• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşum hasta

getherenowhere

Müdavim
Hastalık Belirti Tarihi
13 Kas 2023
kuşum bu sabah üşütmüş sanırım. ben uyurken görece daha soğuk olan odaya koymuşlar kuşları. dışkısını atıyorum hasta kuşumun. iyiydi bir anda böyle oldu. grit kumu var, dün entrobac verdim, sadece temiz hazır su kullanıyorum, yemleri de bence taze çünkü paketli alıyoruz her ay ya da iki haftada bir. neden böyle oldu anlamadım.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun ortamı karanlık ister istemez uyku moduna geçiyor. Daha aydınlıkta net video eklermisiniz.

Kuşa probiyotik takviye verin. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verilmesini tavsiye ederim. Yemesi nasıl. Yemiyorsa ona göre yönlendirme yapalım.

getherenowhere

Müdavim
Kuşun ortamı karanlık ister istemez uyku moduna geçiyor. Daha aydınlıkta net video eklermisiniz.

Kuşa probiyotik takviye verin. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verilmesini tavsiye ederim. Yemesi nasıl. Yemiyorsa ona göre yönlendirme yapalım.
merhaba kuşum yemek yemiyor yerse de kusuyor. tamam üç gün 8 saat entrobac kalacak sulukta sonra normal su ekleyeceğim. ertesi gün de aynı şekilde devam edeceğim doğru mu?

getherenowhere

Müdavim

Doğacı

Eski Forumcu
Bu sizin kursak mantarı teşhisi konulan kuşunuz değil mi?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
kuş çoğunlukla uyuyor ve kuyruğu hareket ediyor nefes alıp verirken. tüy döküyor acaba tüye girdiğinden mi böyle? kusuyor bir de videosu böyle

Konu üste çıksın diye mesaj atmıştım yani pek uzman sayılmam fakat yinede birçok olasılık var , soğuk alması veya üşütmesi , tüye girdiyse belki uyuyabilir vs ama kusması normal değil olmamalı ve günün hangi saatlerinde uyuyor yani çoğu zaman mı bu şekilde ?

getherenowhere

Müdavim
Konu üste çıksın diye mesaj atmıştım yani pek uzman sayılmam fakat yinede birçok olasılık var , soğuk alması veya üşütmesi , tüye girdiyse belki uyuyabilir vs ama kusması normal değil olmamalı ve günün hangi saatlerinde uyuyor yani çoğu zaman mı bu şekilde ?
bugün evet onun dışında çok neşeli ve enerjikti bugün oldu ne olduysa

Doğacı

Eski Forumcu
Care4birds fungistop temin edin eğer kursak mantarı devam ediyorsa ki ettiğini düşünüyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz yemek yemiyorsa iştahtan kesildiyse direk ilaç yüklemesi yapmayın vücut kaldırmaz. Kursak mantarı şüpheniz varsa doğal yollarla iyileştirmeye çalışın öncelikle. Zeolit tozu elinizde var mı antifungal özelliği var bu tozun. Bir hafta on gün kadar besleme mamasıyla birlikte besleme yapınız. Bu süre zarfında probiyotik takviyesiyle de destekleyiniz.

getherenowhere

Müdavim
Kuşunuz yemek yemiyorsa iştahtan kesildiyse direk ilaç yüklemesi yapmayın vücut kaldırmaz. Kursak mantarı şüpheniz varsa doğal yollarla iyileştirmeye çalışın öncelikle. Zeolit tozu elinizde var mı antifungal özelliği var bu tozun. Bir hafta on gün kadar besleme mamasıyla birlikte besleme yapınız. Bu süre zarfında probiyotik takviyesiyle de destekleyiniz.
zeolit tozum da besleme mamam da var ama kuşum inatçı keçinin teki ağzını açmama yemini etmiş gibi asla açmıyor. zorla açıp iğnesiz şırıngayla bir damla verebilirsek veriyoruz zeolitli mama. o da eğer beyefendiler bize acıyıp ağzını biraz açarsa. hırpalanmasın diye de çok zorlayamıyorum çaresiz kaldım. yarın veterinere götürmeyi deneyeceğim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
zeolit tozum da besleme mamam da var ama kuşum inatçı keçinin teki ağzını açmama yemini etmiş gibi asla açmıyor. zorla açıp iğnesiz şırıngayla bir damla verebilirsek veriyoruz zeolitli mama. o da eğer beyefendiler bize acıyıp ağzını biraz açarsa. hırpalanmasın diye de çok zorlayamıyorum çaresiz kaldım. yarın veterinere götürmeyi deneyeceğim
O zaman önceliğiniz bilen birinden destek almanız. 🖐🏻 Ve kanatlı uzmana götürmeniz mümkünse. Geçmiş olsun

Üst Alt