• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ayağı ile poposunu kaşıyor

Fidan.

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Popo kaşıma
Hastalık Belirti Tarihi
23 Mar 2024
Dişi kuşum sürekli ayağı ile poposunu kaşıyor yeni yapmaya başladı bunu sabah farkettim sürekli poposunu çırpıyor yada ayağıyla kaşıyor alttan bakınca normal gözüküyordu poposu vpben yine elime alıp üfleyip baktım bazı tüyler sarı dışkı olmuş erkek kuşu a bulaşır mı ayırayım mı hemen sürekli etkileşim halindedir buraya video ve fotoğraf bırakıyorum lütfen cevap verin
Watch unnamed | Streamable
IMG_20240323_141351.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Peçete üzerine yapmiş dışkılar ve mümkünse tünekte videosunu görelim

Fidan.

Aktif Üye
Az önce kuşları kafesten çıkarmışlar tünekte duruşu normal ben bu durumu anormal olarak poposunu kaşırken gördüm şimdi kafese sokmaya çalışıcam sadece dişiyi kafese alacağım dışkısını görmek için erkeği dışarıda tutacağım kafesteki dışkılar hangisinin bilmiyorum biri açık yeşil rengi katılığı normal

Fidan.

Aktif Üye
Kuşum şimdi dışkıladı
17111982563912854144886378268066.jpg

Fidan.

Aktif Üye
Bu da şimdiki dışkıs8 17111992907895965282869530401932.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş çok yağlı gibi geldi bana ve ayağını kaldırıyor ağrısı olabilir 👍 Yani iç parazit olabilir ve onunla birlikte iç organ hasarı olabilir bunu anlamanın yolu röntgen ve dışkı analizidir. Peki nerede ikamet ediyorsunuz?

Fidan.

Aktif Üye
Hocam bunu evde tedavi demez miyiz ?

Fidan.

Aktif Üye
Hocam galiba karaciğer hastalığı var çünkü karnına baktığımda çok hafif şiş gibi kuyruğunuda sallıyor solunum güçlüğü gibi ama yinede siz daha iyi bilirsiniz evde tedavi edemez miyiz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fazla kiloda solunum problemi yapabilir. Tavsiyem diyet yeme geçmeniz. Nefes açıcı ürünler kullanmanız. Kekik spreyi turbo respiratory. Entrobac ve multivitamin elinizde mevcut mu. Değilse onları da tedarik ediniz. Varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Ama imkanınız varsa kanatlı uzmana başvurmanız.

Fidan.

Aktif Üye
Peki erkek kuşu ayırayım mı

Fidan.

Aktif Üye
Fazla kiloda solunum problemi yapabilir. Tavsiyem diyet yeme geçmeniz. Nefes açıcı ürünler kullanmanız. Kekik spreyi turbo respiratory. Entrobac ve multivitamin elinizde mevcut mu. Değilse onları da tedarik ediniz. Varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Ama imkanınız varsa kanatlı uzmana başvurmanız.
Bu söylediklerinizi yaparsam hastalığı geçer mi bu arada

Fidan.

Aktif Üye
Diyet yem derken yemin içinde neler olmalı sebze meyve vereyimmi bu süreçte

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hastalığı tam olarak ne bilmiyoruz ki. Sadece video ve dışkılara bakarak yorum yapıyoruz. Belliki takviyeler elinizde yok. Zeolit tozu da dahil ürünleri temin ediniz. Bağırsaklarda sindirim de sorun varsa probiyotik entrobac baskılar. Zeolit tozu da zaten mantara bakterilere karşı savaşır. Evet sebze verebilirsiniz bu süre zarfında abartmamak kaydıyla. Diyet yem akdarı oranı fazla aspur ve daldarı oranı düşük yem. Şehmus bey fazla kilolu olan yavrulara diyet yem hazırlıyor. İsterseniz irtibata geçiniz.