• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hastalandı yardım

Emrelyus

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma, kuyruk sekmesi, halsizlik
Kullanılan İlaç
Doksimis
Merhaba kuşum hastalandı neden böyle oldu bilmiyorum birden böyle oldu 2 3 gündür böyle 3 yavrusu var onlara bulaştırır diye korkuyorum kuyruk sekmesi var kabarıyor sallanıyor tünekte dün doksimis verdim 2 defa içti sonrasında biraz kendine gelir gibi oldu ama bugün yine aynı ne yapmak lazım?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba kuşum hastalandı neden böyle oldu bilmiyorum birden böyle oldu 2 3 gündür böyle 3 yavrusu var onlara bulaştırır diye korkuyorum kuyruk sekmesi var kabarıyor sallanıyor tünekte dün doksimis verdim 2 defa içti sonrasında biraz kendine gelir gibi oldu ama bugün yine aynı ne yapmak lazım?

Çok geçmiş olsun, bulaştırmadan da önemlisi yavruya yem verdiği için extra yorgunluk çekebilir, baba bakarsa bakabilirse anneyi ayırın , yavrular büyükse problem olmaz ama o önemli,

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

Kuşunuz dişi mi ? Popo kısmını kontrol ediniz popo kısmında şişlik var mı ?

Emrelyus

Aktif Üye
Çok geçmiş olsun, bulaştırmadan da önemlisi yavruya yem verdiği için extra yorgunluk çekebilir, baba bakarsa bakabilirse anneyi ayırın , yavrular büyükse problem olmaz ama o önemli,
Hasta olan baba hocam

Şuan bakmıyor zaten kuşlara anne ilgileniyor

Emrelyus

Aktif Üye

Buda güncel dışkı yalnız burda 3 farklı dışkı olabilir anne, yavru ve hasta olanın

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

Buda güncel dışkı yalnız burda 3 farklı dışkı olabilir anne, yavru ve hasta olanın
Veterinere götürüldü mü ? Hekiminizin verdiği programa göre ilacı uygulayabilirsiniz, dışkıyı entrobac probiyotik ve usne Gano takviyesinin düzelteceğini düşünüyorum yalnız ilaç daha etkilir ve daha ağırdır, takviyeler ulaşana kadar ilaca devam edebilirsiniz zaten kullanım talimatı 3-5 gün

Emrelyus

Aktif Üye
Veterinere götürüldü mü ? Hekiminizin verdiği programa göre ilacı uygulayabilirsiniz, dışkıyı entrobac probiyotik ve usne Gano takviyesinin düzelteceğini düşünüyorum yalnız ilaç daha etkilir ve daha ağırdır, takviyeler ulaşana kadar ilaca devam edebilirsiniz zaten kullanım talimatı 3-5 gün
Hayı götürmedim veterinere ama elimde usne gano var onu veririm o zaman ve probıyotik de alırım yarın onuda veririm teşekkürler

Emrelyus

Aktif Üye
İlaç dediğiniz doksimis değil mi hocam

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Doksimisi 3 gün verin en az,ardından da probiyotik verin 3 gün ve sonraki gün vitamin verin. Antibiyotiği bir gün verip kesmeyin.

Emrelyus

Aktif Üye
Kuş ya sindirim yapamıyor ya da kursak mantarı olabilir. Kafeste grit kum var mı?
Zeolitli elle besleme yapmanızı tavsiye ederim.
Elimde elle besleme maması ve aparatı var içine grit kumda var mı zeolit onu karıştırsam olur mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş kumunu ayrı br yemliğe ya da suluğa koyun.
Elle besleme maması içine zeolit ekleyin,bir hafta devam edin bu uygulamaya. İnşallah düzelir. :)

Emrelyus

Aktif Üye
Kuş kumunu ayrı br yemliğe ya da suluğa koyun.
Elle besleme maması içine zeolit ekleyin,bir hafta devam edin bu uygulamaya. İnşallah düzelir. :)

hocam ben araştırdım şuan hasta dediğimiz kuşun poposununda dışkı birikmiş biraz ve çok fazla dışkıda yapmıyor kabızlık belirtilerini okudum halsizlik kabarma iştahsızlık varmış bütün belirtiker benim kuşumdakiyle aynı acaba kabızlık tedavisimi uygulasam zeytinyağı felan deniyor probiyotikde iyi gelir mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
hocam ben araştırdım şuan hasta dediğimiz kuşun poposununda dışkı birikmiş biraz ve çok fazla dışkıda yapmıyor kabızlık belirtilerini okudum halsizlik kabarma iştahsızlık varmış bütün belirtiker benim kuşumdakiyle aynı acaba kabızlık tedavisimi uygulasam zeytinyağı felan deniyor probiyotikde iyi gelir mi?
Probiyotik iyi gelir.Kara lahana yaprağı da verebilirsiniz. Zeolitte faydalı olur.