• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok hasta galiba yardım edin lütfen

frucurum

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarık durma, yeşil dışkı, uyku hali, kusma
Hastalık Belirti Tarihi
2 May 2023
Kullanılan İlaç
Avi-diar , vitaform
Merhaba kuşum 3-4 aylık erkek.2 gün önce sabah yanına gittiğimde kafasındaki tuyler kirlenmiş ve sertti. Sorduğum birkaç kişi kusmuş olabileceğini söyledi ama pek ihtimal vermemiştim. Dünden beri de sürekli kabarık duruyor. Normalde olduğundan daha az hareketli ve arada uyur durumda oluyor. Son zamanlarda hiç isirmamasina rağmen de ısırmaya başladı. Bu sabahta yem yedikten sonra kafasını sallamaya başladı ve yediklerini kustu. Dünde kusmuş çünkü kalıntılarını buldum bu arada dışkısı da normalden farklı. Herkes farklı bir şey diyor biri mantar diyor biri koksidiyoz diyor veterinere gitti kardesim sormak için ve fotoğraflarını gösterdi. Veteriner ishal demiş ama hiç emin olamadım lütfen yardım edin. Fotoğrafları ve videoları yüklüyorum. Kustugu şeyleri de koydum dün gece yaptığı dışkıları da. Veteriner ishal dediği için verdiği bir ilaçtan suyuna koyduk yarın ne olacak bilmiyorum. İlaç avi-diar diğeri vitaform onu daha kullanmadik

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuz ishal gibi durmuyor ishal dışkısı bu şekilde olmaz. Etrafına leke bırakan bir dışkı artı birde kusma eklenince ben yüksek ihtimalle mantar olduğunu düşünüyorum. Hocalarımızda net teşhisi koyunca kullanmanız gereken ilaçları söylerler. Geçmiş olsun 🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ağızda koku var mı?
En son neler verdiniz? Yrminin bayatlamış olma ihtimali oalbilir mi?
Hangi takviyeleri veriyorsunuz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba kuşum 3-4 aylık erkek.2 gün önce sabah yanına gittiğimde kafasındaki tuyler kirlenmiş ve sertti. Sorduğum birkaç kişi kusmuş olabileceğini söyledi ama pek ihtimal vermemiştim. Dünden beri de sürekli kabarık duruyor. Normalde olduğundan daha az hareketli ve arada uyur durumda oluyor. Son zamanlarda hiç isirmamasina rağmen de ısırmaya başladı. Bu sabahta yem yedikten sonra kafasını sallamaya başladı ve yediklerini kustu. Dünde kusmuş çünkü kalıntılarını buldum bu arada dışkısı da normalden farklı. Herkes farklı bir şey diyor biri mantar diyor biri koksidiyoz diyor veterinere gitti kardesim sormak için ve fotoğraflarını gösterdi. Veteriner ishal demiş ama hiç emin olamadım lütfen yardım edin. Fotoğrafları ve videoları yüklüyorum. Kustugu şeyleri de koydum dün gece yaptığı dışkıları da. Veteriner ishal dediği için verdiği bir ilaçtan suyuna koyduk yarın ne olacak bilmiyorum. İlaç avi-diar diğeri vitaform onu daha kullanmadik
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. avidiar ı derhal kesin. Vitaformu kullanmayın. Hatta açmadıysanız iade edin. İshal ve koksidiyoz yok.
Mamaist den dutch care4birds fungistop, röhnfried entrobac, röhnfried gerwit, grit kum bölünmüş olarak alalım. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve tedavi süresi hakkında bilgi veririz.

Bir de yeminiz ve son günlerde verdikleriniz hakkında bilgi alalım. Yem yemesi, iştahı nasıl?