• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Elma Sirkesi İçti

Pio

Aktif Üye
Akşamdan suluğunu almıştım sabaha susasın diye, elma sirkesi doldurmuştum. 1.5 saat önce sirke dolu suluğu koymuşlar kuşun önüne dışkısı bir garip ama hal hareketinde değişiklik yok ne kadar içti bilmiyorum ama biraz içmiştir ne yapmalıyım suluğunu hemen değiştirdim zaten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akşamdan suluğunu almıştım sabaha susasın diye, elma sirkesi doldurmuştum. 1.5 saat önce sirke dolu suluğu koymuşlar kuşun önüne dışkısı bir garip ama hal hareketinde değişiklik yok ne kadar içti bilmiyorum ama biraz içmiştir ne yapmalıyım suluğunu hemen değiştirdim zaten
Merhaba bir seferden sıkıntı olacağını sanmıyorum, hafif ishal olabilir, yulaf darı aspur bağırsağı tutar😊

• Like
Tepkiler: Pio

Pio

Aktif Üye
Merhaba bir seferden sıkıntı olacağını sanmıyorum, hafif ishal olabilir, yulaf darı aspur bağırsağı tutar😊
Şu an keyfi yerinde ama işte kursak mantarı kuşum bugün triflucan verecektim sirke asitli olduğundan vermeye çekiniyorum yarın mı vereyim evvelsi gün mü sizce

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şu an keyfi yerinde ama işte kursak mantarı kuşum bugün triflucan verecektim sirke asitli olduğundan vermeye çekiniyorum yarın mı vereyim evvelsi gün mü sizce
Triflucan için çok ağır diyebilirim veteriner hekim önerdi ise kullanın, geçmiş olsun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hekim önerdi ise kullanın triflucanı, sirke de hafif bozabilir dışkıyı 🙏

Pio

Aktif Üye
Hekim önerdi ise kullanın triflucanı, sirke de hafif bozabilir dışkıyı 🙏
Triflucan ne kadar süre devam edilmeli? Cuma gecesi saat 00:45 te Cumartesi 00:45 ve 18:00 da kullandım. Göğsündeki sivrilme hafif azaldı ama bugün pek yem yememiş düne nazaran yarın zeolitli elle besleme yapacağım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Triflucan ne kadar süre devam edilmeli? Cuma gecesi saat 00:45 te Cumartesi 00:45 ve 18:00 da kullandım. Göğsündeki sivrilme hafif azaldı ama bugün pek yem yememiş düne nazaran.
Hekiminiz kaç gün kullanın dedi ☺

Pio

Aktif Üye
Hekiminiz kaç gün kullanın dedi ☺
Hekim bana antibiyotik vermişti 2 hafta önce ama ben onu kullanmadım antibiyotik mantarı arttırır diye antifungal ilaçlara yöneldim triflucanı kuşlara uygun olacak dozda uyguluyorum. Kuşlara uygun mantar için bir ilaç vardı sanırım piyasa da ama stoğu tükenmiş maalesef şeker olduğunu ve yan etkileri olabileceğini bilerek yine triflucana başladım başka bir şey bulamadım. İnternette 3 veya 5 gün kullanılması öneriliyor 5. günde bırakmayı düşünüyorum sivrilme azalana kadar ama öğürme gözlemlemedim verdiğimden beri beni göğsünün sivrilmesi çok korkutuyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hekim bana antibiyotik vermişti 2 hafta önce ama ben onu kullanmadım antibiyotik mantarı arttırır diye antifungal ilaçlara yöneldim triflucanı kuşlara uygun olacak dozda uyguluyorum. Kuşlara uygun mantar için bir ilaç vardı sanırım piyasa da ama stoğu tükenmiş maalesef şeker olduğunu ve yan etkileri olabileceğini bilerek yine triflucana başladım başka bir şey bulamadım. İnternette 3 veya 5 gün kullanılması öneriliyor 5. günde bırakmayı düşünüyorum sivrilme azalana kadar ama öğürme gözlemlemedim verdiğimden beri beni göğsünün sivrilmesi çok korkutuyor.
Sivrilik, hastalığa bağlı zayıflamadan kaynaklanır, iyileşince veya hasta iken elle besleme yaparsanız günde bir kez bu zayıflamayı en aza indirirsiniz ☺ Triflucan kuşun durumuna göre verilir, gün de durumuna göre uzatılır ancak beş gün kullanım net onu söyleyebilirim 🙏 Eğer yem yemesi yerinde ise beş gün kullanın sonrasında zeolit tozunu elle besleme mamasına katıp besleyin ☺

• Like

Pio

Aktif Üye
Sivrilik, hastalığa bağlı zayıflamadan kaynaklanır, iyileşince veya hasta iken elle besleme yaparsanız günde bir kez bu zayıflamayı en aza indirirsiniz ☺ Triflucan kuşun durumuna göre verilir, gün de durumuna göre uzatılır ancak beş gün kullanım net onu söyleyebilirim 🙏 Eğer yem yemesi yerinde ise beş gün kullanın sonrasında zeolit tozunu elle besleme mamasına katıp besleyin ☺
Teşekkür ederim. Yemlerini, suluğunu ve aynasını her gün temizliyorum ve değiştiriyorum, ben su ile yıkıyorum direkt ama temizlik konusunda ek olarak dikkat etmem gereken bir şey var mı? İnternette gördüğüm kadarıyla bazıları sirke kullanıyor bakteriler için temizleme konusunda. İlaç kullanırken su’ya probiyotik eklemeyeyim değil mi? şu an sadece su koyuyorum önüne. Birde kursak mantarı çok hassas bir hastalık biliyorsunuz kuşlar hastalık sonrası hassaslaşabiliyormuş daha çok, nelere dikkat etmeliyim süreçte ve ne tavsiye edersiniz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Yemlerini, suluğunu ve aynasını her gün temizliyorum ve değiştiriyorum, ben su ile yıkıyorum direkt ama temizlik konusunda ek olarak dikkat etmem gereken bir şey var mı? İnternette gördüğüm kadarıyla bazıları sirke kullanıyor bakteriler için temizleme konusunda. İlaç kullanırken su’ya probiyotik eklemeyeyim değil mi? şu an sadece su koyuyorum önüne. Birde kursak mantarı çok hassas bir hastalık biliyorsunuz nelere dikkat etmeliyim süreçte ve ne tavsiye edersiniz?
Meyve sebze vermeyin, probiyotik de vermeyin. Yem ve su verin sadece. Yemlik ve suluğu her gün elma sirkeli suda bekletip veya kaynar suda bekletip durulayın ☺ Haftada bir kez virkon s diye bir dezenfektan var onunla kafesi iyice temizleyin, tünekleri de yıkayın sonra isterseniz ocakta isterseniz fırında kurutun ☺ Virkon syi bölünmüş olarak mamaistten alabilirsiniz 🙏🌸 Elle besleme maması olarak da mamaistin yoğun bakım mamasını öneririm çünkü şekersiz 🙏

• Like

Pio

Aktif Üye
Meyve sebze vermeyin, probiyotik de vermeyin. Yem ve su verin sadece. Yemlik ve suluğu her gün elma sirkeli suda bekletip veya kaynar suda bekletip durulayın ☺ Haftada bir kez virkon s diye bir dezenfektan var onunla kafesi iyice temizleyin, tünekleri de yıkayın sonra isterseniz ocakta isterseniz fırında kurutun ☺ Virkon syi bölünmüş olarak mamaistten alabilirsiniz 🙏🌸 Elle besleme maması olarak da mamaistin yoğun bakım mamasını öneririm çünkü şekersiz 🙏
Teşekkürler.