• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum gagasını tele takıp ağzı açık kal geliyor lütfen yardım edinn

C I C I K U S H

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hırıltılı nefes hapşırık durgunluk ara sıra dışkı kıvamı hafif vıcık ve biraz yeşile dönük
Merhabalar kuşum gagasını tele geçiriyor nefes alıp verirkende sürekli hırıltılı bir cik eşlik ediyor solumasında yemek yedikten sonra da sürekli ağzını açıp kapatıyor boynunu kaldırıp indiriyor onu nasıl iyileştirebilirimEkli dosyayı görüntüle 27029

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
kuyruk sekmesi de var mı? anladığım kadarıyla solunum yolu problemi var. doksisiklin etken maddeli ilaç temin etmeniz gerekiyor: doksimis, hipradoxi, levadoks gibi

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
durumu ağır görünüyor. kafesi de pek sağlıklı değil o boyalar kuşunuzu zehirleyebilir. gerwit ve entrobac temin edin ilaç tedavisinden sonra kullanmanız gerekicek. ilaç olarak da hipradoksi düşününüyorum ben ama üstadların net yorumunu bekleyin. ek olarak kekik kaynatıp suyunu suluğunun 1/3 kadar kekik suyu, geri kalanına damacana suyu olacak şekilde yapabilirsiniz biraz rahatlatması için

C I C I K U S H

Yeni Üye
Merhaba kuşumun öncesi hakkında açıklama yapayım bize bir yakınımız tarafından sahiplendirildi kafesten hiç çıkarmamışlar uçamıyor ve ayakları da yan yürümekte ve tutunmakta gördüğüm kadarıyla zorluk çekmiyor. Bize geldiğinde tüyleri falan çok kötüydü sürekli kaşınıyordu vitamin damlasını ve diğer temel ihtiyaçlarını karşıladım veteriner kaşıntısı için bir sprey verdi elle teması hiç sevmiyor o yüzden uygularken biraz zorlandım bu solunum sıkıntısı da ondan sonra başladı kafesin durumu kötü biliyorum her hafta düzenli olarak bütün kafesi yıkıyorum yemini suyunu her gün yeniliyorum kafesini hep açık bırakıyoruz içeriye yemek yeme dışında pek girmiyor zaten onun dışında her zaman bu durumda da değil söylediklerinizi uygulayacağım inşallah iyileşir.

Son düzenleme:

C I C I K U S H

Yeni Üye
Hızlıresim

Elimde şu an böyle bir videosu var sadece yarın yanına gidince yeni bir tane daha ekleyeceğim dışkısıyla beraber. Birkaç haftadır böyle nefesindeki problemi hissettirmişti ama böyle rahatsızlanmamıştı.

Son düzenleme:

C I C I K U S H

Yeni Üye
Kafesinde sadece kum olan ayrı bir yemlik var ama 1 kez olsun yediğini, bulunduğu kaba çıktığını görmedim. 8 10 saat yanındayım son zamanlarda yemine karıştırmaya başladım kumu. mürekkep balığı kemiği de alıp koydum kafesine ama 1 kez bile gaga vurmadı başka taşı da yok.
Ekli dosyayı görüntüle 27097Ekli dosyayı görüntüle 27098
Hızlıresim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Shaper

Aktif Üye
Normal değil bence dışkıda kan var gibi

EnesGenç

Eski Forumcu
Hızlıresim

Elimde şu an böyle bir videosu var sadece yarın yanına gidince yeni bir tane daha ekleyeceğim dışkısıyla beraber. Birkaç haftadır böyle nefesindeki problemi hissettirmişti ama böyle rahatsızlanmamıştı.
Bu videodaki hali kusuun göz etrafi tüyler dökülme var. Solunumda sıkıntı var büyük ihtimalle