• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum gece çırpındı

edgmn

Yeni Üye
Merhaba. Kuşum bir anda kafesin içinde çırpındı ne oldu bilmiyorum gece üstü örtülü hep uyur bir şeyden korkmasın diye, salıncağına binip uyur. 3 yaşında erkek kuş hani ilk defa başıma geldi vitaminlerini veriyorum hiçbir sorunı yok. Bir şey olmadı ama çok korkmuştu neden olabilir acaba? Salıncaktan düşebilir mi kuşlar uyurken acaba ondan mı oldu. Yerdeydi üstü örtülüydü (tabii ki hava açıklığı var sadece uyuduğu yer örtülü). Gerçekten o kadarkorkuttu ki beni. Şimdi uyumaya devam ediyor sadece inanılmaz korkmuştu. Baktım yürümesi falan da normal bir yerine de bir şey olmamış. Aklımı çıkardı sadece, yaşayan var mı hiç?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhaba. Kuşum bir anda kafesin içinde çırpındı ne oldu bilmiyorum gece üstü örtülü hep uyur bir şeyden korkmasın diye, salıncağına binip uyur. 3 yaşında erkek kuş hani ilk defa başıma geldi vitaminlerini veriyorum hiçbir sorunı yok. Bir şey olmadı ama çok korkmuştu neden olabilir acaba? Salıncaktan düşebilir mi kuşlar uyurken acaba ondan mı oldu. Yerdeydi üstü örtülüydü (tabii ki hava açıklığı var sadece uyuduğu yer örtülü). Gerçekten o kadarkorkuttu ki beni. Şimdi uyumaya devam ediyor sadece inanılmaz korkmuştu. Baktım yürümesi falan da normal bir yerine de bir şey olmamış. Aklımı çıkardı sadece, yaşayan var mı hiç?
Birşeyden korkmuş olabilir . Gece yatarken los ışık acarsanız sorun çözülecektir. Bir yaralanma oldumu

edgmn

Yeni Üye
Birşeyden korkmuş olabilir . Gece yatarken los ışık acarsanız sorun çözülecektir. Bir yaralanma oldumu
Hayır neyse ki olmadı. Tam sabah ezanı vaktiydi aslında telefon ışığı açıktı, zaten bulunduğumuz odada kafesi. Hiç yapmazdı ilk defa böyle bir şry oldu. acaba salıncağından inmeye çalışırken takıldı da korktu ya da düştü mü diye düşündük biz de. Hasta falan da değil kafesin yanında durdu sakinleşti işte dalına çıktı kendi, sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etti biraz oturdu sonra uyudu. Sabah da saldım uçtu bayağı elimize de geldi uçmasında da sorun yok şimdi de konuşuyor. Sebebini anlayamadık hatta deprem oldu onu mu hissetti falan dedik ama o da yok. Şaşırdık biz de çok korkuttu

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Merhaba, gece salıncağından, üzerinde bulunduğu tüneğinden bile düşebilirler durduk yere :) Büyük ihtimalle Mert arkadaşımızın dediği gibi bir şeyden, bir sesten korkmuş olabilir, kafesi karanlıkta oynattıysanız korkmuş olabilir, özellikle karanlıkta kafesinin etrafında yapılan ani hareketler. Ya da benzeri bir konuda stres olmuş olabilir, veya dengesini kaybetmiş olabilir, olabiliyor bu tarz şeyler :) Mert arkadaşımızın dediği gibi loş ortam yaratabilirsiniz, içeriden odaya yansıyan ufak bir ışık hüzmesi bile iyi olur🙏

Son düzenleme:

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Anlık bir ışık da görseler çırpınabiliyorlar. Yaralanma yoksa okadar sıkıntı birşey deil. Havalar ısındı artık örtmeye gerek yok bence. Loş bir ışık işinize yarayacaktır

devzcye

Yeni Üye
Garip bir şekilde aynısını bu gece ilk kez ben de yaşadım kuşum gece dört civarı bir anda kafesinde çırpınmaya başladı hemen ışıkları vs açtım ama çok korkmuştu zor sakinleşti ve korkusuna sebep de bulamadım üç tarafı örtülüydü kafesinin

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayır neyse ki olmadı. Tam sabah ezanı vaktiydi aslında telefon ışığı açıktı, zaten bulunduğumuz odada kafesi. Hiç yapmazdı ilk defa böyle bir şry oldu. acaba salıncağından inmeye çalışırken takıldı da korktu ya da düştü mü diye düşündük biz de. Hasta falan da değil kafesin yanında durdu sakinleşti işte dalına çıktı kendi, sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etti biraz oturdu sonra uyudu. Sabah da saldım uçtu bayağı elimize de geldi uçmasında da sorun yok şimdi de konuşuyor. Sebebini anlayamadık hatta deprem oldu onu mu hissetti falan dedik ama o da yok. Şaşırdık biz de çok korkuttu
Bu sanırım herkesin en az bir kere yaşadığı bir durum. Işıkları loş bırakmama rağmen kendi kuşumda da yaşamıştım geçen ay. Çokça da derin uykum olmasına rağmen çırpındığını duyup fırlayıp sakinleştirmiştim. Belki sinekten korkmuştur ya da farklı bir ses veya karanlık korkutmuştur. Bizden daha fazla şey görüp hissederler. Loş bir ışık kafesin yakınında mutlaka olsun.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Garip bir şekilde aynısını bu gece ilk kez ben de yaşadım kuşum gece dört civarı bir anda kafesinde çırpınmaya başladı hemen ışıkları vs açtım ama çok korkmuştu zor sakinleşti ve korkusuna sebep de bulamadım üç tarafı örtülüydü kafesinin
Karanlıkta anlık bir ışık bile korkutur. Yaralanma lar yoksa bir sorun olmuyor

Üst Alt