• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum hızlı ve sesli nefes alıp veriyor.

Alemonia

Yeni Üye
Kuşum nefes alırken fımh fımh gibi ses ve çok hızlı nefes alıp veriyor.
Kuyruğu da aşağı yukarı hareket ediyor bu durumda.
Kafasını sürekli yan yatırıyor.
Uçamıyor, kanatları da güçsüz. Elime aldığımda düz şekilde kanatlarını açıyor sadece.
Şehir dışında olmam sebebiyle yaklaşık 5 gün yalnız kalmışlardı, pencere de üstten açık ama perde çekiliydi. Soğukta kalmış olacağını düşünmüyorum açıkçası çünkü hep öyle tutuyorum o odayı. Dün fark ettim bu şekilde olduğunu, sürekli yakında olduğu diğer kuşumun yanından ayırıp, salonda yanımda duran kuşumun yanına aldım bugün.
Sabah vitaminli su verdim, güzelce içti. Yemeğini de çok güzel içti.

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Çift konu açmak yasak, bu konudan devam edin.
5 gün yalnız kalmaları için uzun bir süre. Streamble.com üzerinden bir videosunu paylaşın, peçete üzerinde güncel dışkılarını da görelim.

Alemonia

Yeni Üye
Çift konu açmak yasak, bu konudan devam edin.
5 gün yalnız kalmaları için uzun bir süre. Streamble.com üzerinden bir videosunu paylaşın, peçete üzerinde güncel dışkılarını da görelim.
Bilmiyordum, özür dilerim 🙏🏻 Uyarınızı dikkate alacağım. Kaldırmak için kurcaladım fakat bulamadım.
Diğer iki kuşumda hiçbir sıkıntı yok, sadece dişi olan bu şekilde. Elimde onu ayıracağım başka kafes olmadığı için yumurtlama yuvasına aldım, sabah dışkılamasını kontrol ederim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kullandığınız takviyeler nelerdir tam olarak isimlerini yazarmısınız ayrıca birden bire mi bu hale geldi yani dün bir şeyi yoktu bugün böyle oldu gibi.. Temiz peçeteye dışkı resmiyle beraber tünekte bir video daha eklermisiniz açıkçası iyi görünmüyor durumu. Üşütmediğine hava akımına maruz kalmadığına eminmisiniz tedbir amaçlı şimdilik kekik çayı yapıp verin.

Alemonia

Yeni Üye
Kullandığınız takviyeler nelerdir tam olarak isimlerini yazarmısınız ayrıca birden bire mi bu hale geldi yani dün bir şeyi yoktu bugün böyle oldu gibi.. Temiz peçeteye dışkı resmiyle beraber tünekte bir video daha eklermisiniz açıkçası iyi görünmüyor durumu. Üşütmediğine hava akımına maruz kalmadığına eminmisiniz tedbir amaçlı şimdilik kekik çayı yapıp verin.

Dışkı ve vitamin görsellerini ekledim
IMG_2488.jpegIMG_2487.jpegIMG_2486.jpeg

Alemonia

Yeni Üye

2 gündür bu şekilde, bugün 3.güne başladık. Yukarıda da belirttiğim gibi, bulundukları oda hep penceresi yukarıdan açık kalıyor, geceleri perdesini kapatıyordum sadece. Şehir dışında olduğum süreçte perdeyi kapatıp gitmiştim.
Hava akımına denk gelebilecekleri bir konumda değiller. Öyle olsa birlikte durduğu diğer kuşum da böyle olmaz mıydı ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İnsanda olduğu gibi hepsinin yapıları dirençleri farklı biri en ufak bir şeyde hasta olabilir iken diğeri etkilenmeyebilir. Bahsettiğinize göre benim düşüncem hava akımının etkilemiş olabileceğini düşünüyorum hava sıcak perde çekili dahi olsa asla açık değil aralık bile bırakmıyorum havalandırma sırasında mutlaka farklı oda da oluyor kekik çayını verin ancak dışkıları diğer arkadaşlarım bir yorumlasın @Aslı Ö. @Demet bükay

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ben dışkıların rengini pek beğenmedim. Tünekte bir video ekler misiniz. Ayrıca ilk attığınız video da denge problemi yaşıyor sanki kuşunuz. Yani yemlikte dengesiz şekilde duruyor izlenimi verdi. Tabana beyaz peçete serin tekrardan güncel dışkıları ekleyin bakalım.

Üst Alt