• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum çok fazla halsizleşti napabilirim

historyy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma hapşurma durgunluk
İyi akşamlar, 8 aylık muhabbet kuşum 1-2 haftadır zaman zaman hapşuruyordu. Açıkcası bu ilk kuşum, anlamadığımdan başka hastalık belirtisi varsa da ben görmemiştim 8 aydır. 3 gün önce hafif kabarmaya başladı. Dünden beri çok kabarık ve durgun. Normalinde epey oyuncu hareketli gürültülü bir kuş gün boyu kafesine girmez asla bağırır çağırır. Şimdi biraz dışarıda durup kendi kendine kafesine giriyor ve uyuyor. Sesini duyamaz olduk, ara-ara neşesi dönüyor eğleniyor sonra tekrar durgunlaşıyor. Korkuyorum açıkcası çok alıştık kendisine ne yapmalıyız bileniniz var mı? İlk defa hastalandı napacağım bilmiyorum lütfen yardım edin

Uygar

Aktif Üye
İyi akşamlar, 8 aylık muhabbet kuşum 1-2 haftadır zaman zaman hapşuruyordu. Açıkcası bu ilk kuşum, anlamadığımdan başka hastalık belirtisi varsa da ben görmemiştim 8 aydır. 3 gün önce hafif kabarmaya başladı. Dünden beri çok kabarık ve durgun. Normalinde epey oyuncu hareketli gürültülü bir kuş gün boyu kafesine girmez asla bağırır çağırır. Şimdi biraz dışarıda durup kendi kendine kafesine giriyor ve uyuyor. Sesini duyamaz olduk, ara-ara neşesi dönüyor eğleniyor sonra tekrar durgunlaşıyor. Korkuyorum açıkcası çok alıştık kendisine ne yapmalıyız bileniniz var mı? İlk defa hastalandı napacağım bilmiyorum lütfen yardım edin

Merhaba geçmiş olsun öncelikle dışkı resmii paylaşabilir misiniz daha detaylı yardımcı olabilmek için

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz 🙏🏾
Kuşun beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkısının olduğu bir fotoğraf paylaşabilir misiniz? Ayrıca streamable.com üzerinden güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz bizlerde bir görelim. Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İyi akşamlar. Kekik çayı yapıp içir rahatlar biraz solunumu. -------> Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi. Ortamı sıcak olsun ceryan almayacak bir yere koy. İyileşmezse hırıltı başlarsa neftor kullanabilirsin. Tüy döküm dönemi olduğundan da böyle olabilir. Dışkılarının fotoğrafını ve kuşun tünekte videosunu atar mısınız streamable.coma yükleyip.

historyy

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz 🙏🏾
Kuşun beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkısının olduğu bir fotoğraf paylaşabilir misiniz? Ayrıca streamable.com üzerinden güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz bizlerde bir görelim. Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
Merhaba kuş şuan dışarıda biraz peçeteyle falan oynadı, kafese geçince hem dışkı hem de tünekte videosunu atayım olur mu? Çok teşekkür ederim yardımınız için. Vitamin olarak kuş kumu ve biopetactive multisol kullanıyorum petshop verdi. Rohnfried(?) gibi bir marka çok öneriliyormuş onun multivitaminini sipariş vereceğim bugün gördüm henüz

historyy

Yeni Üye
Etrafında hiç pencere açıldı mı ortam ısısı nasıl?
Merhaba ev havalanırken hep camı açık olmayan bir odaya koyup kapısını kapattırıyorum, ama burada havalar ısınırken bir anda soğudu. Doğal gazı açsak bile kuş için soğuk olabilir biraz, ama emin değilim... Fakat kesinlikle soğukta bırakmıyoruz hep sıcak odada kalıyor ayrıca peteğe yakın da koyamıyorum tehlikeliymiş diye...

historyy

Yeni Üye
İyi akşamlar. Kekik çayı yapıp içir rahatlar biraz solunumu. -------> Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi. Ortamı sıcak olsun ceryan almayacak bir yere koy. İyileşmezse hırıltı başlarsa neftor kullanabilirsin. Tüy döküm dönemi olduğundan da böyle olabilir. Dışkılarının fotoğrafını ve kuşun tünekte videosunu atar mısınız streamable.coma yükleyip.
İyi akşamlar çok sağolun, hemen yapayım. Gün içinde hep bizimle kafes dışında da, hastayken bir de strese sokmayayım diye kirli tutmadım kapağını çıkmış şimdi. Girince tünekteki videosunu ve dışkısını atsan olur mu?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İyi akşamlar çok sağolun, hemen yapayım. Gün içinde hep bizimle kafes dışında da, hastayken bir de strese sokmayayım diye kirli tutmadım kapağını çıkmış şimdi. Girince tünekteki videosunu ve dışkısını atsan olur mu?
Bugün yapmayın yarın başlayın vermeye uyuyacak zaten bu saatlerde. Siz bilirsiniz yine de. Dışkısı güncel olarak peçeteye lazım ama net gözükürse kafes içinde sorun olmaz. Videosunu da tünekten atın tabiki stresse sokmamak lazım. Kuyruk sekmesi var mı?

historyy

Yeni Üye
Bugün yapmayın yarın başlayın vermeye uyuyacak zaten bu saatlerde. Siz bilirsiniz yine de. Dışkısı güncel olarak peçeteye lazım ama net gözükürse kafes içinde sorun olmaz. Videosunu da tünekten atın tabiki stresse sokmamak lazım. Kuyruk sekmesi var mı?
Ben birşey olur korkusundan hemen yapıp verdim biraz görmemişim dediğinizi... dışarıda diye bardakta verdik 8-9 kere eğilip içti yarın da sulukta veririm her gün verebiliyorsak... eğer olursa kafes dışındayken sabit durduğu yerlere gazete seriyoruz da şu şekilde fotoğrafları var dışkının kafese girmiyor şuan girdikten sonra beyaz peçete üzerinde de atayım hemen

Ekli dosyalar

historyy

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun öncelikle dışkı resmii paylaşabilir misiniz daha detaylı yardımcı olabilmek için
Merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın, kafese girmedi de henüz şuanlık bununla bir şey anlaşılır mı? Girdikten sonra peçete üzerinden de atacağım

Ekli dosyalar

historyy

Yeni Üye
Kuyruk sekmesinin ne olduğunu bilmiyorum açıkcası ama anormal bir davranış gözlemlemedim ben

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben birşey olur korkusundan hemen yapıp verdim biraz görmemişim dediğinizi... dışarıda diye bardakta verdik 8-9 kere eğilip içti yarın da sulukta veririm her gün verebiliyorsak... eğer olursa kafes dışındayken sabit durduğu yerlere gazete seriyoruz da şu şekilde fotoğrafları var dışkının kafese girmiyor şuan girdikten sonra beyaz peçete üzerinde de atayım hemen
Her gün verilir mi tam olarak bilmiyorum ama içmesi güzel şifa olsun. @Aslı Ö. @EzgiA @Demet bükay

historyy

Yeni Üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır yaşasın da ne gerekirse içiririm,, çok sağolun ilgilendiğiniz için gerçekten . Şu şekilde iki video da çektim şimdi birinde kuyruk da var fakat hareket yok sanırsam, ölecek gibi duruyor mu acaba ağırlaşır mı durumu? Çok korktuk cicikuş cicikuş
Şebek yaaa renk güzeli maşallah. Hasta olan kuş o avizeye çıkar mı 🙂

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tamamdır yaşasın da ne gerekirse içiririm,, çok sağolun ilgilendiğiniz için gerçekten . Şu şekilde iki video da çektim şimdi birinde kuyruk da var fakat hareket yok sanırsam, ölecek gibi duruyor mu acaba ağırlaşır mı durumu? Çok korktuk cicikuş cicikuş
Çok tatlı cicikuş gerçekten :D. Klimayı o da varsa yanınızda çalıştırmayın lütfen. O cereyan etkisi gibi yapar.

historyy

Yeni Üye
Şebek yaaa renk güzeli maşallah. Hasta olan kuş o avizeye çıkar mı 🙂
[/QUOTE
Evet çok teşekkür ederiz mavi prensimiz o bizim 😅uçuşu falan var çok şükür, ama oyunculuğu bir an bıraktı ötmesi de çok azaldı kabarıp duruyor biraz avizeye çıkıp durup hemen kafese dönüyor hiç kafese girmeyen çocuk.. dansı bırakmazdı ama şimdi ara ara videodaki gibi ötüp sonra uyuyor, bir anda olunca çok korktuk, daha da ağırlaşmasından korktuk ama sorun yok mu o zaman

historyy

Yeni Üye
Çok tatlı cicikuş gerçekten :D. Klimayı o da varsa yanınızda çalıştırmayın lütfen. O cereyan etkisi gibi yapar.
Evet, paşam için 7 aydır klima açamıyoruz zaten evde... Acaba kafesteyken de olduğu odada klima açılması sakıncalı mı? Yazın sıcak odada tutmak istemiyorum..

Üst Alt