Mberra
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Kusma, parlak yeşil dışkı, kilo kaybı
- Hastalık Belirti Tarihi
- 8 Haz 2025
- Kullanılan İlaç
- Kombimix, Med Tollyamin, Entrobac
Merhabalar
Erkek muhabbet kuşum beş yaşında, yaklaşık
bir buçuk aydır aralıklı olarak kusma problemi yaşıyoruz. Sadece sıvı kusuyor, içinde öğütülmemiş yem yok. Dışkısında da yem görmedim ama en son dışkısı parlak yeşil ve cıvıktı fotoğrafını yüklüyorum. Bu arada kusmadan önce kendini şişiriyor ve uyukluyor ama kusunca sonra rahatlıyor ve hareketi normale dönüyor bir dahaki kusmasına kadar. Eskisine göre daha çok uyuyor ama sürekli uyur vaziyette değil.
Bu süreçte birkaç tur beş günlük kombimix+med tollyamin tedavisi yaptık, tedaviyi yapınca kusması bir süre duruyor ama bıraktıktan kısa süre sonra yeniden başlıyor. İlaç sonrası entrobac da veriyorum. Son birkaç gündür yemliğe çok sık inmeye başladı, yem yiyor ama bu sabah tartınca daha önce 57gr olan kuşumuzun 39 grama düştüğünü gördük
Daha önce de tartıyorduk bir ara 47lere düşmüş sonra toparlamıştı kusmadığı dönemde fakat bu kusma sürekli geri dönüyor ve yediği yemden faydalanamıyor muhtemelen.
sorum şu: kombi mix ile mi devam edelim yoksa mikostatin nidazol gibi bir ilaca mı geçelim? Kombimix kullanımını da çok sık yapmak zararlıdır diye tahmin ediyorum ama beş günlük tedavi yetmiyor gibi. Bir de bende crystalline var yara bakımı için olan, onun suya katılarak bakteri ve mantara karşı kullanıldığını da okudum, onu bu amaçla kullanan var mı tavsiye eder misiniz?
Fazla ilaç kullanımının karaciğeri iflas ettirdiğini biliyorum bu yüzden hayvanı denek tahtasına çevirmek istemiyorum ama bu şekilde giderse kaybedeceğiz gibi görünüyor, ne yapmamı tavsiye edersiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Erkek muhabbet kuşum beş yaşında, yaklaşık
bir buçuk aydır aralıklı olarak kusma problemi yaşıyoruz. Sadece sıvı kusuyor, içinde öğütülmemiş yem yok. Dışkısında da yem görmedim ama en son dışkısı parlak yeşil ve cıvıktı fotoğrafını yüklüyorum. Bu arada kusmadan önce kendini şişiriyor ve uyukluyor ama kusunca sonra rahatlıyor ve hareketi normale dönüyor bir dahaki kusmasına kadar. Eskisine göre daha çok uyuyor ama sürekli uyur vaziyette değil. Bu süreçte birkaç tur beş günlük kombimix+med tollyamin tedavisi yaptık, tedaviyi yapınca kusması bir süre duruyor ama bıraktıktan kısa süre sonra yeniden başlıyor. İlaç sonrası entrobac da veriyorum. Son birkaç gündür yemliğe çok sık inmeye başladı, yem yiyor ama bu sabah tartınca daha önce 57gr olan kuşumuzun 39 grama düştüğünü gördük
sorum şu: kombi mix ile mi devam edelim yoksa mikostatin nidazol gibi bir ilaca mı geçelim? Kombimix kullanımını da çok sık yapmak zararlıdır diye tahmin ediyorum ama beş günlük tedavi yetmiyor gibi. Bir de bende crystalline var yara bakımı için olan, onun suya katılarak bakteri ve mantara karşı kullanıldığını da okudum, onu bu amaçla kullanan var mı tavsiye eder misiniz?
Fazla ilaç kullanımının karaciğeri iflas ettirdiğini biliyorum bu yüzden hayvanı denek tahtasına çevirmek istemiyorum ama bu şekilde giderse kaybedeceğiz gibi görünüyor, ne yapmamı tavsiye edersiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.