• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı?

Dudukuş

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırık, kanat seyirmesi
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ocak 2024
Kuşum ara sıra hapşırıyor ve bugün hapşırırken yüzüme çok hafif bi su geldi. Onun harici keyfi neşesi çok yerinde. İştahı açık, dışkısı normal. Fakat bunlarla beraber uzun bir süredir kanatları seyiriyor. Kuşum hasta mı kanat seyirmesi neden olur. Geçmesi için ne yapabilirim

Ekli dosyalar

rilish26

Müdavim
Kuş fena tüyde b vitamini ve uygun miktarda yulaf verin. Dışkısında pek sorun yok gibi duruyor. Fotoğraftada sağlık duruyor. O anın videosunu paylaşırsanız daha iyi olur

Dudukuş

Aktif Üye
Videosunu çekebilirsem paylaşayım çok yakalayamıyorum kamera görünce durmuyor. Vitaminlerini ve yulafı veriyorum düzenli olarak.

Dudukuş

Aktif Üye
Kuş fena tüyde b vitamini ve uygun miktarda yulaf verin. Dışkısında pek sorun yok gibi duruyor. Fotoğraftada sağlık duruyor. O anın videosunu paylaşırsanız daha iyi olur

Kuşumun videosunu çekmek için kafesine yaklaştığımda kuşumun nefes alırken kuyruğunun titrediğini gördüm. Kafese yaklaşmamı sevmiyor sinirlendi bu yüzden. Bundan dolayı mı kuyruğu titriyor acaba çünkü uyurken gözlemledim titremiyordu kuyruğu. Acaba solunum sıkıntısı mı yaşıyor? Videosunu ekliyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun güncel dışkı resmini paylaşır mısınız görüntüdeki dışkılar kuruduğu için pek anlaşılmaz. Bu arada arkadaşların dediği gibi haftada 2 kez yarım suluğa 5 damla b vitamini yada gerwit vermeniz gerek. Tüy dönemini kolay atlatır ve bulunduğu odanın ısısını da düzenli olarak kontrol ederseniz toparlar

Dudukuş

Aktif Üye
Kuşun güncel dışkı resmini paylaşır mısınız görüntüdeki dışkılar kuruduğu için pek anlaşılmaz. Bu arada arkadaşların dediği gibi haftada 2 kez yarım suluğa 5 damla b vitamini yada gerwit vermeniz gerek. Tüy dönemini kolay atlatır ve bulunduğu odanın ısısını da düzenli olarak kontrol ederseniz toparlar
Kuşumun güncel dışkısı bu şekilde. Kuyruğunun sallanması nasıl geçer peki?

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dışkıda sorun yok. Ama bulunduğu odanın ısısını kontrol edin. Hapşırdığında eğer az da olsa bir sıvı tespit ettiyseniz soğuk algınlığı da almış olabilir. Vitamin takviyesi şart

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her kuyruk sekmesinde solunum problemi vardır diyemeyiz. Heyecanlanir kuyruk seker yada stres altındadır kuyruk seker, üşütmüştür yine seker. İsterseniz turbo respiratory nefes açıcı da kullanabilirsiniz. Dışkılar denildiği gibi normal görünüyor. Yapmanız gerekenler takviyeli eksik etmeyiniz düzenli şekilde veriniz. Yoksa bir an önce temin ediniz. Ve aynı zamanda kekik spreyi yapıp burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslama yapınız. Forumda tarifi var. Geçmiş olsun 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy döneminde bağışıklık sistemi düşer bu yüzden iyi bakım ve takviyeler veririz. Bende video da ortam ısısı değişikliğinin sebep olduğu soğuk algınlığı gördüm ilk önerim güzel bir mama hazırlayıp vermeniz içinde imkanınız varsa zeolit tozu ve kanatlıoil mıx plus temin edip ekleyin bağışıklık sistemini düzenler eğer imkan yoksa mamaya kekik ve tarçın bir nohut tanesi kadar ekleyerek bir kaç gün taze mama yaparak toparlamasını sağlayın. Suyuna da gerwit, entrobac ve bt amin forte temin ederek düzenli olarak haftada bir verelim bu şekilde iki haftada toparlamazsa o zaman ilaç kullanılabilir.
Not:Bağışıklık sistemi düşük bir kuşa direkt antibiyotik veya başka ilaç vermek hiçbir fayda göstermez

Dudukuş

Aktif Üye
Tüy döneminde bağışıklık sistemi düşer bu yüzden iyi bakım ve takviyeler veririz. Bende video da ortam ısısı değişikliğinin sebep olduğu soğuk algınlığı gördüm ilk önerim güzel bir mama hazırlayıp vermeniz içinde imkanınız varsa zeolit tozu ve kanatlıoil mıx plus temin edip ekleyin bağışıklık sistemini düzenler eğer imkan yoksa mamaya kekik ve tarçın bir nohut tanesi kadar ekleyerek bir kaç gün taze mama yaparak toparlamasını sağlayın. Suyuna da gerwit, entrobac ve bt amin forte temin ederek düzenli olarak haftada bir verelim bu şekilde iki haftada toparlamazsa o zaman ilaç kullanılabilir.
Not:Bağışıklık sistemi düşük bir kuşa direkt antibiyotik veya başka ilaç vermek hiçbir fayda göstermez
Mama olarak yumurta maması mı yapayım ya da sebze meyve maması mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mama olarak yumurta maması mı yapayım ya da sebze meyve maması mı?
Tavsiyem güzel hazır bir mama temin edin etrafınızda petshop varsa ve o mamaya mevsiminde iki sebze rendeleyin kekik, tarçın sonra verin yesin önünde 8 saat dursun ve az yapın bozulur