• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum bi anda kafasını sallayarak kustu

Kutayyy

Aktif Üye
kuşumu seviyordum. bi anda kafasını sallayarak kusmaya başladı. etrafa yediği tüm yemleri dağıttı böyle ağızından. durup yere kusmadı. kafasını çok hızlı sağ sol sallaya sallaya kustu tohumlar hep böyle bi yere fırladı. az bişeyde sıvı çıktı. neden olabilir? suyunda BT amin forte var ama çok değişik kötü kokuyor, acaba o mu yaptı? bozulduğunu nasıl anlayabilirim? şimdi normal taze su koydum

Kutayyy

Aktif Üye
böyle kur yapar gibi yavru için yaptığı gibi yere eğilip sakin sakin çıkartmadı tohumları.resmen heryere dağıttı kafasını böyle sallaya sallaya

Kutayyy

Aktif Üye
şu anda da hareketlerinde enerjisinde bir değişiklik yok

Kutayyy

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun çok fazla mı yedi?
Grit kum var mı kafeste, başka bir şey yemiş olabilir mi?
Sebze meyve ne verdiniz?
Bt amin forte ne zamandır sulukta?
çok fazla mı yedi bilmiyorum
grit kumu var fakat kuş yeni, keşfetti mi bilmiyorum.
sebze hiç vermedim geldiğinden beri, bi kere havuç denedim yemedi.
bt amin forte dün geceden beri sulukta

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
çok fazla mı yedi bilmiyorum
grit kumu var fakat kuş yeni, keşfetti mi bilmiyorum.
sebze hiç vermedim geldiğinden beri, bi kere havuç denedim yemedi.
bt amin forte dün geceden beri sulukta
Maksimum 8 saat kalmalı😔tüm takviyeler fazla kalmış😔ev de sıcaksa etkileşim olmuştur, yarım suluk 8 damla ve en fazla 8 saat kalmalı
Sizin 24 saat yani 3 katı😔
Vitamini kaynaklı olabilir ve daha minik, mümkünse grit kumu da önüne bırakın göreceği yemlik yada sulukta olabilir, 2-3 gün takviye vermeyin, yem ve taze su (kapalı şişe su) verin, gözlemleyin mutlaka, geçmiş olsun 🤲🐦

Kutayyy

Aktif Üye
Maksimum 8 saat kalmalı😔tüm takviyeler fazla kalmış😔ev de sıcaksa etkileşim olmuştur, yarım suluk 8 damla ve en fazla 8 saat kalmalı
Sizin 24 saat yani 3 katı😔
Vitamini kaynaklı olabilir ve daha minik, mümkünse grit kumu da önüne bırakın göreceği yemlik yada sulukta olabilir, 2-3 gün takviye vermeyin, yem ve taze su (kapalı şişe su) verin, gözlemleyin mutlaka, geçmiş olsun 🤲🐦
tamamdır çok teşekkür ederim. ev sıcak rahat etmesi için. suluğum 100 ml. bt amin forte nin şişesinde 100 ml ye 30 damla yazıyordu bende öyle kullandım. büyük ihtimalle ondan kaynaklı oldu.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tamamdır çok teşekkür ederim. ev sıcak rahat etmesi için. suluğum 100 ml. bt amin forte nin şişesinde 100 ml ye 30 damla yazıyordu bende öyle kullandım. büyük ihtimalle ondan kaynaklı oldu.
O ölçü güvercinler için diye biliyorum, çünkü Röhnfried marka güvercin üzerine ölçümlemiş daha sonradan minimize edilmiş, küçük kuş cinsleri için,
Bu yüzden muhabbet kuşu için yarım suluk 8 damla ve en fazla 8 saat kalmalı.24 saat çok uzun süre 😔Fazla gelmiş ve çok Şükür ki atmış🤲🐦geçmiş olsun

Kutayyy

Aktif Üye
O ölçü güvercinler için diye biliyorum, çünkü Röhnfried marka güvercin üzerine ölçümlemiş daha sonradan minimize edilmiş, küçük kuş cinsleri için,
Bu yüzden muhabbet kuşu için yarım suluk 8 damla ve en fazla 8 saat kalmalı. Fazla gelmiş ve çok Şükür ki atmış🤲🐦
ah keske önceden bilseydim. inşallah bi daha yaşanmaz. değişik kokması normal mi?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
BT amin iki saatte bile leş gibi kokuyor siz bir tam günü geçirmişsiniz. Muhtemelen o etkiledi. Takviyeli suları 6-8 saatten fazla bekletmeden taze su ile değişmelisiniz.

Kutayyy

Aktif Üye
BT amin iki saatte bile leş gibi kokuyor siz bir tam günü geçirmişsiniz. Muhtemelen o etkiledi. Takviyeli suları 6-8 saatten fazla bekletmeden taze su ile değişmelisiniz.
tamamdır çok teşekkürler. bilmiyordum, 3 gün taze su ile bi garantiye alayım. sonrasında başlarım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Pazartesi - gervit w
Çarşamba - entrobac
Cuma - Bt amin forte
Pazartesi Entrobac
Perşembe Gervit-w
2 haftada bir BtAmin forte
Normal zamanda böyle olmalı👍
Tüy dökümü zamanı btAmin forte haftada 2 defa