• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum garip sesler çıkarıyor lütfen yardım edin

Ardafrkn23

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 1 2 haftadır garip sesler çıkarıyor, ses sanki acı çeker gibi. Ne yapmalıyım ilaç ne vermeliyim lütfen yardım edin. Kuşun Çıkardığı Ses:

Pirpirinannesi

Aktif Üye
Kuyruk sekmesi de var acaba nefes alma problemi mi benim aklıma o geldi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafesiniz kuşa pek uygun değil yuvarlak kafes muhabbet kuşuna iyi gelmiyor. Tünekler ahşap olmalı. Kuşun dışkısınıda atın. Kuş rüzgarda kaldı mı? Uyurkem yandan bir video atsanız iyi olur

Tuceatess

Yeni Üye

Tuceatess

Yeni Üye
Kafeste üzüm görüyorum acaba üzümün çekirdeği var mı ? Varsa çıkardınız mı ? Aksi taktir de üzüm çekirdeğini yemişse kuşunuz zehirlenir. Allah korusun ölüme kadar gider. Eğer ki öyle bir durum yoksa bir veteriner kliniğine gösterin. İlk defa böyle birşey görüyorum tedirgin oldum açıkçası. Üzüldüm.

Ardafrkn23

Yeni Üye
Kafesiniz kuşa pek uygun değil yuvarlak kafes muhabbet kuşuna iyi gelmiyor. Tünekler ahşap olmalı. Kuşun dışkısınıda atın. Kuş rüzgarda kaldı mı? Uyurkem yandan bir video atsanız iyi olur
Dışkısı her zaman olduğu gibi, hayır hiç rüzgarda bırakmadık yıkadıktan sonra sıcak yerlere koyuyoruz üşüttüğünü sanmıyorum herşey normal giderken bu sesi çıkarmaya başladı ve bu sesi çıkarırken inanılmaz sinirli oluyor.

Ardafrkn23

Yeni Üye
Ğ
Kafeste üzüm görüyorum acaba üzümün çekirdeği var mı ? Varsa çıkardınız mı ? Aksi taktir de üzüm çekirdeğini yemişse kuşunuz zehirlenir. Allah korusun ölüme kadar gider. Eğer ki öyle bir durum yoksa bir veteriner kliniğine gösterin. İlk defa böyle birşey görüyorum tedirgin oldum açıkçası. Üzüldüm.
Üzümden biraz yiyip yere düşürüyor, hemen alıyorum üzümü. Ne yazık ki Erzurum'da kuşlarla ilgilenen veteriner bilmiyorum ve veterinere götürmeye korkuyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana ileri derece de solunum sıkıntısı var gibi geldi 😕 @Bahar Y. @Şehmus BAKIR hocalarımız müsait olduklarinda değerlendirirler. Geçmiş olsun

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkısı her zaman olduğu gibi, hayır hiç rüzgarda bırakmadık yıkadıktan sonra sıcak yerlere koyuyoruz üşüttüğünü sanmıyorum herşey normal giderken bu sesi çıkarmaya başladı ve bu sesi çıkarırken inanılmaz sinirli oluyor.
Hep mi bu sesi çıkartıyor kuyruk oynuyor mu aşağı yukarı

Ardafrkn23

Yeni Üye
Hep mi bu sesi çıkartıyor kuyruk oynuyor mu aşağı yukarı
Hayır hep çıkarmıyor hatta bugün bir kul üreticisine götürdük ve sıkıntısı olmadığını söyledi fakat güvenemiyorum, orada diğer kuşlarla gayet güzel ötüyor ve konuşuyor evde arada sırada yapıyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hayır hep çıkarmıyor hatta bugün bir kul üreticisine götürdük ve sıkıntısı olmadığını söyledi fakat güvenemiyorum, orada diğer kuşlarla gayet güzel ötüyor ve konuşuyor evde arada sırada yapıyor
Kuş uyurken yandan bir video at kuyrukta oynama var mı bakalım

Tuceatess

Yeni Üye
Oturduğunuz yerdeki veterinerlere googleden bakın ilk başlarda bende oturduğum semtlerde yoktur diye düşünüyordum özellikle muhabbet kuşuna bakarlar mi diye tedirgin oluyordum ama bakan yerler oluyor araştırarak bulmuştum. Korkmayın en erken ne zaman teşhis konulup tedaviye başlanırsa hiç bir sorun olmaz. İmkanınız varsa götürün araştırın derim benim de muhabbet kuşum var hiç kıyamıyorum miniklerimize:((

yb18358

Yeni Üye
Merhaba bende bu durumun aynısını yaşamaktayım 2 yaşındaki dişi muhabbet kuşum tık tık diye ses çıkartıyor burnundan burnuna baktım ama birşey göremedim 2 haftadır böyle daha fazla uyuklamak başladı yardımcı olurmusunuz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba bende bu durumun aynısını yaşamaktayım 2 yaşındaki dişi muhabbet kuşum tık tık diye ses çıkartıyor burnundan burnuna baktım ama birşey göremedim 2 haftadır böyle daha fazla uyuklamak başladı yardımcı olurmusunuz
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu eski bir konu. Başkasının konusu üzerinden değil de sorun anında cevaplayım kısmından konu açarak sorunuzu sorabilirsiniz 🖐🏻

Üst Alt