• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok ısırıyor ve çok agresif

İcim

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. İki tane 5 haftalık yavru kuşum var. Aldığım zaman 3 haftalıklardı ve sürekli elle besliyordum. Yeme düştükten sonra dişi olan çok agresif oldu. Elimi kafese yaklaştıramıyorum bile resmen olduğu yerden üstüme atlıyor. Konuşuyorum anca elimde yem varken kafese girersem saldırmıyor. Bana alışmaları için çok küçükken almıştım ama neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Bu güne kadar hiç ürkütmedim. Hep sakince yaklaştım ama bu durum beni çok üzüyor. Yakında uçmaya başlayacak ve hiç dinlemeyecek 😔

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba. İki tane 5 haftalık yavru kuşum var. Aldığım zaman 3 haftalıklardı ve sürekli elle besliyordum. Yeme düştükten sonra dişi olan çok agresif oldu. Elimi kafese yaklaştıramıyorum bile resmen olduğu yerden üstüme atlıyor. Konuşuyorum anca elimde yem varken kafese girersem saldırmıyor. Bana alışmaları için çok küçükken almıştım ama neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Bu güne kadar hiç ürkütmedim. Hep sakince yaklaştım ama bu durum beni çok üzüyor. Yakında uçmaya başlayacak ve hiç dinlemeyecek 😔
Isırsa da elinizi çekmeyin, bir hafta boyunca her gün 15 dakika elinizi sabit şekilde kafes içinde bekletin 🙏

Furkan82828282

Paylaşımcı
Aynen ablamın dediği gibi elini çekersen korktuğunu düşünüp daha çok saldırır elini çekme perde arkasında elden ele dene elinle ödül ver vs birçok yöntem var 1 hafta 10gun elini kafese şok eline gelmeye başladığında dışarda elden ele dene

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Benim ufak kızımda öyle. Hala yavruluk psikolojisinden çıkabilmiş değil, kafes tabanında takılıyor kendileri. Kafes dışarısında elime gelir oyunlar oynarız kendini sevdirir fakat kafes onun alanı olduğundan dolayı agresyon gösterebiliyor. Eğer elinizi parçalamayacak derecede hamlede bulunuyorsa elinizi çekmeyiniz, zamanla düzelecektir.

Furkan82828282

Paylaşımcı
Benim ufak kızımda öyle. Hala yavruluk psikolojisinden çıkabilmiş değil, kafes tabanında takılıyor kendileri. Kafes dışarısında elime gelir oyunlar oynarız kendini sevdirir fakat kafes onun alanı olduğundan dolayı agresyon gösterebiliyor. Eğer elinizi parçalamayacak derecede hamlede bulunuyorsa elinizi çekmeyiniz, zamanla düzelecektir.
Aynen haklısınız zaten yavru ne kadar isirabilir ki

İcim

Yeni Üye
Parçalayacak düzeyde denebilir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim kızım şu parmak boğumu vardı ya onu alır üstüne cimcikler gibi bir de çevirirdi 🤣

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba maşallah SüphanAllah beyefendi, huysuz demekki😊🤲
Başının arka kısmını kim dövmüş, yoluk sanırım, bu yüzden de korkup ısssırıyor olabilir 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba olmuşlar, iyileşmiş,Sırtta da var biraz🤲 normal de kellik olmaz, btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün, diğer takviyelerini de mutlaka verin,

Üst Alt