• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum da bir değişiklik var ama ne çözemiyorum

hümeyraaa

Yeni Üye
Merhabalar pazartesi günü kuşumun değişik birşey kemirdiği için halsizleştiğini vs. Yazmıştım sonra yem yedi su içti oyun oynadı geçti sandım ama farkettim ki şuan da hala yem yiyo su içiyo ama halsizlik gibi bişeyi var arada çok kısa bi kafasını titretiyo nefes alırken kuyruğu çok fazla sallanmıyo ama sanki bedeni çok hafif bi öne arkaya sallanıyo gibi videolar paylaşıcam lütfwn izleyip yorumlar mısınız lütfen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba popoda şişlik ve kamburlaşma var gibi yani ilk paylaşılan videodalarda öyle gördüm. Yumurtası olabilir sıkışma yaşıyor olabilir.

hümeyraaa

Yeni Üye
Merhaba popoda şişlik ve kamburlaşma var gibi yani ilk paylaşılan videodalarda öyle gördüm. Yumurtası olabilir sıkışma yaşıyor olabilir.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim 🌼 kamburluk daha belirgin olarak var sanırım bende farkettim ama sanki yumurta olarak değile biraz dahayukarıda gögsünde şişlik var gibiydi dün. Bugün gözlemliyorum sanki şişliği gitmiş gibi dal darı yedi su içti oyun oynadı biraz kamburu da daha iyi görünüyodu sonra biraz banyo yapıp yoruldu sanırım yine hafif bi kambur gördüm gibime geldi. Daha önceden kakasını yediğini söylemiştim. Şuan bi kursak mantarından şüpheleniyorum. Biraz daha gözlemliycem tabi ama kuşa zarar vermeyen varsa mantarı geçiren yoksa sıkıntı olmayan bir ilaç var mı acaba hemen alıp deneyebilirim. Yeterki bişeyler ilerlemeden toparlayabilelim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim 🌼 kamburluk daha belirgin olarak var sanırım bende farkettim ama sanki yumurta olarak değile biraz dahayukarıda gögsünde şişlik var gibiydi dün. Bugün gözlemliyorum sanki şişliği gitmiş gibi dal darı yedi su içti oyun oynadı biraz kamburu da daha iyi görünüyodu sonra biraz banyo yapıp yoruldu sanırım yine hafif bi kambur gördüm gibime geldi. Daha önceden kakasını yediğini söylemiştim. Şuan bi kursak mantarından şüpheleniyorum. Biraz daha gözlemliycem tabi ama kuşa zarar vermeyen varsa mantarı geçiren yoksa sıkıntı olmayan bir ilaç var mı acaba hemen alıp deneyebilirim. Yeterki bişeyler ilerlemeden toparlayabilelim
Sizi kursak mantarına götüren şüphe nedir.

hümeyraaa

Yeni Üye
Sizi kursak mantarına götüren şüphe nedir.
Hafif bir halsizlik yaşıyo gibiydi videolarda paylaştım yem yerken dahi yorgun görünüyodu. Gögsünün orasında kursak kısmında bi şişlik gözlemlemiştim.
(çok şükür bu iki belirtiyi bugün çok gözlemlemedim yorgun bakmıyo ve kuşa bakınca o rahatsız edici şişliği görmüyorum gibi)
Birde öğrendim ki kursak mantarının başlangıcı dışkı yemeyle oluyormuş benim kuşumda bir süredir yiyodu. dışkısını takip ediyodum hafif bi bulanıklık var gibime gelmişti beyaz kısmı dışkıdan ayrıysa kursak mantarı olabilir diye de öğrenince benimkinde de acaba olabilir mi diye düşündüm. Az önce yaptığı dışkı görselini de paylaşıyorum

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet dışkılar iyi görünüyor. Kursak şişliği indiyse kursak doluluğundan kaynaklı olabilir. Bir diğeri dışkı yemenin en sık sebeplerinden biri vitamin yada mineral eksiklikleridir. Bazen oyun amaçlı da yaparlar gagalarlar gagasıyla ufalarlar vs ama yemezler yada içgüdüsel kemirgen oldukları için bulduğu gördüğü şeyleri kemirirler. Salyalı kusma,sık sık öğürme hareketi, ağızda koku vs varsa bunlar ciddiye alınmalı. Eğer kabarıklık dışkı bozukluğu halsizlik vs yeniden başlarsa kuşun tedavi olması gerekir. Elinizde zengin içerikli multivitamin varsa desteği sağlanırsa iyi olur.

hümeyraaa

Yeni Üye
Evet dışkılar iyi görünüyor. Kursak şişliği indiyse kursak doluluğundan kaynaklı olabilir. Bir diğeri dışkı yemenin en sık sebeplerinden biri vitamin yada mineral eksiklikleridir. Bazen oyun amaçlı da yaparlar gagalarlar gagasıyla ufalarlar vs ama yemezler yada içgüdüsel kemirgen oldukları için bulduğu gördüğü şeyleri kemirirler. Salyalı kusma,sık sık öğürme hareketi, ağızda koku vs varsa bunlar ciddiye alınmalı. Eğer kabarıklık dışkı bozukluğu halsizlik vs yeniden başlarsa kuşun tedavi olması gerekir. Elinizde zengin içerikli multivitamin varsa desteği sağlanırsa iyi olur.
Çok teşekkür ederim. Bilinmeyen bir konuda bilen birinin verdiği bilgiler gerçekten çok kıymetli oluyo size ne kadar teşekkür etsek azdır 💐💐

Üst Alt