• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hırlıyor ve kusuyor

Semiha baklacı

Yeni Üye
Rahatsız ediyorum ama yardıma ihtiyacım var. Dişi kuşum 5 6 aydır kusuyor ama kokusuzdu. Çiftiyle pek çift gibi dwğiller. Engelli erkek kuşumuz uçamıyor. Şuan dişi kuşum okadar dikkat etmeme rağmen hastalandı. Kusması kötü kokmaya başladı. İştahıda yerinde. Fakat bugün ishal başladı ve 2 3 gündür hırlıyor vik vikliyor geceleri. Burun deliklerimi kapandı diye tuzlu su ile temizledim. Yine hırlıyor. Veterinere gittim antibiyotik ve vitamin karışımı verdi. Ayriyeten petshoptanda ishal için bağışıklık ve soğuk algınlığı için damla aldım. Multivitaminde aldım. Koydum. Bekliyorum. Enerjisi dünden beri kötüydü. Şimdi toparlanmaya çalışıyor gibi ama sabaha çıkamıcak diye korkuyorum. 3 senedir benimle ve diğer kuşum elimde öldü. Ne yapabilirim başka bana bi çözüm yolu söyleyin lütfen :'(

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, hoşgeldiniz 🙏 Hangi antibiyotiği verdi?

Semiha baklacı

Yeni Üye
Hoşbuldum. Genel kullanılan bir antibiyotik dedi vitaminlerle karışım yapıp verelim size dedi bende tamam dedim. 2 gün bitti. Geceleri uyuyamıyor, hırlıyor acı çekiyor. Yarın selçuk üni veteriner bölümüne gitmek istiyorum. Uyuyamıyor acıdan hazin son geliyotmuş gibi hissediyorum. İshali sıvı değil ama artık suyuda yemide aynı normal enerjisinde yiyor iştahı vardı bugünde

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. Solunum problem yaşıyor yazdıklarınızdan anladığım. Bencede en sağlıklısı veteriner fakültesine gitmeniz. Durumu bizede bildirirseniz sevinirim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hoşbuldum. Genel kullanılan bir antibiyotik dedi vitaminlerle karışım yapıp verelim size dedi bende tamam dedim. 2 gün bitti. Geceleri uyuyamıyor, hırlıyor acı çekiyor. Yarın selçuk üni veteriner bölümüne gitmek istiyorum. Uyuyamıyor acıdan hazin son geliyotmuş gibi hissediyorum. İshali sıvı değil ama artık suyuda yemide aynı normal enerjisinde yiyor iştahı vardı bugünde
Solunum problemi var gibi gözüküyor mutlaka sonucunu söyleyin bize de 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz☺ ben mümkünse fotoğrafı çektiğiniz şekilde bir video görebilir miyim
1732026281759.png

Semiha baklacı

Yeni Üye
İlaçlar ishaline iyi geldi dediğiniz gibi solunum yolu soğuk algınlığıymış. Ben kursak mantarı sandım. Dün gece uyuyamamıştı hırıltıdan bugün daha iyi toparlanıyor ama boğaz acısı çekiyor gibi. Hava soğuk olduğu için daha da kötüleşir diye dışarı çıkarıp fakülteye götürmek istemiyordum. 1 saat uzaklıkta. Soğuk algınlığı için bir antibiyotik varmı acaba bildiğiniz? Hala yem alıp eşine vermeye çalışıyor. Dişi olduğu halde yapıyor bunu erkeğe. Erkek kuşum zamanında eşini kaybettiği için psikolojisi bozuldu uçmuyor ama sağlığı sıhhati yerinde engelli olduğu için anlaşamıyolarda olabilir demişti veteriner. İyileştikten sonra değişimmi yapmam gerekiyor? Acı mı çektiriyorum böyle yaparak

Semiha baklacı

Yeni Üye
Videoyuda çekeceğim şuan yanımda değil malesef. 2 gündür kuyruğu yerdeydi aşağı çekiyordu nefes alamadığından şimdi oda normal hizasında. Geriye daha güçlü bir antibiyotik kaldı. Yada fakülte yolu

Semiha baklacı

Yeni Üye
Videoyu paylaşamadım maalesef dosya uzantısını uygun bulmadığı için almıyor. İshali durdu. Kusmaları devam ediyor. Aldığım ilaç işe yaramadı maalesef. Tek çözüm veteriner kaldı..

Üst Alt