• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Bana Küstü galiba

Maviş Paşa

Tutkulu
1 yaşında erkek muhabbet kuşumun Kafesini değiştirdim dişi ile aynı kafeste duruyor. Yuvalık yok. Ama 1 2 gün önce elime omzuma gelirdi şimdi gelmiyor aksine kaçıyor. Zorla tutmam sevdirmiyo zaten elimi saklasam bile kolumu ısırır elimi bulurdu. Kur oyun vs için.. Dişi 9 aylık olduğu için Yeni kafese alıp 2 3 gün yuvalık takıp geri çıkarmıştım ondan küsmüş Olabilir mi yoksa dişi olduğu için mi ? Kafese kapatmıyorum. Çünkü çok bağırıyorlar. Sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Sanırım bu yüzden kuşum bana küstü. Geçici midir bu yoksa düzelmez mi

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yani bir kaç kere okumama rağmen sormam gerekiyor hangi kuşunuz küstü dişi mi erkek mi? ilk defa mı yanına dişi koydunuz? Yuvalığın bu olayla bağını kuramadım :) Yardımcı olmak istiyorum ama anladığım kadarıyla yanına dişi kuş koymuşsunuz bu zaten çabucak ilgisini sizden çekmesine neden olur çünkü hayvanın birinci önceliği siz değilsiniz :) Eş tuttularsa ayırmayın derim çünkü eşleriyle bizle olduklarından çok daha mutlular :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşunuz size alışmış olabilir ama eğer başka bir muhabbet kuşu yanına arkadaş alırsanız size olan yakınlığı azabilir... Muhabbet kuşları seçicidirler... Ve eğer bundan sonra yanında bir arkadaş varsa ve onu seçmişse size olan yakınlığı azalacaktır... Bu seçici özelliği eş seçmesinden kaynaklanır... Tek bir kuşunuz olursa örneğin bu oyuncağı ya da başka bir cisim olabilirdi... Ya da sahibi olur... Kuşunuz seçimini yanındaki dişi kuşa yapmış anladığım kadarıyla...

Maviş Paşa

Tutkulu
Yani bir kaç kere okumama rağmen sormam gerekiyor hangi kuşunuz küstü dişi mi erkek mi? ilk defa mı yanına dişi koydunuz? Yuvalığın bu olayla bağını kuramadım :) Yardımcı olmak istiyorum ama anladığım kadarıyla yanına dişi kuş koymuşsunuz bu zaten çabucak ilgisini sizden çekmesine neden olur çünkü hayvanın birinci önceliği siz değilsiniz :) Eş tuttularsa ayırmayın derim çünkü eşleriyle bizle olduklarından çok daha mutlular :)
Yem kusma kaşıma kur var zaten. Kafeslerim küçüktü. Yeni kafes aldım çifthane dişi kuşumla erkeği aynı yere koydum. Ama tüyünü yoluyo sorun o.

Mert.

Eski Forumcu
Yem kusma kaşıma kur var zaten. Kafeslerim küçüktü. Yeni kafes aldım çifthane dişi kuşumla erkeği aynı yere koydum. Ama tüyünü yoluyo sorun o.
Eş olmuşlar kimin tüyünü yoluyor erkeğini disininmi bir resim paylasirmisiniz bu durumla ilgili