• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum Kabarık, Halsiz, Yem Yemiyor ve İshal?? :(

Su Sezgin

Yeni Üye
Merhaba, kuşumun iki gün önce hiç bir şeyi yokken bir anda dünden beri kabarık durmaya başladı kafesinde ve uçmuyor, kıpırdamıyor, yem yemeyi tamamen bıraktı, yiyince de çıkarıyo, dün sabahtan beri de ishal. İstanbul Anadolu yakasındayım dün akşam burada kuşlardan anlıyorum diyen bi veterinere götürdüm ve klasik Avicare ilaçlardan verdi üç tane ancak güvenemiyorum ben bu ilaçlara, hepsinin fotoğrafını koyucam zaten. Daha önce İzmir de Burak Bey’e götürmüştüm ve onun tavsiye etmediği ne varsa bu veteriner tavsiye etti. Kafam çok karıştı ve çok korkuyorum lütfen yardım eder misiniz, ne yapabilirim??

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne tanısı koydular ne önerdiler

Su Sezgin

Yeni Üye
Tanı koymadı bile sordum bi kaç kez özellikle bir şeyi yok gibi gözüküyor röntgende azıcık kursağı şiş üşütmüş olabilir, beslenmeden kaynaklı olabilir dendi. Ama dediğim gibi güvenmiyorum. Ak darıyla besliyorum, kafesinde kızıl dal darı, kalamar kemiği, kumu hepsi var. 4 yaşında erkek bu zamana kadar kusma problemi yaşadık çok ancak hiç böyle kabarmalı halsiz ishal şeklinde bi hastalık yaşamamıştık. Dünden beri hiç bir şey yemedi, burada bi petshoptan a21 aldım ancak içeriğine ve taze olmasına güvenemedim suyla karıştırınca kırmızı benekler çıktı çünkü. Onu da veremedim bugün tekrar arıycam ama bulamıyorum internetten sipariş etsem 3 güne gelicek hiç bi şey yemediği için bekleyemem de ne yapabilirimm? :(

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle kuşunuzu beslemeniz lazım a21 mama bozuksa yumurtayı iyice haşlayın sarısını ezin yoğurt kıvamına getirin çay kaşığı ile beslemeye çalışın 🙏 Kusması salyalı mı, koku var mı?

Su Sezgin

Yeni Üye
Kusmasında salya ve koku yok, sindirilmemiş yem kusuyor direkt. Tamamdır yumurtayı yedirmeye çalışıcam teşekkür ederiimm. Peki nasıl tedavi edicem güvenilir bi veteriner İstanbul’da var mı tavsiye edebilecek olan ve hangi vitaminleri kullanmam lazım başka ne yapabilirim elimden gelen her şeyi yaparım yeter ki biliym dünden beri hiç kıpırdamıyor çok kötüyüm

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
tek konudan ilerleyin lütfen. öncelikle ektekiler ilaç değil bitkisel takviye. burak bey ne tavsiye etti bu hekim ne tavsiye etmedi. yapacağınız mamanın içine tok tutması için az miktar mısır unu da ekleyin. ve varsa az miktar probiyotik. ama bu acil durum maması. en kısa zamanda başka petshop tan besleme maması tedarik edin. kursak analizi oldu mu.

Su Sezgin

Yeni Üye
Kusura bakmayın bilmiyordum kaldırıyorum hemen. Burak bey sirkeyle kafesin temizlenmesini tavsiye etmemişti özellikle kursak mantarı olduğu zamanlar için virkon s önermişti. Ancak dün gittiğim veteriner sirkeyle temizlemem gerektiğini söyledi. Burak bey ak darıyla tek tip besleme yapıp sebze, dal darı, gritli kum gibi şeyler önerirken dün ki veteriner garden mix gibi karışık ballı yemlerden önerdi. Bu bitkisel takviyelerin bir zararı olur mu peki sizce ne için kullanıldıklarını bilmiyorum çünkü? Besleme mamasını alacağım teşekkür ederim ancak kursak analizi olmadı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
virkon s varsa önceliğiniz virkon s olsun. karışık ballı yemleri bizlerde önermiyoruz. hayır ektekiler bitkisel takviye zararı olmaz ama kursak mantarı varsa bu takviyeler hastalığı geçirmez. yetersiz kalır. iki hekimde antibiyotik yada başka bir ilaç vermedi mi. zeolit tozu varsa elinizde takviyelerle birlikte eş zamanlı kullanmanızı tavsiye ederim.

Su Sezgin

Yeni Üye
Tamamdır teşekkürler, zeolit elimde yok ne yazık ki ve evet iki hekimde antibiyotik ve ilaç vermedi. Ama dediğiniz gibi tedavi olmuyor şu an takviyeler için güvenilir bir site ve önerebileceğiniz güvenilir bir veteriner var mı İstanbul'da peki?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
biz zeolit ve diğer takviyeleri mamaist.com üzerinden alıyoruz. sehmus beyle irtibata geçebilirsiniz bu konuda. istanbulda vetform veteriner kliniğini tavsiye ederim.

Üst Alt