• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok fazla yem yiyor, gene olarak tüyleri kabarık duruyor, dışkısı iri ve bembeyaz

Kaan_

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüyleri kabarık ve ara ara uykulu gibi duruyor. Sırt tüyleriyle çok uğraşıyor. İştahsız değil tam aksine bayağı iştahlı. Yemliğinin başından ayrılmıyor. Dışkıları kar gibi bembeyaz, kireç gibi ufalanıyor ve çok iri dışkılıyor.
Hastalık Belirti Tarihi
14 Kas 2022
Kullanılan İlaç
Kullanmadım
Merhaba. Kuşum 8 yaşında. Bu yaşına kadar birkaç kez ishal oldu, birkaç kez de yem kustu sadece ve başka rahatsızlığı olmadı. Çok yem yiyor, yemliğinin başından ayrılmıyor. Tüyleri çok kabarık duruyor, ara ara da uykulu duruyor, enerjik bi kuştu, yine enerjik değil diyemeyiz ama bi %10-20 azaldı enerjisi, ötmüyor, her gün 5 posta yanına çağırır oynamak isterdi, şuan suskun. 2 ya da 3 gündür böyle sadece.
Dışkısında da değişiklikler var. Dışkıları kocaman ve bembeyaz, kireç gibi ufalanıyor. Ama kafesinin bazı bölümlerine baktım, beyaz dışkılama emareleri daha önceleri varmış.
Bir terslik olduğu inceleyince her halinden belli.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:

TG SPAA

Paylaşımcı
Merhaba. Kuşum 8 yaşında. Çok yem yiyor, yemliğinin başından ayrılmıyor. Tüyleri çok kabarık duruyor, ara ara da uykulu duruyor, enerjik bi kuştu, yine enerjik değil diyemeyiz ama bi %10-20 azaldı enerjisi, ötmüyor, her gün 5 posta yanına çağırır oynamak isterdi, şuan suskun.
Dışkısında da değişiklikler var. Dışkıları kocaman ve bembeyaz, kireç gibi ufalanıyor.Bir terslik olduğu inceleyince her halinden belli.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Kusunuzun eşi var mı? Dişi mi? Çiftleşme belirtileri görüldü mu?
Fotoğraf paylaşın.

Kaan_

Yeni Üye
Kusunuzun eşi var mı? Dişi mi? Çiftleşme belirtileri görüldü mu?
Fotoğraf paylaşın.
8 yıldır hiç eşi olmadı. Erkek. Baktığımız 8 yıl boyunca, mütemadiyen kafesinin bazı bölümlerine dişisiymiş gibi sürtünür. İlk sahiplendiğimiz zamanlarda, 2. 3. yılında felan elime boşalmışlığı da var. Dişi alalım diye ev ahalisine bir kaç kez söyledim ama konuşmayı unutmasından, eskisi gibi olmayacağından korktuklarından dişi almaya yanaşmıyorlar.
Fotoğraflarını da atacağım, dışkısının, genel halinin vb. şuan ortam müsait değil.

Kaan_

Yeni Üye
Dışkısı ve görüntüsü böyle. Bugün artık tüneğinde de durmuyor, hep aşağıda ve oyuncak zilinin başında, ya da yem kemirir halde.
Kafesini temizlemiştik. İri olan dışkıları gösteremedim, bunlar küçük. 3 katı büyüklerini yapıyordu. Ama halen beyaz dışkıları. Biraz doğal rengine gelir gibi olmuş sanki. Hafif yeşil renk gelmiş.

Son düzenleme:

Kaan_

Yeni Üye
Kuşuma nadiren ekmek veririm. Şampiyon ekmek diye bir ekmek türü vardır. Ankara halk ekmekte satılır. Bilen bilir. Geçenlerde minicik bir parça ondan verdim, parmak ucu kadar. Fazla vermem öyle şeyleri. Bir de son olarak, başparmak büyüklüğünde ıspanak yaprağı verdim, ondan da azıcık verdim. Sık vermiyorum dediğim yiyecekler olarak bunları verdim rahatsızlığından önce. Yemini de yeni aldık 15 gün önce. Yemin bayat olması ihtimali de kafamı kurcaladı. Genel olarak kuşuma kabuklu yem hariç, ''çoğunlukla'' salatalık kıvırcık havuç muz veririm.

Kaan_

Yeni Üye
Ekmek vermeyin, suyuna sirke falan damlatmayın lütfen. Bunlar zararlı :( Dışkı pankreasta sıkıntıya işaret ediyor :cry:
Ne yapmalıyım? Çözümü nedir? Veterinere acilen götürmeli miyim? Pankreatit verildiği ile ilgili birşeyler okudum. Suyuna ilacı soyup pirinç tanesi kadar atıyormuşuz.
Niye üzgün smiley'i kullandınız? Çözümsüz bir rahatsızlık mı?

Son düzenleme:

Kaan_

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Siz de bakabilir misiniz acaba? Hemen altımda araba var para da var, hemen götürebilirim kuşu veterinere. Durum acil mi? Bekleyecek miyim ne yapacağım?
@Feyza T. Aydınlatır mısınız lütfen?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Götür ama kanatlı uzmanı olsun arayıp sorun önce

Sylmbkts

Aktif Üye
Benim kuşumda da aynı durum vardı il dışında bir veterinerden yardım aldım şimdi daha iyi, size de tavsiye edebilirim, isim paylaşmak sitede mümkün mü bilmiyorum, ama özelden mesaj atarsanız söyleyebilirim

Kaan_

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan, kuşumun dışkısı düzeldi ve uykulu halsiz hali bitmeye başladı.
Yalnız çok zayıflamış, göğüs kafesi kitap köşesi gibi ucu sipsivri ve V şeklini almış.
Sırtına ellediğimde kaçla kemiklerinin yerleri de belli oluyor.
Zayıflık konusunda neler önerirsiniz, önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuzun fotoğrafını ve dışkı fotoğrafını görebilir miyiz

Kaan_

Yeni Üye
Kuşunuzun fotoğrafını ve dışkı fotoğrafını görebilir miyiz
Tabi atıyorum. Önceki hali ve dışkılarını görebilirsiniz zaten. Bu da şuanki hali ve dışkısı. Fotoğrafa aldanmayın enerjisi geri geldi ve aktifleşmeye başladı. Ötmüyor o kadar. Hala tıka basa yem yemeye çalışıyor.

Üst Alt