• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum iyileşmiyor

Aynasız

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafa sallayarak kusma halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2024
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Herkese merhaba. Muhabbet kuşum taşınma sürecimizden beri yani yaklaşık 3 aydır hasta. Keyifsiz. Nerdeyse ötmüyor. 2 ay kadar oldu kuş sıvıyla beraber yem çıkarıyordu. Halsizlik devam ediyor tabi. Araştırmalarım sonucunda kursak mantarı olduğunu düşünerek mikostatin verdim. Bir gelişme olmadı. Son birkaç gündür kusması azaldı diyorken bu sefer yine sıvı çıkarmaya başladı bu sıvı açık kahverengi. Sıvılar vücuda yapışınca kalıp gibi olduğu için kuşu dün akşam yıkadım. Farkettim ki başının arka kısmında sağ ve solda olmak üzere şişlik var ve içi sıvı dolu. Video ekliycem. Anlayan biri varsa cevap vermesini çok isterim. Kuştan anlayan bir veteriner yok çevremde

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O kısımlar kursak devamı.
Beşeri ilaç yerine kuşlar için olan ilaç kullanmanız daha iyi olurdu.
Öncelikle zeolitli besleme yapın, düzelme olmazsa kursak mantarı ilacı kullanırsınız.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bildiğiniz önerebileceğiniz bir ilaç var mı
Zeolit tozu kullanmalısınız bakteriyi yok eder, gösterdiğiniz yer kursağın son kısımlarıdır
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Zeolit tozu kuşlar için olanı birtek mamaist.com da vardır

Üst Alt