• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum boynu oyuncağa saplandi acil yardim

ezgi99

Paylaşımcı
Kuşum oyuncağın şu takma kısmına boynuna altını geçirmiş küçük bir delik açılmış gagasının altında biraz kan var ne yapmam lazım lütfen yardım edinIMG-20260204-WA0007.jpgIMG_20260204_185027.jpg

Son düzenleme:

BayanLegolas

Paylaşımcı
Merhabalar aktif kanama varsa acil kanamayı durdurmanız gerekiyor evde mısır nişastası varsa yoksada buğday unu ile kanamanın üstüne tampon yapın forumda bilgili abiler ablalar çevrimiçi olduklarında çok daha iyi yönlendireceklerdir

ezgi99

Paylaşımcı
Merhabalar aktif kanama varsa acil kanamayı durdurmanız gerekiyor evde mısır unu varsa mısır unuyla kanamanın üstüne tampon yapın forumda bilgili abiler ablalar çevrimiçi olduklarında çok daha iyi yönlendireceklerdir
Ya ben evde değilim şehir dışına çıktım daha birgün olmadan bu hale gelmiş evdekiler fark etmiş şuan kanaması yok öyle diyorlar alt o kısımda biraz kan varmış

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Mısır nişastasıyla kanamayı durdurun. Derin girdiyse veterinere gitmesi lazım acil. Boyun kısmı zaten acillik şah damarına bile gelebilir. Acil vakit kaybetmeden veterinere gidin. O un kanamayı durdurmak için. Nişasta yoksa da pamuk peçete bir şeyle durdurun kanları çok az zaten.

ezgi99

Paylaşımcı
Mısır nişastasıyla kanamayı durdurun. Derin girdiyse veterinere gitmesi lazım acil. Boyun kısmı zaten acillik şah damarına bile gelebilir. Acil vakit kaybetmeden veterinere gidin. O un kanamayı durdurmak için.
Malesef veteriner yok bulundugumuz yerde ve ben şehir dışındayim

BayanLegolas

Paylaşımcı
Genel olarak aktif kanamalarda bu yöntemi önerirler bende uyguladım daha önce defalarca papağınımızda gaga kırılması mubişlerimde tırnak kanaması ayak yarası için kullandım

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kanatlı Uzmanına Gerek Yok Acilen Gidin. Yine Kanatli Uzmani Olması İyi Olur Ama Yoksa Evde Beklemekten daha İyidir.

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Garfield Veteriner Kliniği | Diyarbakır
Vatsilla Pet Veteriner Kliniği
Boncuk Pet Hayvan Hastanesi - Diyarbakır bir ilçeye bağlı kalıp gitmemezlik yapmayın. Çok kan kaybetmesin yara derinse ona göre önlem alır. Bence kanatlı uzmana gidin bazı veterinerler bilmeyip yanlış tedavi yapıp iltihaplandırabilir yarayı.

ezgi99

Paylaşımcı
Boncuk Pet Hayvan Hastanesi - Diyarbakır bir ilçeye bağlı kalıp gitmemezlik yapmayın. Çok kan kaybetmesin yara derinse ona göre önlem alır. Bence kanatlı uzmana gidin bazı veterinerler bilmeyip yanlış tedavi yapıp iltihaplandırabilir yarayı.
Ya ben şehir dışındayim evde değilim eşimde ameliyatta o yüzden şehir dışındayim

ezgi99

Paylaşımcı
Kanaması yok diyorlar ama işte o şekilde bir yara açılmış bir tane uzaktan ilaç yazan bir veteriner var ona yazdim bunu yazdi Merhaba, geçmiş olsun.
Eczaneden crystalin alın orayı temizleyin mikrop kapmasın, kuruduktan sonra hametan fito sürün, vitamin ile de destekleyin

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Ya ben şehir dışındayim evde değilim eşimde ameliyatta o yüzden şehir dışındayim
Evdekiler çıkamaz mı? O zaman peçeteyle ya da pamukla kanama varsa durdursunlar. Kuşun sakinleşmesi için kafasını sevebilirler çok yarayla uğraşmasınlar. Siz veya eşiniz gelene kadar gözetimde olsunlar. Eczaneden dediği şeyleri alabilir evet. Rif de alabilirsiniz. Ağrısını hafifletir biraz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanaması yok diyorlar ama işte o şekilde bir yara açılmış bir tane uzaktan ilaç yazan bir veteriner var ona yazdim bunu yazdi Merhaba, geçmiş olsun.
Eczaneden crystalin alın orayı temizleyin mikrop kapmasın, kuruduktan sonra hametan fito sürün, vitamin ile de destekleyin
Merhaba durumu nasıl
Yem yiyor mu? Zar delinmiş büyük ihtimalle
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Hemen kabuk tutar
Un falan sürmeyin olmaz enfeksiyon kapabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Onlara gerek yok
Rif antibiyotik ve antibakteriyeldir
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen acil alın

Ekli dosyalar

ezgi99

Paylaşımcı
Merhaba durumu nasıl
Yem yiyor mu? Zar delinmiş büyük ihtimalle
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Hemen kabuk tutar
Un falan sürmeyin olmaz enfeksiyon kapabilir
İnanın bilmiyorum ben şehir dışındayim eşim ameliyatta evdekilere soyluyeyim alsınlar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İnanın bilmiyorum ben şehir dışındayim eşim ameliyatta evdekilere soyluyeyim alsınlar
Zar yırtığı önemli fakat gırtlağa çeneye girmediği sürece iyileşebilir
Acilen Rif alın nöbetçi eczaneden bulun lütfen
Kontrol etsinler aileniz
Rifi kırıp kulak pamuğu ile sürsünler
Dokunmasınlar

Üst Alt