• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok hasta

nazlicankusan

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma kabarma uyuma ishal
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ara 2024
Kuşumun iki gün önce ayağı incinmiş nasıl olduğunu bilmiyorum ama ayağını pek kullanamıyordu ben evde yokken annemler ayağını rahatlatsin diye kas gevşetici jel sürmüşler ayağına biraz daha önce bende bu yöntemi denedim ve kuşumun ayağı iyi olmuştu yine düzelmiş. Dün sabah annem kuşun kustuğunu ağzından sıvı birşey geldiğini söyledi ve ishali de var. Kendini kabartıyor hep uyuyor ötmüyor hiçbiseyi yoktu bı anda böyle oldu. Ayağına sürülen kas gevşetici jeli mi yuttu diye düşünüyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum nesi olabilir nasıl bir tedavi uygulayabilirim? Videoları var ama nasıl yükleyecem bilmiyorum.

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba geçmiş olsun.https://streamable.com/ buradan yükleyip linki burada paylasırsaniz videoleri gorebiliriz.Beyaz peçe üzerine yapılmış diskilarınïda paylasın daha iyi yardımcı olunur.Bu arada kuşunuzun ayağı ne kadar sürede iyleşmişti.

nazlicankusan

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun.https://streamable.com/ buradan yükleyip linki burada paylasırsaniz videoleri gorebiliriz.Beyaz peçe üzerine yapılmış diskilarınïda paylasın daha iyi yardımcı olunur.Bu arada kuşunuzun ayağı ne kadar sürede iyleşmişti.
Ayağı jel sürülünce bir iki saat içinde iyi oldu

zynpp.

Paylaşımcı
İki gün önce sürülmüş jel şuan etki etmez diye düşünüyorum.Zehirlenme belirtisi bence o gün içinde çıkardı.

nazlicankusan

Aktif Üye
İki gün önce sürülmüş jel şuan etki etmez diye düşünüyorum.Zehirlenme belirtisi bence o gün içinde çıkardı.
Cuma günü sürüldü ilaç kusması ctesi günü oldu. Bugün de biraz yem yemeye başladı ama hâlâ kendini kabartıyor uyuyor sürekli

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
VOLTAREN,dolgit vb ilaç zehirlenmeleri ne kadar sürede belirti gösterir Demet abla ve etkiler başladıktan sonra ne yapılmalıdır ?
Voltaren ve dolgit uzun süre yenilirse yanetkisi yapar ablacım, köpüklü kusma, ishal, öğürme😔zehirlenme belirtileri verir malesef
Bu yüzden her antibiyotik içirilmez, her krem sürülmez😔
Uyku zamanı dememizin de sebebi budur, dokunmasın yemesin, rahat uyusun ağrısı olmasın, sinirler gün içinde gerilir, hem sinirleri yatıştırır hem de kasları gevşetir🤲🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
VOLTAREN,dolgit vb ilaç zehirlenmeleri ne kadar sürede belirti gösterir Demet abla ve etkiler başladıktan sonra ne yapılmalıdır ?
Bu arada etki çok çabuk olmaz zehirlenme yaklaşık 2-3 saatte ortaya çıkar, ilacın sindirimi, kursaktan emilimi ile kana karışarak belli olur

zynpp.

Paylaşımcı
Voltaren ve dolgit uzun süre yenilirse yanetkisi yapar ablacım, köpüklü kusma, ishal, öğürme😔zehirlenme belirtileri verir malesef
Bu yüzden her antibiyotik içirilmez, her krem sürülmez😔
Uyku zamanı dememizin de sebebi budur, dokunmasın yemesin, rahat uyusun ağrısı olmasın, sinirler gün içinde gerilir, hem sinirleri yatıştırır hem de kasları gevşetir🤲🥰
17 50 gibi uyuyor uyumadan süreyim dedim yine son anda kremi sildi gagayi temizlemek için gaga taşına falan sürttü o yüzden endişe ettim.Tamamen karanlıkta sürmek daha iyi galiba benim ki en ufak ısıkta temizlemeye geçiyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
17 50 gibi uyuyor uyumadan süreyim dedim yine son anda kremi sildi gagayi temizlemek için gaga taşına falan sürttü o yüzden endişe ettim.Tamamen karanlıkta sürmek daha iyi galiba benim ki en ufak ısıkta temizlemeye geçiyor
Korkmazsa loş ışıkta sürebilirsin ablacım uyku zamanı 😊🤲

zynpp.

Paylaşımcı
Korkmazsa loş ışıkta sürebilirsin ablacım 😊🤲
Korkuyor Demet abla ufak ses duysa kalbi hızlı hızlı atıyor hemen gaga açık kalıyor o yüzden çok zorlmayi istemiyorum.Bazen arka tarafa araba park ediyorlar onun sesinden korkup çırpınıyor.Allahtan zil var kafeste sesi duyup kalkıyorum dal darı veriyorum sakinleştirip uyuturyorum.İnsallah birde zehirlenme çıkarmaz bendeki de kalp.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Korkuyor Demet abla ufak ses duysa kalbi hızlı hızlı atıyor hemen gaga açık kalıyor o yüzden çok zorlmayi istemiyorum.Bazen arka tarafa araba park ediyorlar onun sesinden korkup çırpınıyor.Allahtan zil var kafeste sesi duyup kalkıyorum dal darı veriyorum sakinleştirip uyuturyorum.İnsallah birde zehirlenme çıkarmaz bendeki de kalp.
Yok tek seferde olmaz korkma hem yutmaz gagaya değer, onuda silmek için uğraşır, voltaren mentollüdür nefesini açar😊 korkma, sen sakin olacaksın ki, iyi olacak
Onlar sana emanet🥰🤲Rabbim in minik hediyeleri🥰🥰🤲

zynpp.

Paylaşımcı
Yok tek seferde olmaz korkma hem yutmaz gagaya değer, onuda silmek için uğraşır, voltaren mentollüdür nefesini açar😊 korkma, sen sakin olacaksın ki, iyi olacak
Onlar sana emanet🥰🤲Rabbim in minik hediyeleri🥰🥰🤲
En güzel hediyeler 🥰🤲
Bu minikte inşallah iyidir cevap gelmedi durumu kötüye gitmez umarım