• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum gece aniden hastalandı, habire poposunu kaşıyor ve halsiz

galaxyfox77

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
sulu dışkı, popo kısmı kaşıma ve yolma, halsizlik
Merhaba arkadaşlar,
Normalde hiçbir şeyi olmayan muhabbet kuşum gece 3 gibi aşırı poposunu kaşımaya başladı, ve sesten ben bile uyandım (yanlarında yatıyordum).
Popo kısmındaki tüyler hep yolunmuş (kel gibi) ve biraz dışkı kalmış. Annem pamukla hafif sildi ama bi çözüm olmadı, hala çok kaşıyor.
Halsiz gibi ve bu sabah 1-2 kere cikledi ama sesi kısık.. Yürürken bazen takılıyor düşcek gibi oluyor.
Annem pamukla silmek için tuttuğunda hiç bağırmadı ve çok bi karşılık göstermedi normalde izin vermez. Biraz uçabiliyor.

Muhabbet kuşum 3 yaşında ve erkek. 1 hafta önce de azcık poposu kaşınıyordu ama sonradan geçti.
Trabzon'da yaşadığım için veterinere götüremiyorum, burada kuşlara bakan hiç yok
Gece üzüntüden uyuyamadım çok kötü hissediyorum. Normalde çok neşeli bi kuşu böyle görmek işkence gibi.

Tuvaleti böyle, daha demin çektim:
WhatsApp Image 2024-10-26 at 10.26.52.jpeg

Kuşumun popo kısmının resmi. Sanki rengi soluk bi sarı gibi?? :
WhatsApp Image 2024-10-26 at 10.22.49.jpeg

Yardımınız için çok teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba farklı bir şey tüketti mi yavrunuz yada evinizde çiçek varsa çiçeğin toprağını gagalamak didiklemek vs.

galaxyfox77

Yeni Üye
Merhaba farklı bir şey tüketti mi yavrunuz yada evinizde çiçek varsa çiçeğin toprağını gagalamak didiklemek vs.
Merhaba, hayır çiçek yok evde ama perdeleri çok gıtlar mesela ve gardrobumun üstünde duruyorlar oralarından toz falan yemiş olabilir.. (1 tane daha kuşum var onun yanında, onun böyle bir sorunu yok)

şuan aşırı güçsüz gözüküyor annemin omzunda duruyor :(

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videosunu görebilir miyiz net olacak şekilde. Yem yiyor mu. Hala dışkısı beyaz mı. Dört beş tane beyaz peçete üzerine dışkılari atar mısınız. Elinizde probiyotik yada multivitamin varsa suluğuna koyun. Belirtiler gece mi başladı mesela dün hiçbir belirti yok muydu halsizlik durgunluk gibi.

galaxyfox77

Yeni Üye
Videosunu görebilir miyiz net olacak şekilde. Yem yiyor mu. Hala dışkısı beyaz mı. Dört beş tane beyaz peçete üzerine dışkılari atar mısınız. Elinizde probiyotik yada multivitamin varsa suluğuna koyun. Belirtiler gece mi başladı mesela dün hiçbir belirti yok muydu halsizlik durgunluk gibi.
Videosu:

Dışkı sadece 2 tane yaptı o fotoğraftakinin dışında, yine sulu ama yeşildi. Fotoğrafını çekemedim annemin omzunda yaptığı için direk peçeteyle silindi

Şimdi koltukta yatıyor videodaki gibi. Su da içmiyor anca zorla gagasına suluktan değdirebildik. Belirtiler gece 1-2 gibi başladı ondan önce inanın hiçbir sorunu yoktu şarkı söyleyip uçuyordu diğer kuşumla birlikte, ben 7/24 onlarla aynı odada kaldığım için eminim
Sadece dediğim gibi 1 hafta önce poposunu kaşıyordu, sonra geçti ama gece birden böyle oldu

galaxyfox77

Yeni Üye
Pardon dışkısının sadece 1 tanesi yeşildi, en son yaptığı beyazdı (aynı ilk fotodaki gibiydi), şimdi yaparsa fotoğrafını çekeceğim ama yatıyor sadece

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuz ya dişi yumurta ihtimali olabilir yada erkek hormonal bir bozukluk var. Erkekse bir şeylerden etkilenmiş olabilir bilmediğiniz. Siz yine de şırıngayla su içirmeye çalışın daldarı yada yulaf varsa verin yesin. Diğer dışkıları da atarsanız iyi olur. Ya yemediği için açlık dışkısı yapıyor yada sindirim sisteminde sıkıntı yaşıyor olabilir.

galaxyfox77

Yeni Üye
Yavrunuz ya dişi yumurta ihtimali olabilir yada erkek hormonal bir bozukluk var. Erkekse bir şeylerden etkilenmiş olabilir bilmediğiniz. Siz yine de şırıngayla su içirmeye çalışın daldarı yada yulaf varsa verin yesin. Diğer dışkıları da atarsanız iyi olur. Ya yemediği için açlık dışkısı yapıyor yada sindirim sisteminde sıkıntı yaşıyor olabilir.
Babam veterinerle telefondan konuşup onun tavsiyesiyle vitamine benzer bir ürün aldı suya damlatıp içirmesi gerekiyomuş ama evde şırınga yok, suluktan da kafasını çeviriyor başka nasıl içirebiliriz suyu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şırınga aslında kuş besleyen her evde bulunması gerekir. Eczaneden de alabilirsiniz. Veteriner durumu nasıl değerlendirdi peki. Vitaminin ismi nedir yada fotoğrafını ekleyebilir misiniz.

galaxyfox77

Yeni Üye
Şırınga aslında kuş besleyen her evde bulunması gerekir. Eczaneden de alabilirsiniz. Veteriner durumu nasıl değerlendirdi peki. Vitaminin ismi nedir yada fotoğrafını ekleyebilir misiniz.
1729939607131.jpeg
Bu ürünün aynısından aldı babam. Veteriner telefondan kendi kuşuna da böyle olduğunu ve bunu verip iyileştiğini söylemiş babama (telefondan konuştukları için direk görmedi sadece fotoğraf vb. durumu anlatıp demiş)

Şırınga evde bulup verebildik suyu

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 71199
Bu ürünün aynısından aldı babam. Veteriner telefondan kendi kuşuna da böyle olduğunu ve bunu verip iyileştiğini söylemiş babama (telefondan konuştukları için direk görmedi sadece fotoğraf vb. durumu anlatıp demiş)

Şırınga evde bulup verebildik suyu
Hekim fotoğraf ve videoya bakarak ne yorum yaptı onu merak etmiştim. Fakat bu bir takviye. Etkisini bilmiyorum hiç tecrübe etmedim. Siz gözlemleyin yavrunuzu. Yemeden içmeden kesilmesin halsizlik ve kabarıklık olacak mı en önemlisi o. Ona dikkat edin. Ve dışkı takibi yapın. Sizin yine elinizde bence multivitamin gervit ve probiyotik entrobac bulunsun.

Fıstığım

Yeni Üye
Bana yumurtlamak üzere olan dişi bir kuş gibi geldi. Annemlerin dişi kuşu da aynı böyle oluyor. Dışkıları değişiyor. Daha büyük ve daha sulu yapıyor yumurtlayacağı zaman. Çok fazla bilgim yok ama ilk yumurtasıysa o zorluyor olabilir ya da yumurta sıkışması olabilir. Elinizi zeytin yağına batırıp biraz masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Hafif dokunuşlarla yapın ki canı yanmasın. Her ihtimale karşı bunu bir deneyin derim. Güvendiğiniz deneyimli bir kuşçuya da gösterebilirsiniz. Onlar üretim yaptıkları için yumurta sıkışması gibi bir durum varsa anlarlar diye düşünüyorum. Nacizane tavsiyem bu. Allah şifa versin yavrucuğa.

galaxyfox77

Yeni Üye
Az önce böyle koyu yeşil bir dışkı yaptı (ortadaki).
WhatsApp Image 2024-10-26 at 14.39.18.jpeg
(Yumurta sıkışması mümkün değil çünkü kuşum erkek, ceresi masmaviydi önceden ama sonra kahverengi gibi oldu bu konuda da sormuştum forumda önceden)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam bu şekilde yeşil ve formunda dışkı yapacak mı süreçte takip edin. Hal ve hareketlerini de gözlemleyin. Farklı bir durum sezerseniz konunuzu güncelleyin. Hatta birazdan kekik çayı yapıp verin. Doğal antibiyotiktir.

Fıstığım

Yeni Üye
Az önce böyle koyu yeşil bir dışkı yaptı (ortadaki).
Ekli dosyayı görüntüle 71204
(Yumurta sıkışması mümkün değil çünkü kuşum erkek, ceresi masmaviydi önceden ama sonra kahverengi gibi oldu bu konuda da sormuştum forumda önceden)
Erkek kuşun çere rengi kahverengiye dönüyorsa hormanal bozukluk olsuğunu söylemişlerdi bana daha önce. Kanser olabilme ihtimali var denmişti. İsterseniz bunu da daha detaylı araştırın. İnşaallah daha iyidir kuşunuz.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

galaxyfox77

Yeni Üye
Şuan sabahkinden daha iyi hal olarak, baya su içti azcık dal darı ve yem de yedi ama poposunu cidden çok kaşıyor ve rahatsız oluyor. Ayrıca yeni dışkı bayadır göremedim
Popo kaşıma sorununu geçirebilse bir şeyi kalmayacak ama devamlı kaşıyor bazen kaşırken düşecek gibi bile oluyor, bir çözümü yok mudur ya :(

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan sabahkinden daha iyi hal olarak, baya su içti azcık dal darı ve yem de yedi ama poposunu cidden çok kaşıyor ve rahatsız oluyor. Ayrıca yeni dışkı bayadır göremedim
Popo kaşıma sorununu geçirebilse bir şeyi kalmayacak ama devamlı kaşıyor bazen kaşırken düşecek gibi bile oluyor, bir çözümü yok mudur ya :(
Parazit kaynaklı da olabilir ense damlası yaptırmanızda fayda var.

Üst Alt