radiogaga
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- geregınden fazla uyuklama, ötmeme
- Hastalık Belirti Tarihi
- 25 Kas 2024
(mavi olan erkek sarı olan kız) merhabalar oncelıkle yaklasık 2 aydır eş muhabbet kuşum var. ilk defa besledıgım ıcın vıtamın falan hıc vermedım kumu yemı suyu her seyı var, vıtamınler konusunda cok bılgı sahıbı olmadıgım ıcın almak ıstemedım. şimdi konuya gelırsek 3 haftadır mavi kusum sureklı degıl ama gunun bırcok kısmını uyuyarak, dısarıya cıkarttıgımda da tuneyerek gecırıyor geldiğinden beri neredeyse hic ottugunu de duymadım zaten (otmemesı sıkıntı degıl sonucta her kusun karakterı farklı olur ama genede hiç ötmemesı normal gelmedı) sadece maviyi dısarı salsam mesela sarıyı cagırmak ıcın ötüyor, birde kafese elimi soktugumda ona doğru goturdugumde ciyaklıyor esek sıpası. bize alısık bıraz mavi olan ama sarı hiç değil zaten sarı bizden korkuyor ama kafama omzuma konmasına da anlam veremıyorum. dıskısının fotografını da atacagım ıkısınınde. şimdi anlamadığım şey mavi aksine bize alışık sımdı desem soguk aldı veya stresten boyle hayvancagız (dıskısından suphelenıyorum ve sureklı uyuklamasından) ama eğer stresten olsa sarı kusum çoktan (allah korusun) olmustu yanı aksine onun dıskısı bana normal gelıyor arastırdıklarıma göre. hastalansa desem sarı da hasta olurdu ıhtımal veremedım buna da zaten kafes temizliğini falan yapıyorum haftada ıkı kez, suyunu da 10 saatte bır degıstırıyorum veya cereyan da olmuyor oldukları yer de ideal sıcaklıkta. bana kilodan kaynaklı gibi geliyor sanki bir tik şişko gibi mavi kus anlayamadım. ama sımdı ıngılız muhabbet kuşu olduğunu da dusundum mavinin onlarda da kilo problemı normalmıs gıbı (bırkac yerde okumustum cok bılgım yok) (bu arada ben saat 11 gıbı uyudugumdan onlarda benım odada 11de yatıyolar 9da kalkıyolar ki aksine sarı olan kuş her an tetikte gibi az bır ses duydugunda hemen kalkıyo etrafa bakıyo ama kuş cok canlı sanırım mavi biraz tembel) cozemedım ben bu kusları bir turlu bana yardımcı olursanız cok sevınırım birde ne vıtamını almalıyım onları bılmıyorum onlar hakkında da bılgı verırsenız tesekkurler. (üstünde yazısı olmayan mavi kusumun dıskısı)
Ekli dosyalar
-
661.6 KB Görüntüleme: 7
-
305.8 KB Görüntüleme: 7
-
1.1 MB Görüntüleme: 7
-
377 KB Görüntüleme: 7
-
934.3 KB Görüntüleme: 7
Son düzenleme: