öykü yaren
Aktif Üye
- Hastalık Belirtileri
- halsizlik kusma öğürme ishal sürekli uyuklama iştahsızlık
- Hastalık Belirti Tarihi
- 25 Ağu 2024
- Kullanılan İlaç
- geçmişte mikostatin ve antibiyotik
merhaba yaklaşık mayıs ayından beri ara ara kusma ve ishalleriyle uğraşıyorum. veteriner ilk gittiğimde üşütme olabilir diyerekten bir şey vermedi vitamin ve probiyotik verdim sonra toparladı. bir süre de zeolit verdim. daha sonra tekrarladığında enfeksiyon olabilir diyerekten antibiyotik başladık. yine bir süre iyi gibiydi bu süreçte sadece vitamin desteğine devam ettim. birkaç hafta önce bir sabah kafesin dibine düşmüş çırpınırken bulduk dışkısı kanlıydı bir süre çırpındı sonra kendine gelip tüneğe çıktı. veteriner bol bol b vitamini desteği vermemi kasılmaların azalacağını söyledi. kuş kumunu ihtiyacı yok çıkar bir süre sadece darı ver dediği için çıkardım. mantar olma ihtimali var mı diye sorduğumda da 15 günlük mikostatin tedavisi başladık (tahlil de yapmıyorlar neden bilmiyorum) kullandım geçen bitti birkaç gün keyfi çok iyiydi hatta biraz kilo bile almıştı. ama dün akşam durup dururken tekrar öğürmeye başladı kakası da beyaz ağırlıklıydı suyuna probiyotik koydum yemek yemediği için yulaf ve yumurtalı mısır unlu mama yapıp zorla yedirmeye çalıştım pek yemedi ama en azından daha renkli kaka yapmış. belki hazımsızlıktır diye düşünerek kuş kumunu geri koydum sürekli kuş kumu yemeye başladı bu sefer de. yem yerine sürekli kum yediği için tekrar çıkardım ama şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. tekrar veterinere gitsem yine vitamin ver diyecek elimde bir sürü çeşit vitamin zeolit tozu var sürekli böyle tekrarlayacak mı durumu ben buna nasıl bir çözüm bulacağım?
Ekli dosyalar
-
1.9 MB Görüntüleme: 9
-
2.2 MB Görüntüleme: 9
Son düzenleme: