• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! KUŞUM HASTA MI LÜTFEN YARDIMCI OLUN KAFAYI YİYECEĞİM

bsekfaa

Yeni Üye
Lütfen yarıdmcı olun sabahtan beri yem yemedi daha yeni su içti ve sabahtan beri böyle uyuyor anlayamıyorum ağlayacağım sorunu nedir artı olarak daha bugün oldu dün iyiydi tüyleri çıkıyor kafasındaki ondan dolayı olabilir mi

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy döneminde de halsizlik yada dışkıda değişim olur. Ama bu durum farklı gibi görünüyor. Hala bir şey yemedi mi. Yemediyse siz kendiniz beslemelisiniz. Videosunu da görebilir miyiz. Elinizde hangi takviyeler var.

bsekfaa

Yeni Üye
Tüy döneminde de halsizlik yada dışkıda değişim olur. Ama bu durum farklı gibi görünüyor. Hala bir şey yemedi mi. Yemediyse siz kendiniz beslemelisiniz. Videosunu da görebilir miyiz. Elinizde hangi takviyeler var.
yemeden önce su içti ve ben zorla yemliğe koydum yedi birazcık sonra tekrar uyumaya devam etti bir de kanat tüyü beyazlamış sanırım cidden tüy değişiminden, kanadındaki beyazlık yoktu dün henüz yeni fark ettim beyaz olduğunu dışkısını bir süre kontrol edeceğim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Attığınız fotodan belirleyici bir şey anlayamadım ama kafes tabanında tüyler varsa kafasında tüy tüpçükleri mevcut ise tüy dönemindedir yada tüye giriyordur. Bu halsizliğin süreklilik arz etmemesi gerekiyor. Takip edin. Besleme den kastım yem olarak değil mama yapıp şırınga ile beslemek. Elinizde multivitamin yada probiyotik varsa suluğuna koyun.

bsekfaa

Yeni Üye
Hocam sadece elimden yiyor o yüzden ara ara çıkartıp yediriyorum yeminden, su içiriyorum bir de kendisi inip yemiyor hala hala uyukluyor artık olarak hocam dışkısı sabah katı olmuştu ama şimdi yine sulu duruyor.Dili ile oynuyordu sürekli dünden beri oynarken salya çıkardı bugün anlayamadım ondan sonra bir şey olmadı uyudu yine ve hocam kuşum çok kötü kokuyor ama yaklaşınca fark ediliyor başımı ağrıttoı resmen normalde böyle kokmaz dünden beri böyle bu halde

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Lütfen tek konudan ilerleyin. Koku ağızdan mı geliyor yoksa dışkıdan mı. Temiz beyaz peçeteye tekrardan birden fazla yeni yapılmış dışkıları atın. Dünde söyledim ama video atmamışsınız. Video ekleyin bir bakalım.

bsekfaa

Yeni Üye
Koku vücudundan geliyor. Videoyu nereye atacağım hocam söylerseniz hemen atayım daha demin. Kuşçuya gittim bağırsak düzenleyici önerdi ve bir de b vitamini alacağım Videoyu nereden yükleyeceğim

Hey2011

Paylaşımcı
streamable.com

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Video da hafif kabarık duruyor ve kusma hareketi hoşuma gitmedi. Ayrıca salyalı kusuyor demişsiniz üstte yazınızda. Koku vücudundan değil büyük ihtimalle ağzından geliyor. Bu kusma hareketi öğütme yada sindirim kaynaklı değilse kursak mantarı olabilir. Zeolit tozu alın ve kullanmaya başlayın eğer geçme olmazsa ilaç kullanmanız gerekir.

bsekfaa

Yeni Üye
hiç kusmadı, sadece bir kere salya çıkarttı dilinden o kadar. Bu kusma hareketini yem yedikten sonra yaptı bugün başladı tüy dökümğnde başladı hepsi suyuna vitamin ve bağırsak düzenleyici kattım kuyruğu aşağıda duruyor şu an şu şekilde ilk defa mı tüy dökümüne giriyor bilmiyorum ama 1.5 yaşında diye tahmin ediyoruz

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O zaman gözlemleyin. Gervit entrobac ve bt amin desteği sağlayın. Zeolit tozu alın. Kursak enfeksiyonu değil de sindirim, öğütme amaçlı yapıyorsa zaten zamanla kendini belli eder. Dışkı takibi yapın. Geçmiş olsun. 🌸