• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum için bu takviyeler fazla mı?

Nurşah Koç

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 1ay önce bir muhabbet kuşu aldım ve onun sağlığını desteklemek için bazı takviyeler aldım.1 ay içerisinde kullanacağım takviyeleri günleri belirterek aşağıda listeledim.Sizce bu takviyeler kuşum için çok fazla olup onun sağlığını desteklemek yerine onu yorup, zarar verir mi?

🌸

—SUYA KATILACAKLAR—

🐦 1. ve 30. gün👉🏼Röhnfried vitamin set(5 tane)

🐦2-3-4. gün👉🏼saf su

🐦5. gün👉🏼Quiko Avisanol Sıvı Kalsiyum

🐦6-7-8-9. gün👉🏼saf su

🐦10. gün👉🏼Röhnfried Entroboc Probiyotik

🐦11-12-13.gün👉🏼Saf su

🐦14.gün👉🏼Röhnfried Atemfrei

🐦15-16-17.gün👉🏼saf su

🐦18.gün👉🏼Versele Laga-Muta-Vit

🐦19-20-21. gün👉🏼saf su

🐦22. gün👉🏼Röhnfried BT-Amin Forte

🐦23-24-25. gün👉🏼saf su

🐦26. gün👉🏼Med. Tollyamin Forte

🐦27-28-29. gün👉🏼saf su

—YEME KATILACAKLAR—

🐦3.gün👉🏼Röhnfried Immunbooster

🐦16.gün👉🏼Röhnfried Energie-Öl

🐦28.gün👉🏼Röhnfried K+K Protein

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet, bt amin forte verdikten sonra med tollyamine gerek yok . Proteine de gerek yok, yumurta maması daha iyi olur iki haftada bir. Mutavit veya gervit ikisinden birini kullanın. Kalsiyum yerine kalamar kemiği kemirsin daha iyi oluyor ☺

Nurşah Koç

Yeni Üye
Evet, bt amin forte verdikten sonra med tollyamine gerek yok . Proteine de gerek yok, yumurta maması daha iyi olur iki haftada bir. Mutavit veya gervit ikisinden birini kullanın. Kalsiyum yerine kalamar kemiği kemirsin daha iyi oluyor ☺
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, ilginiz için teşekkür ederim.☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar. 1ay önce bir muhabbet kuşu aldım ve onun sağlığını desteklemek için bazı takviyeler aldım.1 ay içerisinde kullanacağım takviyeleri günleri belirterek aşağıda listeledim.Sizce bu takviyeler kuşum için çok fazla olup onun sağlığını desteklemek yerine onu yorup, zarar verir mi?

🌸

—SUYA KATILACAKLAR—

🐦 1. ve 30. gün👉🏼Röhnfried vitamin set(5 tane)

🐦2-3-4. gün👉🏼saf su

🐦5. gün👉🏼Quiko Avisanol Sıvı Kalsiyum

🐦6-7-8-9. gün👉🏼saf su

🐦10. gün👉🏼Röhnfried Entroboc Probiyotik

🐦11-12-13.gün👉🏼Saf su

🐦14.gün👉🏼Röhnfried Atemfrei

🐦15-16-17.gün👉🏼saf su

🐦18.gün👉🏼Versele Laga-Muta-Vit

🐦19-20-21. gün👉🏼saf su

🐦22. gün👉🏼Röhnfried BT-Amin Forte

🐦23-24-25. gün👉🏼saf su

🐦26. gün👉🏼Med. Tollyamin Forte

🐦27-28-29. gün👉🏼saf su

—YEME KATILACAKLAR—

🐦3.gün👉🏼Röhnfried Immunbooster

🐦16.gün👉🏼Röhnfried Energie-Öl

🐦28.gün👉🏼Röhnfried K+K Protein
Bu vitaminleri bir insana verseniz karaciğeri patlar,
Çok çok çok fazla
Rutin vermeniz gereken

Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte

Diğerleri gerektiği zaman verilmeli
Ömrünü uzatmak yerine kısaltırsınız, karaciğer ve pankreas çok yorulur, bu organlar yorulunca böbrek, akciğerler ve kalp yükü kaldıramaz😔
Röhnfried ürünleri çok iyidir gerekeni kullanın fazlası zarar verir

Nurşah Koç

Yeni Üye
Bu vitaminleri bir insana verseniz karaciğeri patlar,
Çok çok çok fazla
Rutin vermeniz gereken

Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte

Diğerleri gerektiği zaman verilmeli
Ömrünü uzatmak yerine kısaltırsınız, karaciğer ve pankreas çok yorulur, bu organlar yorulunca böbrek, akciğerler ve kalp yükü kaldıramaz😔
Röhnfried ürünleri çok iyidir gerekeni kullanın fazlası zarar verir

Cevabınız için teşekkür ederim. İlk kuşum olduğu için tez canlı davranıp, sağlıklı bir yaşam sürmesini istediğim için çok fazla takviye almıştım ama görüyorum ki aşırıya kaçmışım🥲Cevabınızı dikkate alacağım ve ona göre takviyelerde azaltmaya gidip uygun olanları kullanacağım.Tekrardan ilginize teşekkür ederim.☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cevabınız için teşekkür ederim. İlk kuşum olduğu için tez canlı davranıp, sağlıklı bir yaşam sürmesini istediğim için çok fazla takviye almıştım ama görüyorum ki aşırıya kaçmışım🥲Cevabınızı dikkate alacağım ve ona göre takviyelerde azaltmaya gidip uygun olanları kullanacağım.Tekrardan ilginize teşekkür ederim.☺
Rica ederim, herşeyin fazlası zarardır😊🥰amacımız sağlıklı uzun bir yaşam sürüp mutlu olmalarını sağlamak😊🥰

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzda solunum problemi yoksa atemfrei vermeyin. BT amin, med tollyamin forte ve gervit i dönüşümlü verin. Tüy döneminde haftada ikiye çıkarın bence. Yani şöyle pazartesi gervit çarşamba entrobac. Diğer hafta pazartesi BT amin çarşamba entrobac diğer hafta pazartesi med tollyamin forte çarşamba yine entrobac. Tüy dönemine gelince pazartesi bt amin çarşamba entrobac cuma med tollyamin forte. Günleri misal verdim tabi. Ben yavrumda öyle yapıyordum. Diğer takviyeleri Demet ablanın dediği gibi gerektiği zaman yada ayda bir verilebilir. Yavrunuzun sağlıklı ömrü olsun 🌸

Üst Alt