• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum durduk yere ısırmaya başladı

erenn

Paylaşımcı
Merhaba benim 4-4,5 aylık erkek bir muhabbet kuşum var kendisi tüyde bir süredir. Son zamanlarda durduk yere gelip dudağımı ısırıyor ve fena acıyor. Neden birden böyle bir şey yapmaya başladığını anlamadım? Dudağımı ısırmazsa burnumu ısırıyor. Bu durum başlamadan önce sıkıntı yoktu ben konuşurken, şarkı söylerken falan geliyor ağzımın dibine kadar beni dinliyor dudağımı gagasıyla öpüyor ağzına alıyor ama acıtmıyordu.

Bahar Y.

Müdavim
Tüy dönemlerinde ısırmaya yönelik hamle yapıyorlar ben de yaşamıştım kuşlarımda, yinede tepki göstermeyin alışkanlık haline getirmesin geçicidir👍🏻

erenn

Paylaşımcı
Tüy dönemlerinde ısırmaya yönelik hamle yapıyorlar ben de yaşamıştım kuşlarımda, yinede tepki göstermeyin alışkanlık haline getirmesin geçicidir👍🏻
Ama zaten tüyde olduğu dönemde öpüyodum falan biie yapmıyodu dudağıma. Yeni başladı ve sadece ama sadece dudağımı ısırıyor

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Ama zaten tüyde olduğu dönemde öpüyodum falan biie yapmıyodu dudağıma. Yeni başladı ve sadece ama sadece dudağımı ısırıyor
Dudak, ağız kısmı kuşlar için riskli. Ağzımızdan mikrop kapıp hastalanabilir. Bu hareketi tavsiye etmiyorum. Isırma huyu edinmemesi için ısırma tepkisi verdiği hareketleri belli bir süre yapmayın. Normale dönecektir.

erenn

Paylaşımcı
Dudak, ağız kısmı kuşlar için riskli. Ağzımızdan mikrop kapıp hastalanabilir. Bu hareketi tavsiye etmiyorum. Isırma huyu edinmemesi için ısırma tepkisi verdiği hareketleri belli bir süre yapmayın. Normale dönecektir.
Yapmasamda durduk yere gelip ısırıyo

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Yapmasamda durduk yere gelip ısırıyo
Huy edinmemesi için tepki vermeyin ısırsın. Tepki vermeyince bırakmaya başlayacaktır. Bir şeyede kızmış olabilir. Hoşuna gitmeyen birşey oluncada bu tepkileri olabiliyor.

Üst Alt