- Hastalık Belirtileri
- İshal, halsizlik, konuşmama, enerjisizlik
- Hastalık Belirti Tarihi
- 23 Kas 2025
Merhabalar. 5.5 yaşında ingiliz jumbo muhabbet kuşum var. 2 gün önce sürekli uyku modundaydı, normalde ışık açıkken sürekli dışarı çıkar sürekli bıcırdardı ancak dün sürekli uyur moddaydı. İçeri giriyor uyuyor çıkıyor gelip oyuncaklarıyla oynuyor sonra gidip geri uyuyordu kakasına baktığımda da ishal olduğu belli oluyordu. Bugün sabahtan veterinere götürdüm, bakteri kaynaklı ishal olduğunu söyledi {dışkı fotoğraflarını ek kısmına koyuyorum} ve şırıngayla çekip verdiği bir antibiyotik bir de vitamin takviyesi başladı 12şer saatlik arayla 3er damla vereceğim. Sabah bunlara başladım ama kuşum ne yem yiyor ne su içiyor. İlk gün hiç konuşmasa da bugün biraz konuştu. Çok zorlayıp strese sokmak istemiyorum ama en son dayanamayıp ilaçlı sudan bir damla şırınga ile çekip gagasını açıp vermek durumunda kaldım. Gün içinde enerjisi iyiydi akşama doğru yine düştü ve takip ettiğim kadarıyla 12 saattir yem yemiyor. Bu hastalığın bugünleri için normal midir? Yarın da yem yememiş olursa ne yapmam gerekir?
Ekli dosyalar
-
3.6 MB Görüntüleme: 6
-
3.9 MB Görüntüleme: 6
-
3.7 MB Görüntüleme: 5