• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum Çok Kabarık, Halsiz, Yem Yemiyor ve İshal?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Su Sezgin

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
9 Kas 2024
Merhaba, kuşumun iki gün önce hiç bir şeyi yokken bir anda dünden beri kabarık durmaya başladı kafesinde ve uçmuyor, kıpırdamıyor. Yem yemeyi tamamen bıraktı, yiyince de çıkarıyor. Dün sabahtan beri ishal. Kusmasında salya ve koku yok, sindirilmemiş yem kusuyor direkt. İstanbul Anadolu yakasındayım dün akşam burada kuşlardan anlıyorum diyen bir veterinere götürdüm ve klasik Avicare ilaçlardan verdi üç tane ancak güvenemiyorum ben bu ilaçlara, hepsinin fotoğrafını koyacağım zaten. Daha önce İzmir de Burak Bey’e götürmüştüm ve onun tavsiye etmediği ne varsa bu veteriner tavsiye etti. Tanı koymadı bile sordum bir kaç kez özellikle, bir şeyi yok gibi gözüküyor röntgende azıcık kursağı şiş üşütmüş olabilir, beslenmeden kaynaklı olabilir dendi. Ama dediğim gibi güvenmiyorum. Ak darıyla besliyorum, kafesinde kızıl dal darı, kalamar kemiği, kumu hepsi var. 4 yaşında erkek bu zamana kadar kusma problemi yaşadık çok kursak mantarı vardı ancak hiç böyle kabarmalı halsiz ishal şeklinde bi hastalık yaşamamıştık. Dünden beri hiç bir şey yemedi, burada bir petshoptan a21 mama aldım ancak içeriğine ve taze olmasına güvenemedim zaten suyla karıştırınca da kırmızı benekler çıktı içinde. Onu da veremedim o yüzden bugün tekrar arayacağım ama bulamıyorum, internetten sipariş etsem 3 güne gelecek hiç bi şey yemediği için bekleyemem de kafam çok karıştı ve çok korkuyorum lütfen yardım eder misiniz, verilen ilaçları kullanmalı mıyım? Elimden ne geliyorsa yaparım bebikim için ne yapabilirim? şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...