• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok panikliyor?

bobidik

Yeni Üye
Merhaba 1 hafta önce yeni 2-2.5 aylık muhabbet kuşu sahiplendim. Genelde tanışma evresinde kuşlar ya mum gibi kalır ya kaçar ya da ısırır. Benimki kaçanlardan. Alıştırmalar yapıyoruz sürekli. Her şeye çok panik yapıyor daha önce sahiplendiğim kuşlar böyle değildi hep mum gibi kalırlardı. Bir sebebi var mıdır? Elime alışmasına rapmen yem yiyip sevdirmesine rağmen hala nefes nefese titriyor. Ve tüneklere hiç oturmuyor hep yerde neden acaba?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba 1 hafta önce yeni 2-2.5 aylık muhabbet kuşu sahiplendim. Genelde tanışma evresinde kuşlar ya mum gibi kalır ya kaçar ya da ısırır. Benimki kaçanlardan. Alıştırmalar yapıyoruz sürekli. Her şeye çok panik yapıyor daha önce sahiplendiğim kuşlar böyle değildi hep mum gibi kalırlardı. Bir sebebi var mıdır? Elime alışmasına rapmen yem yiyip sevdirmesine rağmen hala nefes nefese titriyor. Ve tüneklere hiç oturmuyor hep yerde neden acaba?
Merhaba, her kuşun karakteri farklıdır:) size tam alışamamış olabilir , kafes ortamında veya odada onu korkutan bir nesne , obje olabilir, en ummadık şeyler bile onların korkup çırpınmasına neden oluyor , video yükleyebilir misiniz video için adımlar;UVbZ8.png

bobidik

Yeni Üye
Merhaba, her kuşun karakteri farklıdır:) size tam alışamamış olabilir , kafes ortamında veya odada onu korkutan bir nesne , obje olabilir, en ummadık şeyler bile onların korkup çırpınmasına neden oluyor , video yükleyebilir misiniz video için adımlar;Ekli dosyayı görüntüle 60764
kafasını okşamama izin veriyor elimden genel olarak çekinmiyor ilk haftası olmasına rağmen lakin tünekte hiç duramıyor yere düşüyor sürekli yavru olmasına rağmen çok büyük bir kuş :(

bobidik

Yeni Üye
Merhaba, her kuşun karakteri farklıdır:) size tam alışamamış olabilir , kafes ortamında veya odada onu korkutan bir nesne , obje olabilir, en ummadık şeyler bile onların korkup çırpınmasına neden oluyor , video yükleyebilir misiniz video için adımlar;Ekli dosyayı görüntüle 60764
dengesizlikten de düşmüyor çok panikliyor sürekli kanat çırpıyor uçmadan neden acaba

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
hiç muhabbet kuşlarıma böyle bir uygulama yaptırmadım. kanat altı spreylerinden mi bahsediyorsunhz yoksa başka bir şey mi 😢
Vilmectin kullanıyorum ben ensesine 1 damla, 15 gün sonra tekrar 1 damla ensesine masaj yapıyoruz, 4 ay sonra tekrar 👍sprey önermiyoruz hem çözüm değil hemde tahriş eder deriyi.

bobidik

Yeni Üye
Vilmectin kullanıyorum ben ensesine 1 damla, 15 gün sonra tekrar 1 damla ensesine masaj yapıyoruz, 4 ay sonra tekrar 👍sprey önermiyoruz hem çözüm değil hemde tahriş eder deriyi.
ilaca nereden ulaşabilirim peki? çok çok teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ilaca nereden ulaşabilirim peki? çok çok teşekkür ederim
Ben mamaist.com dan alıyorum, watsap iletişim hattından sorabilirseniz, yoksa veterinerlerde olabiliyor.
İvermectin etkin maddeli dış parazit aşısı herhangi biri olabilir 👍

bobidik

Yeni Üye
Ben mamaist.com dan alıyorum, watsap iletişim hattından sorabilirseniz, yoksa veterinerlerde olabiliyor.
İvermectin etkin maddeli dış parazit aşısı herhangi biri olabilir 👍
çok teşekkür ederim kuzum. ilk defa kafesten çıkardım şimdi uçarken hep yere çakıldı uçamıyor bir bilginiz var mı?

bobidik

Yeni Üye
Kaç yaşındasınız? Oyuncak mı o
hayır kesinlikle böyle bir şeyin konusu dahi olamaz. kanatlarında açık yara veyahut pıhtılaşmış tüy yok bedeni büyük duruyor kanatlarına oranla, ki uçurttuğum yer yatak üstü lütfen böyle çirkin ithamlarda bulunmayın asla bilinçsiz şekilde zarar vermem.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
hayır kesinlikle böyle bir şeyin konusu dahi olamaz. kanatlarında açık yara veyahut pıhtılaşmış tüy yok bedeni büyük duruyor kanatlarına oranla, ki uçurttuğum yer yatak üstü lütfen böyle çirkin ithamlarda bulunmayın asla bilinçsiz şekilde zarar vermem.
Bunları ben yazmadım