bide eskiden avuca alınmaya izin vermezdi fakat şimdi kendiliğinden gelip avuçta ısınmaya çalışıp uyuyor ve ilk defa sırtını okşamaya izin verdi, daha önce kussa bile dışkıları normaldi fakat son günlerde bozulmaya başladı resimdeki sulu olan en son yaptığı dışkı, üst üste entrobac verdim bugün yemine ilk defa zeolit ekledim ama hala uykulu ve kalkınca kusma hareketi yapıyor

Ekli dosyalar

Deniz12

Aktif Üye
Düzelmesi için sadece zeolit vermek yeterli mi? Salyalı kusma ve koku yok fakat yine de kursak mantarından şüphelendiğim için zolax mantar ilacını aldım fakat ağır gelir belki diye henüz vermedim, öncesinde zeolit tozu veriyorum fakat yeterli olmazsa ilacı kullanmam uygun mu? Yoksa sadece zeolit tozu vererek ilaç tedavisine geç mi kalmış olurum?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Düzelmesi için sadece zeolit vermek yeterli mi? Salyalı kusma ve koku yok fakat yine de kursak mantarından şüphelendiğim için zolax mantar ilacını aldım fakat ağır gelir belki diye henüz vermedim, öncesinde zeolit tozu veriyorum fakat yeterli olmazsa ilacı kullanmam uygun mu? Yoksa sadece zeolit tozu vererek ilaç tedavisine geç mi kalmış olurum?
Bence ilaç kullanacaksanız kanatlı uzmanına götürüp dışkı analizi yaptırın derim, ilaçlar ağır gelebilir veya bakteriyel bir enfeksiyon da olabilir

Deniz12

Aktif Üye
Kanatlı uzmanı sadece dışkı analizi yapılmasına izin veriyor mu acaba? İnternette kuşlara kötü yorumlara rastladığım için kanatlı uzmanı da olsa başka analizler yaptırmak ve emanet etmek istemiyorum açıkçası, çünkü kuşum ufak bir muhabbet kuşu türü ve oldukça hassas

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı sadece dışkı analizi yapılmasına izin veriyor mu acaba? İnternette kuşlara kötü yorumlara rastladığım için kanatlı uzmanı da olsa başka analizler yaptırmak ve emanet etmek istemiyorum açıkçası, çünkü kuşum ufak bir muhabbet kuşu türü ve oldukça hassas
Evet yaparlar merak etmeyin, kanatlı uzmanı zaten kuşlardan anlıyorlar 😊 Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı önerelim

Deniz12

Aktif Üye
Evet yaparlar merak etmeyin, kanatlı uzmanı zaten kuşlardan anlıyorlar 😊 Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı önerelim
İyi eğer öyleyse fakat kanatlı uzmanında bile kötü yorumlara epey rastlanabiliyor malesef, İzmirdeyim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zolax ı kullanmayın içinde laktoz var. İzmir'de hekim veteriner kliniği var. Bayraklı'da Petyum veteriner kliniği var ve Mavişehir de Mavişehir veteriner kliniği var. Size hangisi uyarsa oraya götürün. Kursak mantarı ise elinizi çabuk tutun hızlı yayılan bir bakteri türü maalesef. Çok geçmiş olsun 🌸

Deniz12

Aktif Üye
Zolax ı kullanmayın içinde laktoz var. İzmir'de hekim veteriner kliniği var. Bayraklı'da Petyum veteriner kliniği var ve Mavişehir de Mavişehir veteriner kliniği var. Size hangisi uyarsa oraya götürün. Kursak mantarı ise elinizi çabuk tutun hızlı yayılan bir bakteri türü maalesef. Çok geçmiş olsun 🌸
Peki çok teşekkür ediyorum

Deniz12

Aktif Üye
Peki mantarsa eğer fungistop ilacını öneriyor musunuz?

Deniz12

Aktif Üye
Evet fungistop kanatlılar için üretilmiş bir mantar ilacıdır.
Sanırım bir tek o kuşlar için özel üretilmiş fakat onun da satışında orijinalliği şüpheli olduğu için etkisi yok diyorlar diğer sık önerilen ilaçları da şeker içerdiği için (mikostatin, triflucan) şimdilik veremiyorum

dilara patat

Yeni Üye
Merhabalar çok geçmiş olsun öncelikle şu anda kuşunuzun durumu nasıl iyileşti mi

Üst Alt