• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı emin değilim

venusstar

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşum normalde çok neşelidir, durmadan şarkılar söylerdi. Daha düne kadar yine anlattığım gibiydi bugünse çok durgun ve ötmüyor. Kardeşim hastayken alıp öpmüş çok sinirlenmistim acaba ondan mı bulaştı bir şey diye düşündüm , birde her aksam üşümesin diye üstünü kapatıyorum, dünde öyle yapmıştım, bizimkiler ben okuldan gelene kadar üstünü açmamışlar, şöyle düşünün dün akşam saat 22 den bugün 1 buçuk 2 ye kadar üstü kapalı kalmış acaba bu yüzden mi bilmiyorum. Dışkısı bazen sulu oluyordu hemen toparlanması için pirinç suyu verip kafes ve suyuna dikkat ediyordum. Normalde sesimi duysa ya da kardeşimin sesini hemen tepki verir ama şimdi tepki versede ötmüyor. Kendini kabartıyor ve köşeye çekiliyor. Kafesin dibinde değil bu arada. Yemini yiyor suyunu içiyor ama bilemedim. Sebze ve meyve vermiyordum dışkısından sonra şimdi ise patates haşladım onu yemesini bekliyorum. Dışkısı şu an yine sıvımsı. Veterinere ise götüreme şansım yok. Alternatif olarak ne yapmam gerek. Teşekkür ederim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 🙏 kuşunuzu görmeden bir yorum yapmamız bek olası değil, bu yüzden streamable.com üzerinden kuşunuzun tünekte dururken çekilmiş bir videosunu yükleyip linkini de buraya atın bir görelim, ayrıca temiz ve beyaz peçete üzerinde yeni yapılmış dışkı resmi de görelim. Geçmiş olsun 🙏

venusstar

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 🙏 kuşunuzu görmeden bir yorum yapmamız bek olası değil, bu yüzden streamable.com üzerinden kuşunuzun tünekte dururken çekilmiş bir videosunu yükleyip linkini de buraya atın bir görelim, ayrıca temiz ve beyaz peçete üzerinde yeni yapılmış dışkı resmi de görelim. Geçmiş olsun 🙏
merhaba çok teşekkür ederim link bu
Peçeteyi altına koydum ama henüz diskilamadi. Yemesi içmesi normal sadece durgun gibi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkıyı bekleyelim o zaman, kabarması aşırı değil çok önemli bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum ama dışkıyı görüp tekrar yorumlamak istiyorum. Bu arada kafesinizde kalamar kemiği, gaga taşı, kuş kumu mevcut mu? Yem harici neler yediriyorsunuz ve düzenli olarak kullandığınız takviye var mı?

venusstar

Yeni Üye
Gaga taşı bulunmakta. Yem harici marul veriyordum seviyor diye ama son 2 haftadır vermiyorum. Bunlar dışında elma veriyordum. Takviye olarak ise suyuna vitamin koyuyordum.

venusstar

Yeni Üye
Dışkıyı bekleyelim o zaman, kabarması aşırı değil çok önemli bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum ama dışkıyı görüp tekrar yorumlamak istiyorum. Bu arada kafesinizde kalamar kemiği, gaga taşı, kuş kumu mevcut mu? Yem harici neler yediriyorsunuz ve düzenli olarak kullandığınız takviye var mı?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probiyotik entrobac temin edin ve suyuna 3 gün boyunca uygulayın. 3 gün sonra tekrar dışkı kontrolü yapalım

venusstar

Yeni Üye
Probiyotik entrobac temin edin ve suyuna 3 gün boyunca uygulayın. 3 gün sonra tekrar dışkı kontrolü yapalım
Bir de bahsettiğim vitamin buydu. Yarın gidip bahsettiğiniz probiyotiği alacağım. Öneriniz var mı probiyotik olarak varsa görselini ve ismini paylaşma şansınız var mı?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de bahsettiğim vitamin buydu. Yarın gidip bahsettiğiniz probiyotiği alacağım. Öneriniz var mı probiyotik olarak varsa görselini ve ismini paylaşma şansınız var mı?
İsmi entrobac :) multivitamin olarak da gerwit-w tavsiye ediyorum. Avisol ve diğer pet shop ürünlerinin malesef etkisi yok, bunun yerine bunları temin edebilirsiniz. İnternette bulunuyor bunlar, forumumuzun sponsoru mamaist.com da bölünmüş olarak bulabilirsiniz :)