• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum engelli mi ?

alanya07

Yeni Üye
merhaba bir çiftim vardı 2 tane yavru yaptı ben memleketteydim 2 aydır yoktum. Yeni geldim kuşlarımın bir tanesinde tırnak yok tünekte durmuyor dursada göğsünün üstüne yatar gibi duruyor. Sade sarı ve sarı siyah çizgili olanın cinsiyetleri hakkında yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba
siz yokken kuşa kim baktı bakan kişi bilmiyor mu tırnağına ne olduğunu?

alanya07

Yeni Üye
babam ilgileniyordu folluğa talaş koymuştum benim kuşlar o talaşı ıslatıp çamur yapıyorlardı babam dediğine göre ayağına o yapışmış kurumuş pek bilgisi yok

Doğacı

Eski Forumcu
Teramcyın deri merhemi sürün biraz gece yatmadan evvel,ışığı kapatın ki yemesin. Tırnağın kopması sebebiyle tünekte duramıyor olması yüksek ihtimal

alanya07

Yeni Üye
Kavrama kabiliyeti var çünkü bazen tünekte duruyo kafes tellerinde asılı duruyor. Tirnak olmadigi icin tutunamiyor sanirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yok babam öyle müdahale etmemis kendi kendine zamanla temizlenmis
Parmak şiş duruyor tırnak acısıda engelliyor olabilir. Devit 3 damlatın ağzına bir hafta boyunca . Eczaneden alabilirsiniz

Doğacı

Eski Forumcu
Kavrama kabiliyeti var çünkü bazen tünekte duruyo kafes tellerinde asılı duruyor. Tirnak olmadigi icin tutunamiyor sanirim
Kırık çıkık var mı kanatlı uzmanına götürmen iyi olur net öğrenirsiniz.
Kuşunuza takviye veriniz probiyotik ve multivitamin.Kan kaybettiyse sorun olur.Kendini toplaması gerekir.Röhfried gervit ve entrobac tavsiyemizdir .

alanya07

Yeni Üye
Kırık çıkık var mı kanatlı uzmanına götürmen iyi olur net öğrenirsiniz.
Kuşunuza takviye veriniz probiyotik ve multivitamin.Kan kaybettiyse sorun olur.Kendini toplaması gerekir.Röhfried gervit ve entrobac tavsiyemizdir .
onlardan elimde var vereyim memleketten yeni geldim işte böyle görünce ne yapcağımıda bilemedim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O parmağı şişmiş. Bu durum yeni mi olmuş?
Arkadaşların dediğini uygulayın eğer düzelme olmazsa veterinere gitmenizi tavsiye ederim.
Tekrar tırnak bazılarında çıkıyor ama genelde çıkmıyor. Benim bir kuşumda aylar sonra kökten kopan tırnağın yerinde yeni tırnak çıktı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Parmağı kırık gibi geldi bana. Tırnak takılmış ve çekerken eklemeden kırılarak tırnakta yerinden çıkmış olabilir eklem iyileşme aşamasında gibi..
Çünkü bu şekilde darbe almadan hiçbir canlıda tırnak çürüme olmadan düşmez.!!!!
yara varken dışkıya basmış ve yapışmıştır
İkinci bir şık.. Tırnak enfeksiyon alıp dışkıyla karışıp zedelenirse çürür ve düşer. Parmakta enfeksiyon dan şişer. O bölge tırnak kökü olduğundan önce açık olur iyileştikten kapanır.
Tırnak kökten çıktıysa tekrar gelmez. Kırılıp düştüyse ve kök ekleme kaldıysa zamanla uzar. İnsanoğlunda ki gibi.. 🤗🦜🦜
Veteriner görse iyi olur🤗🦜

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Fotoğraf a iyce bakarsanız ilk boğumda da yara var bayağı zorlanmış parmağı sanırım kırılmış. Lütfen veteriner hekim e götürün.😔

alanya07

Yeni Üye
O parmağı şişmiş. Bu durum yeni mi olmuş?
Arkadaşların dediğini uygulayın eğer düzelme olmazsa veterinere gitmenizi tavsiye ederim.
Tekrar tırnak bazılarında çıkıyor ama genelde çıkmıyor. Benim bir kuşumda aylar sonra kökten kopan tırnağın yerinde yeni tırnak çıktı.
valla ben yanında olmayınca bilmiyorum ne olduğunu memleketten geldim babam bu kuş böyle dedi sanırım yuvadan çıktıktan sonra böyleydi galiba.

alanya07

Yeni Üye
Parmağı kırık gibi geldi bana. Tırnak takılmış ve çekerken eklemeden kırılarak tırnakta yerinden çıkmış olabilir eklem iyileşme aşamasında gibi..
Çünkü bu şekilde darbe almadan hiçbir canlıda tırnak çürüme olmadan düşmez.!!!!
yara varken dışkıya basmış ve yapışmıştır
İkinci bir şık.. Tırnak enfeksiyon alıp dışkıyla karışıp zedelenirse çürür ve düşer. Parmakta enfeksiyon dan şişer. O bölge tırnak kökü olduğundan önce açık olur iyileştikten kapanır.
Tırnak kökten çıktıysa tekrar gelmez. Kırılıp düştüyse ve kök ekleme kaldıysa zamanla uzar. İnsanoğlunda ki gibi.. 🤗🦜🦜
Veteriner görse iyi olur🤗🦜
ben kendisine Röhfried gervit ve entrobac veeyim bi gözlemleyeyim baktım düzelme olmuyo veterinere götürürüm

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
ben kendisine Röhfried gervit ve entrobac veeyim bi gözlemleyeyim baktım düzelme olmuyo veterinere götürürüm
Bunun ayak parmağıyla bir alakası yok tavsiyelere kulak verelim. Bir kanatlı uzmanı görsün çünkü tırnağı olmasa bile tüneği şu anki halinden daha iyi kavraması lazım.