• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum ısırıyor

Sagi

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum omzuma geliyor sonra kulağımı boynumu ısırıyor. Neden bunu yapıyor acıtıyor. Ne yapmalıyım. Hem bazen sinirlendiğinde de elimi isırıyor.

Sagi

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum omzuma geliyor sonra kulağımı boynumu ısırıyor. Neden bunu yapıyor acıtıyor. Ne yapmalıyım. Hem bazen sinirlendiğinde de elimi isırıyor.
Cevap alabilecek miyim? Ablama da yapmaya başladı. Omuza gelip kulagi ısırıyor

Lorca34

Aktif Üye
Cevap alabilecek miyim? Ablama da yapmaya başladı. Omuza gelip kulagi ısırıyor
Merhaba, ilgisini çekecek oyuncakları vs var mı? Benimki de ısırıyor yapacak birşey yok pek. İlgisini dağıtın, oyun oynatın. Aşırı hareketlerden kaçının. Sakin ve huzurlu bir ortam yaratın mümkünse. Stresli olabilir, rahatlatıcı müzikler açın benim kuşum strese girmişti bir dönem ve müziğin faydasını çok gördük. Gaga taşı, kalamar kemiği gibi ısırmalık gaga törpüleyecek malzemeleri var mı kafeste?

Lorca34

Aktif Üye
Ayrıca kızgınlık döneminde de olabilir. Daha agresif olabiliyorlar kızgınlıktaki kuşlar. Sert tepki vermeyin ısırdığında. Isırınca göz temasını kesin. Kızmayın. Yoksa oyun haline getiriyorlar. Öyle okumuştum. Taklitçi kuşlar bunlar, öğrenirse sürekli yapabilir. Dikkatli davranın ve sabırlı olun. 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok pardon cevabı yazmışım ve yollamamışım
Oyun yapıyordur bu tarz hareketlerde örneğin: hişşşştttt, farklı bir ses tonu ile cevap verin
Vazgeçecektir

Sagi

Paylaşımcı
Merhaba, ilgisini çekecek oyuncakları vs var mı? Benimki de ısırıyor yapacak birşey yok pek. İlgisini dağıtın, oyun oynatın. Aşırı hareketlerden kaçının. Sakin ve huzurlu bir ortam yaratın mümkünse. Stresli olabilir, rahatlatıcı müzikler açın benim kuşum strese girmişti bir dönem ve müziğin faydasını çok gördük. Gaga taşı, kalamar kemiği gibi ısırmalık gaga törpüleyecek malzemeleri var mı kafeste?
Var hepsi var belki kulagimla oyun oynuyuda olabilir. Ne tür müzik mesela link atar mısınız

Sagi

Paylaşımcı
[
Çok pardon cevabı yazmışım ve yollamamışım
Oyun yapıyordur bu tarz hareketlerde örneğin: hişşşştttt, farklı bir ses tonu ile cevap verin
Vazgeçecektir
Hiç sorun değil ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Tamam deneyeceğim. O bazen dudağıma ve burnuma da kur yapar gibi (ya da oyun oynar gibi?)gagasını hafifçe vuruyor ve sonra ısırıyor çok aciyoe😭 hiç tepki vermeyip geri çekiliyorum. Eskiden yoktu bunlar ya

• Like
Tepkiler: Yaz

Yaz

Yeni Üye
[
Hiç sorun değil ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Tamam deneyeceğim. O bazen dudağıma ve burnuma da kur yapar gibi (ya da oyun oynar gibi?)gagasını hafifçe vuruyor ve sonra ısırıyor çok aciyoe😭 hiç tepki vermeyip geri çekiliyorum. Eskiden yoktu bunlar ya
Sizinki enazından bunları yapıyor benimkiler koruyor benden kafesi açsam uçup heryere vuruyorlar kafa göz sonra yere düşüyorlar :)) ama daha yeniler 2 haftalıklar oyuzden normal korkmaları sanırım

Son düzenleme:
Üst Alt