• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum daldarı yedikten sonra tünekten yere düştü ve ötmeye başladı

Pınar1522

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar

Komşumuzun evine birkaç gün önce erkek 4 aylıktan küçük bir muhabbet kuşu girmiş. Kendi evinde beslemeye çalışmış ama evdeki muhabbet kuşunu dövdüğü için bizim bakmamızı istedi.

Kuş 2 gündür bizimle. Kafesi gelene kadar büyük bir kutunun içinde, bir kafeste olması gereken tüm malzemeleri koyarak baktım. ( Tünek, suluk, yemlik, gaga taşı, salıncak vs vs) Bugün kafesi geldi ve 3'te kafesi kurup hayvanı kafese aldım.

Yaklaşık 40 dakika önce bulunduğu tünekten yere düştü ve sanki acı içindeymiş gibi ötmeye başladı. Panik içindeydi. Bacaklarını koordineli olarak basamıyor. Başı sol tarafa doğru yatıyor ve kendi etrafında dönme eğiliminde. Sol tarafını sanki kullanamıyormuş gibi, ağırlığını o yöne veriyor.

Daha önce düzgün şekilde uçabilirken kafesten çıkarmayı denediğimde sağa sola yalpalayarak uçmaya başladı ve kendini incitmesinden korktuğu için derhal tekrar kafesine koydum. ( Kafesinin altına bir peçete serdim çünkü sürekli Telin üstünde duruyordu.) tüneğe çıkamıyor. Çıksa bile duramıuor tekrar aşağı düşüyor.

Ne güzel tünekte daldarı yiyordu ve ne olduysa ne anda oldu. Bir bilgisi olan var mı?

(Not; Kuşta kullandığım tüm malzemeleri sıfır olarak aldım. Daha önce bir kuşta kullanılmadı. -ki zaten evde kuş yok-
2. Muş'ta herhangi burun akıntısı, ishal ya da başka bir şey yoktu. Geldiği ilk gün baktım. Dışkısı sağlıklıydı. )

Kuşa ne olmuş olabilir?

Son düzenleme:

melisatkd

Aktif Üye
Kuşunuz korkmuş ve ortamına, kafesine alışamamış daha. 7-10 gün kafesten çıkarmayın. Duracağı odaya ve size alışsın. Aksi takdirde çıkardığınız zamanki gibi stresli uçup bir yere çarparak kendine zarar verebilir.
Tünekte duramaması da yine alışamadığı için ve korktuğu için olabilir. Ama daha sağlıklı yorum yapılabilmesi için kuşunuzun videosunu çekip streamable.com sitesine yükleyin sonra bağlantıyı burada paylaşın. Gören hocalarımız yardımcı olacaktır.
Ayrıca dışkıya da sağlıklı demiştiniz, yine de beyaz peçete üzerinde dışkısını da burada paylaşırsanız daha iyi olur.

Pınar1522

Aktif Üye
Kuşunuz korkmuş ve ortamına, kafesine alışamamış daha. 7-10 gün kafesten çıkarmayın. Duracağı odaya ve size alışsın. Aksi takdirde çıkardığınız zamanki gibi stresli uçup bir yere çarparak kendine zarar verebilir.
Tünekte duramaması da yine alışamadığı için ve korktuğu için olabilir. Ama daha sağlıklı yorum yapılabilmesi için kuşunuzun videosunu çekip streamable.com sitesine yükleyin sonra bağlantıyı burada paylaşın. Gören hocalarımız yardımcı olacaktır.
Ayrıca dışkıya da sağlıklı demiştiniz, yine de beyaz peçete üzerinde dışkısını da burada paylaşırsanız daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim. Farklı hayvanlar baktım ama Kuşlar hakkında pek deneyimim yok. Bu kuşu da biraz mecburiyetten almak zorunda kaldım. Öğrendiğim bilgilere göre kuşun dışkısında yeşil bir kısım, siyah bir kısım ve beyaz bir kısım olmalıymış. Baktığımda bunlar vardı. Buna bakarak sağlıklı değil. ( Ayrıca formu da kontrol ettiğim kadarıyla iyiydi. Sulu değildi. ) Kuşu elbette videoya alıp atarım. Dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Hayvan kutudayken hiçbir şeyi yoktu. Kafese aldıktan 4 saat sonra yemek yerken böyle oldu. ( Acaba çok mu yedi? Bunu da düşündüm ama dokunmadım. Çünkü ilk iki gün pek yem yememişti. )

melisatkd

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim. Farklı hayvanlar baktım ama Kuşlar hakkında pek deneyimim yok. Bu kuşu da biraz mecburiyetten almak zorunda kaldım. Öğrendiğim bilgilere göre kuşun dışkısında yeşil bir kısım, siyah bir kısım ve beyaz bir kısım olmalıymış. Baktığımda bunlar vardı. Buna bakarak sağlıklı değil. ( Ayrıca formu da kontrol ettiğim kadarıyla iyiydi. Sulu değildi. ) Kuşu elbette videoya alıp atarım. Dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Hayvan kutudayken hiçbir şeyi yoktu. Kafese aldıktan 4 saat sonra yemek yerken böyle oldu. ( Acaba çok mu yedi? Bunu da düşündüm ama dokunmadım. Çünkü ilk iki gün pek yem yememişti. )
Rica ederim. Kuşunuzun videosunu ve dışkısını paylaşırsanız hocalarımız dönüş yapacaktır. Alışmadığı için strese girmiş yüksek ihtimalle eğer öncesinde bir sorun olmadısa dediğiniz gibi. Kuşlar genel olarak yemek yemeyi severler.
Çıkardığınızda bir yere sertçe çarpma durumu vs oldu mu? Ayrıca kuşunuz için herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?

Pınar1522

Aktif Üye
Rica ederim. Kuşunuzun videosunu ve dışkısını paylaşırsanız hocalarımız dönüş yapacaktır. Alışmadığı için strese girmiş yüksek ihtimalle eğer öncesinde bir sorun olmadısa dediğiniz gibi. Kuşlar genel olarak yemek yemeyi severler.
Çıkardığınızda bir yere sertçe çarpma durumu vs oldu mu? Ayrıca kuşunuz için herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?
Çıkardığımda yatağın üzerine koydum ve duvara karşı uçmaya çalıştı sonrasında ise yatağa geri düştü. Korktuğum için peçeyi sefer sermez kafese geri aldım. Çünkü normalde öyle kontrolsüz uçmuyordu. Bunun haricinde hastalanmadan önce de böyle bir durum yaşanmadı.

Şu an için vitagold'un b vitaminini suluğuna birkaç damla damlattım. Bu kadardı. ( Suluktaki suyu her gün yeniledim. )

Kuş 19:24'te böyleydi. Diğer tüneğe geçip daldarı yemeye başladı ve maksimum 10 dakika sonra bu durum gerçekleşti.

IMG_20250801_205122.jpg

IMG_20250801_204544.jpg
Bu hasta olmadan önceki dışkısı. Genellikle yuvarlak dışkılıyordu. ( Bunu kafesin kenarından elimle aldım. )
IMG_20250801_210629.jpg
Hasta olmadan önceki dışkısının İçinde siyah, beyaz ve yeşil kısımlar vardı böyle.

IMG_20250801_204443.jpgIMG_20250801_204443.jpgIMG_20250801_204453.jpg

Bunlar ise hasta olduktan sonraki dışkısı.

IMG_20250731_132214.jpgIMG_20250730_133629.jpg

İlk geldiği gün böyleydi. Ayaklarında bir sorun olabilir mi? Normalde hangi renk olurlar?

Son halini ise videolara bırakıyorum:

( Tabandaki yemleri bugün döktü.)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nörolojik bir durum olabilir. Kutu içerisinde kendini çarpmış olabilir mi? Ayaklarını soğuk suya sokun. Belki kendine gelir. Kanatlı uzmanının görmesi uygun olur.
Ayrıca kuş 4 aylık değil yetişkin bir erkek.

Pınar1522

Aktif Üye
Anladım. Kuşlar hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Komşumuz 4 aylıktan küçük olduğunu söylemişti. Bu bilgi için teşekkür ederim.

Kutuda çarpmış olabileceğini pek sanmıyorum. Çünkü gördüğünüz ilk fotoğraf kutudan çıkardıktan çok sonra çekildi ve davranışları normaldi. ( Kutu 30 cm genişliğinde, 20 cm yüksekliğinde bir kutuydu. )

Ayakları sizce normal mi?

Bu arada, ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ancak insanlarda kullanılan temassız ateşölçer ile vücut sıcaklığını ölçtüğümde 36.7 çıktı. ( Baş ve kuyruk arası bölgeden ölçtüm. )

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, salmonella başlangıcı olabilir, kanatlı uzmanı veterinere götürün bir an önce lütfen 🌸

Pınar1522

Aktif Üye
Merhaba, salmonella başlangıcı olabilir, kanatlı uzmanı veterinere götürün bir an önce lütfen 🌸
Bulur bulmaz götüreceğim. Teşekkür ederim. ( Sizce bu öncesinde de olan bir şey miydi? :( çünkü eve geleli daha 2 gün oldu. Çok üzülüyorum ben mi yanlış bir şey yaptım acaba diye. )

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bulur bulmaz götüreceğim. Teşekkür ederim. ( Sizce bu öncesinde de olan bir şey miydi? :( çünkü eve geleli daha 2 gün oldu. Çok üzülüyorum ben mi yanlış bir şey yaptım acaba diye. )
Muhtemelen sizden önce enfeksiyon kapmış, İstanbulun neresinde ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı bakalım ☺

Pınar1522

Aktif Üye
Saygıdeğer Arkadaşlarım:

Kuş'ta kuruluk olduğu tespit edildi. Zaten gördüğünüz üzere çok zayıf. Ayrıca ciddi bir vitamin eksikliği de varmış. Bunlar için vitamin kompleksi verdi. Aspur yemi almamı, kafesinde mutlaka daldarı bulundurmamı önerdi. Ayrıca 3 gün yerse eğer yumurta yedirmeyi deneyeceğim. Öbür yandan tedbiren elle besleme şırıngası da aldım. Enfeksiyonu da varmış. Bu nedenle onun için de ilaç yazdı. Ayağında kırık olduğunu ya da felç oldupunu düşünmüştüm ama Allah'a şükür ki ikisi de yokmuş.

Kafasındaki seğirmeler, sürekli ötme, kendi eyrafında durma hareketleri sonlandı. Düne göre kuvveti daha yerinde. Çünkü tünekte tutunarak durabiliyor. (Hatta bugün tüneğe koymayı denedim ve orada uyudu. Umarım bu iyi bir gelişmedir. ) Durumu düne göre daha stabil ancak uyumaya devam ediyor. Yem yemeyi reddediyor. ( Bugün biraz zorla yedirdim. )

Merak eden, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. 🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Saygıdeğer Arkadaşlarım:

Kuş'ta kuruluk olduğu tespit edildi. Zaten gördüğünüz üzere çok zayıf. Ayrıca ciddi bir vitamin eksikliği de varmış. Bunlar için vitamin kompleksi verdi. Aspur yemi almamı, kafesinde mutlaka daldarı bulundurmamı önerdi. Ayrıca 3 gün yerse eğer yumurta yedirmeyi deneyeceğim. Öbür yandan tedbiren elle besleme şırıngası da aldım. Enfeksiyonu da varmış. Bu nedenle onun için de ilaç yazdı. Ayağında kırık olduğunu ya da felç oldupunu düşünmüştüm ama Allah'a şükür ki ikisi de yokmuş.

Kafasındaki seğirmeler, sürekli ötme, kendi eyrafında durma hareketleri sonlandı. Düne göre kuvveti daha yerinde. Çünkü tünekte tutunarak durabiliyor. (Hatta bugün tüneğe koymayı denedim ve orada uyudu. Umarım bu iyi bir gelişmedir. ) Durumu düne göre daha stabil ancak uyumaya devam ediyor. Yem yemeyi reddediyor. ( Bugün biraz zorla yedirdim. )

Merak eden, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. 🌸
Kuruma, bir hastalığın sonucu olan zayıflamaktır bu nedenle enfeksiyon düzeldikçe yavaş yavaş kilo alacaktır ☺ Enfeksiyon için hangi ilacı verdi ☺

Pınar1522

Aktif Üye
Kuruma, bir hastalığın sonucu olan zayıflamaktır bu nedenle enfeksiyon düzeldikçe yavaş yavaş kilo alacaktır ☺ Enfeksiyon için hangi ilacı verdi ☺
Baytril verildi Burcu Hanım. İyi mi kötü mü bilmiyorum. Çok kuvvetli bir antibiyotikmiş. Kurtulursa eğer uzun bir süre probiyotik desteği vermek gerekecek. ( Bunu kuşlardan değil kendimden biliyorum 😅)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Baytril verildi Burcu Hanım. İyi mi kötü mü bilmiyorum. Çok kuvvetli bir antibiyotikmiş. Kurtulursa eğer uzun bir süre probiyotik desteği vermek gerekecek. ( Bunu kuşlardan değil kendimden biliyorum 😅)
Baytrilin yan etkisi sinir Sistemini etkilemesi keşke onu vermeseymiş.. Kuşların daha hassas antibiyotik bitiminden sonra 3 gün üst üste tazeleyerek entrobac verirseniz iyi gelir 🌸

Üst Alt