• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum çok korkak

Mira

Yeni Üye
merhabalar benim bir sultan papağanım var petshopun dediğine göre erkek kuşum sahiplendigimden beri çok korkak bize karşı değil herhangi dışarda uçan kuştan yada çalan alarm sesinden vesaire çok korkuyor açıkçası kendine zarar vermese ses çıkartsa hiç sorun değil ama cama çarpıyor bu şekilde kendine zarar veriyor aşağıya fotoğraf bırakıyorum bu yarasını nasıl geçirebilirim ve bu durum nasıl önlenir

Ekli dosyalar

handanehirr

Yeni Üye
merhabalar benim bir sultan papağanım var petshopun dediğine göre erkek kuşum sahiplendigimden beri çok korkak bize karşı değil herhangi dışarda uçan kuştan yada çalan alarm sesinden vesaire çok korkuyor açıkçası kendine zarar vermese ses çıkartsa hiç sorun değil ama cama çarpıyor bu şekilde kendine zarar veriyor aşağıya fotoğraf bırakıyorum bu yarasını nasıl geçirebilirim ve bu durum nasıl önlenir
Öncelikle merhaba her kuşun kendine göre karakteri vardır bazısı sevdirir cesur bazısı korkaktır. Korka bileceği ortamlardan uzak tutmaya çalışın. Yanında güvende olduğunu anlasın zorla dokunmayın. Ev ortamında güvenle kona bileceği yerleri ona öğretin bende aynı sorunu yaşamıştım. Parmağıma onu alarak masa üstü, tünekleri, oyuncaklarına götürdüm ve hiç dokunmadım ordan istediği zaman uçup kondular böylece orda güvende hissettiler. Yarasını bilmiyorum bilen biri illa yorum yapacaktır sağlıklı günler

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzun erkek olduğuna emin misiniz? Ötüş videosu varsa ekleyebilir misiniz