• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum dışarıya çok alıştı ne yapmam lazım ?

Bililge07

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
14 Mar 2024
Kuşum eve geldiğinde 1 aylıktı ve ilk günden çok sohbet edip elime gelmesini sağladım ve başıma omzuma çıkıyordu. 2-3 gün sonra kafesi açınca direk uçuyor ve asla bana gelmiyordu. 1 ay olacak ve şu an kafese sokamıyorum neredeyse. Camları pencereleri de açamıyorum bu yüzden. 3 gün dışarıda durduğu oldu. Tekrar elime nasıl alıştırabilirim ne yapmam gerekir, umarım bir çözümü vardır.

Ekli dosyalar

Zeus

Müdavim
Ele alıştırmaya en başından başlamanız lazım 😊 kafes içi eğitimi ve istediğinizde kafese girmesi gerektiğini öğrenmeli. 3 gün boyunca hiç kafese girmedi mi? Yani çoğumuz kuşları sabah çıkarıyoruz ama akşam kendileri giriyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, çok fazla yabani kuşum var o yüzden bunun basit yöntemini önerebilirim , akşam karanlık olunca veya karanlık perde varsa ışıkları kapatıp yalnızca sizin görebileceğiniz çok kısık bir ışık olsun , o şekilde yakalayıp kafese bırakabilirsiniz ,tabi günlük en az 2 saat dışarıda olmalı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Işıklar kapalı olunca sadece kafesinin önüne flaş tutun, böylece kafese girer ya da tamamen kapalı ışıkta tüneği yaklaştırın,üzerine çıkarsa kafesine koyarsınız. Eğer bu ikisine de tepki vermezse Mustafa arkadaşımızın dediği yöntemi denersiniz.

Bililge07

Yeni Üye
Ele alıştırmaya en başından başlamanız lazım 😊 kafes içi eğitimi ve istediğinizde kafese girmesi gerektiğini öğrenmeli. 3 gün boyunca hiç kafese girmedi mi? Yani çoğumuz kuşları sabah çıkarıyoruz ama akşam kendileri giriyor
Sadece yemek yemeğe giriyordu, ancak benim evde olmadığım sırada girip çıkmış olabilir, çok akıllı bi kuş keşke daha çok güvense bana 😁

Bililge07

Yeni Üye
Merhaba, çok fazla yabani kuşum var o yüzden bunun basit yöntemini önerebilirim , akşam karanlık olunca veya karanlık perde varsa ışıkları kapatıp yalnızca sizin görebileceğiniz çok kısık bir ışık olsun , o şekilde yakalayıp kafese bırakabilirsiniz ,tabi günlük en az 2 saat dışarıda olmalı
Bunu deneyeyim teşekkür ederim, bende aksine ışığı hiç kapatmamıştım gece ben uyurken giremezse diye 🤦🏻‍♀️

Bililge07

Yeni Üye
Işıklar kapalı olunca sadece kafesinin önüne flaş tutun, böylece kafese girer ya da tamamen kapalı ışıkta tüneği yaklaştırın,üzerine çıkarsa kafesine koyarsınız. Eğer bu ikisine de tepki vermezse Mustafa arkadaşımızın dediği yöntemi denersiniz.
Bugün deneyeyim, umarım alışkanlık oluşturur öğrenir 🙈 Teşekkür ederim…

Zeus

Müdavim
Sadece yemek yemeğe giriyordu, ancak benim evde olmadığım sırada girip çıkmış olabilir, çok akıllı bi kuş keşke daha çok güvense bana 😁
1 ayda daha çok güvenmesini beklemeniz hata 😂 ben 2 aydır Zeus’u hala istediğim gibi sevemiyorum. Elimize, kolumuza, omzumuza geliyor ama kafasını sevemiyoruz 😆 gagasına badem yağını binbir eziyetle sürüyorum. Çok yeni daha zamana ihtiyacınız var 😊 kafeste olduğu zamanlar kafes içinde eğitime devam edin, kafesin kapısını açmadan sakinleşmesi için telkinde bulunun.

Zeus

Müdavim
Biz evde yokken kafese koyuyoruz mecburen 😅 denemek için dışarıda bırakıp videoya aldım biz yokken bizi aramış bağırmış durmuş, arada ürkmüş uçmuş geri gelmiş yerine. Akşam saati artık hava kararmaya başlayınca kafesine girip 1-2 saat sonra da üstümü kapatın karanlık olsun diye ötüyor

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Biz evde yokken kafese koyuyoruz mecburen 😅 denemek için dışarıda bırakıp videoya aldım biz yokken bizi aramış bağırmış durmuş, arada ürkmüş uçmuş geri gelmiş yerine. Akşam saati var hava kararmaya başlayınca kafesine girip 1-2 saat sonra da üstümü kapatın karanlık olsun diye ötüyor
Hocam ben kafeste oldukları halde güvenemem çünkü muhabbetler özellikle daha çok kavgacı korkmadan kavga ediyorlar papağanlar o kadar değilse de birbirlerine uzağa git diye bağırıyorlar yemi kıskanıyor 😅

Zeus

Müdavim
Hocam ben kafeste oldukları halde güvenemem çünkü muhabbetler özellikle daha çok kavgacı korkmadan kavga ediyorlar papağanlar o kadar değilse de birbirlerine uzağa git diye bağırıyorlar yemi kıskanıyor 😅
Neyse ki bizimki tek çocuk 🤣 ama o da dışarıdaki serçeye, saksağana bağırıyor. Sürekli onları izleyip konuşuyor onlarla camın önünde. Kuşu görmesin gölgesini görsün pııırrrrr uçuyor 🙈

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Neyse ki bizimki tek çocuk 🤣 ama o da dışarıdaki serçeye, saksağana bağırıyor. Sürekli onları izleyip konuşuyor onlarla camın önünde. Kuşu görmesin gölgesini görsün pııırrrrr uçuyor 🙈
Benimde güvercinden korkuyor kendisine benziyor diye 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir günlük eğitim yeterli olmaz kafes içi eğitimi verin parmağınızı uzattığında kendi kendine gelene kadar hergün kafeste eğitime devam