• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum halsiz, hızlı nefes alıp veriyor.

muhabbt43

Yeni Üye
Merhaba, kuşum daha 1-2 aylık. Dün kafesin dibinde sırt üstü yatarken buldum. Ayağını incittiğini düşünmüştüm. Ama sanırım felç geçirmiş. D vitamini ve vitamin taksviyesi ile şekerli suyu karıştırıp şırınga ile ağzına damlattım. Durumu kötü. İshal durumu yok gibi. Bulunduğum bölgede muhabbet kuşlarından anlayan veteriner yok. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz?
Son 1 saattir bu durumda.

Son düzenleme:

muhabbt43

Yeni Üye
Merhaba, geçmiş olsun durumu hiç iyi gözükmüyor 😔🤲🤲
İshal ve ayak felç olmuş sıcak tutun lütfen, büyük ihtimalle bakteri kapmış😔🤲
Teşekkürler.
Güncel hali şu durumda şırınga ile ağzına Vitaminli ve şekerli su damlatıyorum. Birazdan mama yedirmeye çalışacağım. Düzelme umudu var mıdır acaba?

Şu anki durumu:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şekerli su vermeyin. Mama yapıp yedirin aç kalmasın. Kısmı felç gibi duruyor. Hasarlı olan ayağa kokusuz sade vazelin sürün kan dolaşımı hızlanması açısından masaj yapın. Düzelir mi bilinmez ama kanatlı uzmandan destek almanız doğru olur.

muhabbt43

Yeni Üye
Şekerli su vermeyin. Mama yapıp yedirin aç kalmasın. Kısmı felç gibi duruyor. Hasarlı olan ayağa kokusuz sade vazelin sürün kan dolaşımı hızlanması açısından masaj yapın. Düzelir mi bilinmez ama kanatlı uzmandan destek almanız doğru olur.
Cevap için teşekkürler. Mama yaptım ama tenezzül bile etmiyor. Ağzına az az ben vermeye çalışıyorum ama nafile. Biraz kendine gelene kadar şekerli su versem çok zararı olur mu ki? Ne darı ne mama ne de normal yem yiyor. Suyunu bile içmiyor. Şırıngayla ben damlatıyorum ağzına.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cevap için teşekkürler. Mama yaptım ama tenezzül bile etmiyor. Ağzına az az ben vermeye çalışıyorum ama nafile. Biraz kendine gelene kadar şekerli su versem çok zararı olur mu ki? Ne darı ne mama ne de normal yem yiyor. Suyunu bile içmiyor. Şırıngayla ben damlatıyorum ağzına.
Şekerli su vermeyin. Toksin atıcı kekik çayı yapıp şırınga ile bir iki damla ağzına damlatın. Mama içinde iyice haşlanmış yumurta 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın evinizde mısır unu varsa az miktar ekleyin. Varsa probiyotik te çok az ekleyin. Suyla yoğurt kıvamına getirip iğnesiz şırınga ile gagadan az az vermeye çalışın. Ama bu şekilde olmaz. Her vakit zaman kaybı yavrunuz için. Nerede ikamet ediyorsunuz listemizden bakıp size kanatlı uzman tavsiyesi bulunalım.

muhabbt43

Yeni Üye
Şekerli su vermeyin. Toksin atıcı kekik çayı yapıp şırınga ile bir iki damla ağzına damlatın. Mama içinde iyice haşlanmış yumurta 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın evinizde mısır unu varsa az miktar ekleyin. Varsa probiyotik te çok az ekleyin. Suyla yoğurt kıvamına getirip iğnesiz şırınga ile gagadan az az vermeye çalışın. Ama bu şekilde olmaz. Her vakit zaman kaybı yavrunuz için. Nerede ikamet ediyorsunuz listemizden bakıp size kanatlı uzman tavsiyesi bulunalım.
Çok teşekkür ederim. Dediğinizi yapacağım umarım biraz kendine gelir. Kahramanmaraş için olan tavsiyeleri alabilirim.

mortsvivants

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim. Dediğinizi yapacağım umarım biraz kendine gelir. Kahramanmaraş için olan tavsiyeleri alabilirim.
Bu yazıda arkadaşımız paylaşmış bakabilirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yetiştiremedim maalesef. 2 saat önce öldü. Bir daha hayvan beslemeyeceğim. Yine de her şey için teşekkür ederim.
Başınız sağolsun 😔 🙏🏻 öyle demeyin hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama yeni bir can sahiplenip acınızı dindirebilirsiniz. 🌸

Üst Alt