• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hakkında yardım istiyorum

İsmail57

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat kanaması
Uçamama
Kanat kaybı
Kanat dibi siyahlığı
Uçmaya çalıştığında kanat kaybı yaşaması
Kafasında tüy kaybı
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ocak 2025
Kullanılan İlaç
Sadece vitamin
Merhabalar, kuşum sanırım kötü bir hastalığa yakalandı bu yüzden size danışmak istedim. Sultan papağanım yaklaşık 1 aydır sürekli kanat bölgesinde yoğun olmakla birlikte sürekli tüy ve kanat kaybediyor ve kanatlarında kan izleri var ve yaklaşık 2 aydır uçamıyor, uçmaya çalıştığında kanadındaki tüyler kökünden gevşiyor ve kopuyor. Yardımlarınızı bekliyorum 😔

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafa kelliği lutinolarda normaldir. Kanat düşmesi ve kanlıda olması tüy hastalığına işaret. Kuşa ya yoğun vitamin eksikliği yada geçmeyen tüy hastalığı mevcut.
Hangi vitamini kullanıyorsunuz.

Düzenli olarak entrobac probiyotik , gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitamini takviye verin.
B vitaminini haftada iki kez verin.

İsmail57

Yeni Üye
Kafa kelliği lutinolarda normaldir. Kanat düşmesi ve kanlıda olması tüy hastalığına işaret. Kuşa ya yoğun vitamin eksikliği yada geçmeyen tüy hastalığı mevcut.
Hangi vitamini kullanıyorsunuz.

Düzenli olarak entrobac probiyotik , gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitamini takviye verin.
B vitaminini haftada iki kez verin.
Cevap için teşekkür ederim, evet kuşumun kafası eskiden de keldi ama bu kadar fazla değildi birazdan eski fotoğrafını yükleyeceğim o zaman daha net belli olur, vitamin ve kuşun eski halini gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Üst Alt