• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! kuşum hasta mı yoksa yumurta mı yapacak

princess666

Yeni Üye
merhaba herkese iyi akşamlar, bir kez daha sizlere ihtiyacım var 🙏🏻 birkaç saat önce, vefat eden kuşumun yerine bir dişi aldım fakat petshop sahibi başka kuş olmadığı için direkt yumurtlayan kuş verdi. kuş yuvalıktaydı 4-5 yumurtası da vardı çıkardı verdi sıcaktan oturmuyor zaten dedi. poposu şiş daha önce de yumurtlayan kuşum vardı ama bunun beyazlık iç tarafta değil de derinin altında gibi görünüyor. yumurtlayan kuş da hafif sallanıyor, kuyruğu yere doğru eğiliyor falan ama bu kuş biraz fazla nefes nefese gibi geldi. sıcaktan mı yoksa yumurtadan mı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. en son fotoğraftaki kakayı da şimdi yaptı, hasta değil de yumurtlayacak olsa kakasının çok daha büyük olması gerekmez miydi?
VİDEO EKLİYORUM LÜTFEN ONLARA DA BAKIN

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba herkese iyi akşamlar, bir kez daha sizlere ihtiyacım var 🙏🏻 birkaç saat önce, vefat eden kuşumun yerine bir dişi aldım fakat petshop sahibi başka kuş olmadığı için direkt yumurtlayan kuş verdi. kuş yuvalıktaydı 4-5 yumurtası da vardı çıkardı verdi sıcaktan oturmuyor zaten dedi. poposu şiş daha önce de yumurtlayan kuşum vardı ama bunun beyazlık iç tarafta değil de derinin altında gibi görünüyor. yumurtlayan kuş da hafif sallanıyor, kuyruğu yere doğru eğiliyor falan ama bu kuş biraz fazla nefes nefese gibi geldi. sıcaktan mı yoksa yumurtadan mı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. en son fotoğraftaki kakayı da şimdi yaptı, hasta değil de yumurtlayacak olsa kakasının çok daha büyük olması gerekmez miydi?
Karnı mı sarı yatmaktan tüyleri de dökülmüş, yok sa yağ mı yapmış?
Parmağınızla sağından solundan kontrol edin, sert mi

princess666

Yeni Üye
Karnı mı sarı yatmaktan tüyleri de dökülmüş, yok sa yağ mı yapmış?
Parmağınızla sağından solundan kontrol edin, sert mi
yumuşacık sarımsı bir şey karnındaki yatmaktan tüyleri dökülmüş olmalı sağlıklı görünen temiz bir kuş, biraz birbirlerine alışsınlar ayıracağım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yumuşacık sarımsı bir şey karnındaki yatmaktan tüyleri dökülmüş olmalı sağlıklı görünen temiz bir kuş, biraz birbirlerine alışsınlar ayıracağım
Yağ oluşmuş karnında, yağın arkasında da yumurta vardır büyük ihtimalle, duruşu iyce kambur, gözlemleyin lütfen, 2-3 güne yumurtlar yine

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlk günden aynı kafese koymasaydınız, karantina gerekliydi😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkı gebelik dışkısı olabilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence hem yağlanma var hem yumurta

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yağlaj

yağlanma nasıl geçer acaba?

yağlanma nasıl geçer acaba riskli bir şey midir
Yağlanma egzersiz ve diyet yem ile düzelir, kafes dışı gezme uçma 1 haftaya yağı eritir, sürekli yuvalıkta kaldığından oluşur yada karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden

Üst Alt