• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum bir haftadır devamlı uyuyor hasta

kivi

Yeni Üye
Lütfen yardım edin 6 yaşında muhabbet kuşum bir haftadır devamlı başını arkasına gömüp uyuyor cereyanda kaldığından şüphelendiğim için fark ettiğim ilk gün bir veterine gittim ancak kanatlılar hakkında detaylı bilgiye sanırım ki sahip değildi küçük bir şehirde yaşadığım için tahlil vs yaptıramıyorum veteriner bey sanırsam antibiyotik verdi 3 4 boyunca kullandım fakat durumu değişmedi şehir dışından bir kanatlı hayvan veterineriyle görüştüm şikayetimi anlatım mantar olabileceği söyledi ve bana bir karışım yolladı 3 gündür gagasından annemle damlatıyoruz ancak durum yine aynı dün sürekli kaşınmaya başladı ve sanki derin nefes alıyor kuyruğu hafifçe yukarı aşağı oynuyor elle beslemediğimiz sürece yemek yemiyor ama avucumdan yemek yeme konusunda bir sıkıntısı yok kursağı şiş mi değil mi emin olamadım fotoğraflarını çektim forumdan çok fazla bilgi okudum ama kuşumun net olarak neyi olduğunu bilmediğimden yanlış bir şey uygulamak istemiyorum günlerdir gözünün içine bakıyorum başka hiçbir şeye odaklanamıyorum lütfen yardımcı olun

Ekli dosyalar

kivi

Yeni Üye
Lütfen yardım edin 6 yaşında muhabbet kuşum bir haftadır devamlı başını arkasına gömüp uyuyor cereyanda kaldığından şüphelendiğim için fark ettiğim ilk gün bir veterine gittim ancak kanatlılar hakkında detaylı bilgiye sanırım ki sahip değildi küçük bir şehirde yaşadığım için tahlil vs yaptıramıyorum veteriner bey sanırsam antibiyotik verdi 3 4 boyunca kullandım fakat durumu değişmedi şehir dışından bir kanatlı hayvan veterineriyle görüştüm şikayetimi anlatım mantar olabileceği söyledi ve bana bir karışım yolladı 3 gündür gagasından annemle damlatıyoruz ancak durum yine aynı dün sürekli kaşınmaya başladı ve sanki derin nefes alıyor kuyruğu hafifçe yukarı aşağı oynuyor elle beslemediğimiz sürece yemek yemiyor ama avucumdan yemek yeme konusunda bir sıkıntısı yok kursağı şiş mi değil mi emin olamadım fotoğraflarını çektim forumdan çok fazla bilgi okudum ama kuşumun net olarak neyi olduğunu bilmediğimden yanlış bir şey uygulamak istemiyorum günlerdir gözünün içine bakıyorum başka hiçbir şeye odaklanamıyorum lütfen yardımcı olun
bu şekilde videolarını eklemeye çalıştım
kakası normal içinde yem veya çöpü yok iki saatte bir yemeğini yedirmeye çalışıyorum ama kursağı şiş gibi geldiğinden acaba bir sindirim problemi vs olup sindiremiyor mu diye düşünmekteyim o yüzden yemi ne sıklıkla vermeliyim bilmiyorum ancak güçten düşmemesi için de yem yemesinin önemli olduğunu okudum
gözümün içine halsiz halsiz baktıkça içim gidiyor

rilish26

Müdavim
Benim kuşumun mantar hastalığı da benzer şekilde başladı ama tahlil yapmadan kesin bilgi vermek zor. Kuşun kilosu nasıl dışkı fotoğrafı da paylaşırsanız daha iyi yardımcı olunabilir. Kilosu nasıl. Göğüs kemiğinin orada yağlar duruyor mu? Kursak mantarı teşhisi için bunlar önemli. Zeolitli besleme öneriliyor genelde forumda ben benzer bir süreçten geçmiş biri olarak iyi bir veteriner görmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum kursak mantarıysa. İllahla bir hastalık bilecikte oturuyorsunuz sanırım. Size yakın bildiğim 2 kanatalı veterineri eskişehirde. Forumda adresleri var

kivi

Yeni Üye
Benim kuşumun mantar hastalığı da benzer şekilde başladı ama tahlil yapmadan kesin bilgi vermek zor. Kuşun kilosu nasıl dışkı fotoğrafı da paylaşırsanız daha iyi yardımcı olunabilir. Kilosu nasıl. Göğüs kemiğinin orada yağlar duruyor mu? Kursak mantarı teşhisi için bunlar önemli. Zeolitli besleme öneriliyor genelde forumda ben benzer bir süreçten geçmiş biri olarak iyi bir veteriner görmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum kursak mantarıysa. İllahla bir hastalık bilecikte oturuyorsunuz sanırım. Size yakın bildiğim 2 kanatalı veterineri eskişehirde. Forumda adresleri var
Eskişehirdeki bir kanatlı veterinden bilgi aldım o da mantar olabileceğini söyledi ona göre bir ilaç aldım ama tahlil yapılmadığı için (o esnada yanımda değildi kendi başıma götürme imkanım yok) yanlış bir şey yaparak kuşuma zarar vermek istemiyorum devamlı halsiz devamlı uyuyor bıcır bıcır bir kuştu ben devamlı kendim besliyorum ama göğsünün olduğu bölge sivri
sizin kuşunuzda süreç ne kadar sürmüştü

rilish26

Müdavim
Veteriner kontrolünde mantar sökücü ve antibiyotik kullandım. Belli aralıklar ile 2.5-3 ay sürdü. Ama tedaviye başladıktan 2 hafta sonra falan iyileşmeye başladılar

kivi

Yeni Üye
Veteriner kontrolünde mantar sökücü ve antibiyotik kullandım. Belli aralıklar ile 2.5-3 ay sürdü. Ama tedaviye başladıktan 2 hafta sonra falan iyileşmeye başladılar
ben kuşumu yaklaşık 5 6 gündür elimde besliyordum avucumdan yiyordu ancak şimdi yemin kabuğunu kırıp bırakıyor yemiyor sizin böyle bir şey başınıza geldi mi kuşunuz iştahlı mıydı veya değilse siz nasıl beslediniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?
Sindirim için kalamar kemiği ve grit kum kullanın. Eğer düzelme olmaz ise onunla alakalı değildir. Cereyanda kalmışta olabilir. Bulunduğu ortam sıcak olsun. Hava akımı olmasın.
Mantar hangi mantar ama?
İç mantar mı yoksa kursak mantarı mı?

kivi

Yeni Üye
Merhaba. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?
Sindirim için kalamar kemiği ve grit kum kullanın. Eğer düzelme olmaz ise onunla alakalı değildir. Cereyanda kalmışta olabilir. Bulunduğu ortam sıcak olsun. Hava akımı olmasın.
Mantar hangi mantar ama?
İç mantar mı yoksa kursak mantarı mı?
grit kumu kullanıyorum ama bugün yemeden kesilmesi canımı çok sıkıyor yemi kırıp bırakıyor sadece göğüs kısmı da jilet gibi olmuş kursak mantarı için ilaç vermişti veteriner onun dışında probiyotik vs kullanmıyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
grit kumu kullanıyorum ama bugün yemeden kesilmesi canımı çok sıkıyor yemi kırıp bırakıyor sadece göğüs kısmı da jilet gibi olmuş kursak mantarı için ilaç vermişti veteriner onun dışında probiyotik vs kullanmıyorum
Probiyotik olarak entrobac ya da çörek otu yağı kullanın üç gün, sindirim için.
Mantar için zeolitli elle besleme yapın.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öncelikle elinizde Gerwit multivitamin, Entrobac probiyotik ve Bt amin forte olmalı. Ayrıca Kübra arkadaşımın dediği gibi zeolit tozu ve el besleme maması temin edin. Bunları petshoplarda bulamazsanız. Sitemiz sponsoru mamaist.com dan bölünmüş olarak güvenle alabilirsiniz. Bu ürünleri temin ettikten sonra 3 gün üst üste Entrobac verip dışkıları takip edin. Günde bir kez zeolitli mama ile kursaktan beslemelisiniz. Kursaktan beslemeyi bilmiyorsanız yakınınızda ki bir petshop yada üretici varsa onlara danışın. Ayrıca onun içinde aparat gerekiyor. Durumu çok ciddileşir ise yemden kesilirse muhakkak beslenmesi gerekli Bilecik uzak değil eğer imkanınız var ise Eskişehir Duru veteriner kliniği yada Bursa Vetorka ikisi de kanatlı uzmanı Bursa düşünürseniz yardımcı olurum.

Üst Alt