• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum halsiz, sürekli gagasının kaşıyor birde bazen yutkunma hareketi yapıyr

Candost

Yeni Üye
Merhabalar, benim 4 yaşında erkek muhabbet kuşum var son günlerde biraz halsiz gibi aslında tüy dökümündeydi yeni yeni bitti sayılır. Ama sürekli gagasının yan taraflarını kaşıyor ve bazende hapşırık gibi ya da yutkunma gibi bir hareket yapıyor. Geçen gün de tüylerini düzeltirken vikleme gibi bir ses çıkardı. Yemi, kumu, dal darısını mamasını eksik etmem taze meyve ve sebze veririm ama hiç takviye vitamin kullanmadım. Bir de 2 ay evvel 3 yaşındaki dişi kuşum çok kötü bir şekilde ağzı ve burnundan kan gelerek ellerimde can verdi. Veterinere götürmüştüm ama bir şeyi yok yine de dedi antibiyotik verdi. Bu sebeple güvenemiyorum veterinere kuşumu çok seviyorum lütfen bana yardım edin. Bir de Malatyadayım burada bildiğiniz veteriner varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ediyorum şimdiden Ekli dosyayı görüntüle 16722

FatihB.

Tutkulu
Merhabalar, benim 4 yaşında erkek muhabbet kuşum var son günlerde biraz halsiz gibi aslında tüy dökümündeydi yeni yeni bitti sayılır. Ama sürekli gagasının yan taraflarını kaşıyor ve bazende hapşırık gibi ya da yutkunma gibi bir hareket yapıyor. Geçen gün de tüylerini düzeltirken vikleme gibi bir ses çıkardı. Yemi, kumu, dal darısını mamasını eksik etmem taze meyve ve sebze veririm ama hiç takviye vitamin kullanmadım. Bir de 2 ay evvel 3 yaşındaki dişi kuşum çok kötü bir şekilde ağzı ve burnundan kan gelerek ellerimde can verdi. Veterinere götürmüştüm ama bir şeyi yok yine de dedi antibiyotik verdi. Bu sebeple güvenemiyorum veterinere kuşumu çok seviyorum lütfen bana yardım edin. Bir de Malatyadayım burada bildiğiniz veteriner varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ediyorum şimdiden Ekli dosyayı görüntüle 16722
geçmiş olsun 🥺

AlicanG

Paylaşımcı
Kuşun kısa bir videosunu atarsanız daha fazla yardımcı olabilirler.Probyotik ve vitamin verin, normal yem- dal darı verin dışkı takibi konusunda daha iyi olur.

Candost

Yeni Üye
Hepinize çok teşekkür ediyorum, şu an çektiğim videoyu ekliyorum. Kuyruk hareketi normal mi? Birde hangi vitamin ya da probiyotik?

AlicanG

Paylaşımcı
4 yaşındaki kuşa hiç benzemiyor , videodan ben bir problem göremedim sadece biraz kilolu duruyor gibi egzersiz yaptırın. Dışkıda da bozulmalar vardı ama mamadan kaynaklıda olabilir.Vitamin ve probiyotikte Röhnfield,Versala-Laga gibi markalar mevcut burda kullananlar çoğu kişi memnun.Probytik alternatif diazyme yada promax marka alternatif tercih edebilirsin.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşta arkadaşın dediği gibi yağlanma mevcut öncelikle büyük bir kafes alın kafesi çok küçük. Ve çok dar tekli olarak kafesler var çekmeceli. Seba kafes olarak geçer her gün düzenli olarak uçurun yulaf Nijer gibi karışık yemden uzak tutun. Hergün düzenli olarak uçurun ve karaciğerde büyük ihtimalle yağlanma vardır avi chol yada sedechol alıp kullanabilirsin haftalık hergün 10 dakika elinizde tutup aşağı ani inişlerke kanat açma egzersizi yaptırın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Poposunda şişlik farkettim o kısımın derisine bak sarımsı ise yağ bezesi olabilir yada tümör ur olmuş olabilir

Candost

Yeni Üye
Tekrardan hepinize çok teşekkür ederim. Byük kafes aldım ama sevmedi bende tekrar bu kafesine koydum. Yine de büyük kafese geçeyim mi? Sabah çıkar acıkınca yatmadan yatmaya girer kafesine... Birde yem yemede sıkıntısı var gibi sürekli ağzını açıp kapıyor. Video ekliyorum.

Candost

Yeni Üye
Bir de popoda birşey yoktu, çok teşekkürler. 4 yaşından büyük gibi mi görünüyor nasıl anlamadım? Kilodan mı başka bir şeyden mi?

AlicanG

Paylaşımcı
Bir de popoda birşey yoktu, çok teşekkürler. 4 yaşından büyük gibi mi görünüyor nasıl anlamadım? Kilodan mı başka bir şeyden mi?
Hayır genç kuş gibi duruyor, gözlerinde sanki beyaz iris halkasıda oluşmamış.Grit kuş kumu kullanın bulabilirseniz çok az miktarda da kuş kömürü ekleyin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa evde yediğiniz gıdalardan veriyorsanız , bugüne kadar hiç kum ve probiyotik vermediyseniz ve günlük sporu yaptırmadiysaniz yağlanma olması normaldir.. umarım Karaciğer zedelenmesi olmamıştır yinede avichol karaciğer koruma temin ediniz 👍

Candost

Yeni Üye
Kuşa evde yediğiniz gıdalardan veriyorsanız , bugüne kadar hiç kum ve probiyotik vermediyseniz ve günlük sporu yaptırmadiysaniz yağlanma olması normaldir.. umarım Karaciğer zedelenmesi olmamıştır yinede avichol karaciğer koruma temin ediniz 👍
4 yaşında aldığım günden itibaren kumunu kalamar kemiğini eksik etmedim. Özellikle bir sor yaptırmadım ama çok oyun oynarız. Merdiven çıkma, işte yürütme, saklanma, ben başka odaya geçerim seslenirim beni bulur. Ama biraz obur yemeyi seviyor. Konuşuyor da ama hiç probiyotik vermedim. Hemen temin edeceğim çok teşekkürler.

Üst Alt