• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum hızla kilo kaybediyor yardım lütfen

Mberra

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, parlak yeşil dışkı, kilo kaybı
Hastalık Belirti Tarihi
8 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Kombimix, Med Tollyamin, Entrobac
Merhabalar
Erkek muhabbet kuşum beş yaşında, yaklaşıkIMG_7973.jpeg bir buçuk aydır aralıklı olarak kusma problemi yaşıyoruz. Sadece sıvı kusuyor, içinde öğütülmemiş yem yok. Dışkısında da yem görmedim ama en son dışkısı parlak yeşil ve cıvıktı fotoğrafını yüklüyorum. Bu arada kusmadan önce kendini şişiriyor ve uyukluyor ama kusunca sonra rahatlıyor ve hareketi normale dönüyor bir dahaki kusmasına kadar. Eskisine göre daha çok uyuyor ama sürekli uyur vaziyette değil.

Bu süreçte birkaç tur beş günlük kombimix+med tollyamin tedavisi yaptık, tedaviyi yapınca kusması bir süre duruyor ama bıraktıktan kısa süre sonra yeniden başlıyor. İlaç sonrası entrobac da veriyorum. Son birkaç gündür yemliğe çok sık inmeye başladı, yem yiyor ama bu sabah tartınca daha önce 57gr olan kuşumuzun 39 grama düştüğünü gördük :( Daha önce de tartıyorduk bir ara 47lere düşmüş sonra toparlamıştı kusmadığı dönemde fakat bu kusma sürekli geri dönüyor ve yediği yemden faydalanamıyor muhtemelen.

sorum şu: kombi mix ile mi devam edelim yoksa mikostatin nidazol gibi bir ilaca mı geçelim? Kombimix kullanımını da çok sık yapmak zararlıdır diye tahmin ediyorum ama beş günlük tedavi yetmiyor gibi. Bir de bende crystalline var yara bakımı için olan, onun suya katılarak bakteri ve mantara karşı kullanıldığını da okudum, onu bu amaçla kullanan var mı tavsiye eder misiniz?

Fazla ilaç kullanımının karaciğeri iflas ettirdiğini biliyorum bu yüzden hayvanı denek tahtasına çevirmek istemiyorum ama bu şekilde giderse kaybedeceğiz gibi görünüyor, ne yapmamı tavsiye edersiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kusmada koku mevcut mu?
Zeolitli kursaktan beslemeyi yapın bir süre eğer düzelme olmaz ise ilaç kullanımına devam edersiniz.
Kafeste grit kum ve kalamar kemiği mevcut mu?
Hangi yem markasını kullanıyorsunuz?

Mberra

Yeni Üye
Merhaba,
Zeolitli kursaktan besleme nedir bilgim yok. Hafif ekşi bir koku var, yem de vardı en son kustuğunun içinde. Evet Versele Laga grit ve kalamar kemiği var, grit sürekli yiyor kalamar kemiği yemiyor. Yem Karadeniz Pet üretici yemi kullanıyorum, akdarı ve aspur yiyor sadece. Sanırım yalnız onları öğütebiliyor. Kapalı Vitakraft da aldık kafeste o da var ama onu pek yemedi.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba,
Zeolitli kursaktan besleme nedir bilgim yok. Hafif ekşi bir koku var, yem de vardı en son kustuğunun içinde. Evet Versele Laga grit ve kalamar kemiği var, grit sürekli yiyor kalamar kemiği yemiyor. Yem Karadeniz Pet üretici yemi kullanıyorum, akdarı ve aspur yiyor sadece. Sanırım yalnız onları öğütebiliyor. Kapalı Vitakraft da aldık kafeste o da var ama onu pek yemedi.
Mamaist hattından zeolit tozu alın elle besleme maması içine mercimek tanesi kadar katın her gün günde bir kez besleyin ☺🌸

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Koku varsa kursak mantarı olabilir. Kursaktan besleme videolarını izleyin eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız elle besleme maması,zeolit ve elle besleme aparatı alın. Yapamaz iseniz zeoliti yediği sebzelere dökün ama kursaktan besleme daha etkili olur.

Üst Alt