• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşum avizeden hiç inmiyor ne yapmalıyım

suutlacc

Yeni Üye
Merhaba 10 aylık sultan papağanım var ele alışık biraz daha küçükken genelde omuzumdan inmezdi şimdi asla durmuyor hep avizeler gitmek istiyor hangi oda olduğu fark etmeksizin hiç elimde sevemez oldum hep avizeye yöneliyor nasıl kendime daha çok alıştırabilirim avizeye çıkmasını engelleyebilirim oraya çıkmaması gerektiğini anlasın diye her çıktığında alıyorum ama mutlaka geri oraya uçuyor

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba 10 aylık sultan papağanım var ele alışık biraz daha küçükken genelde omuzumdan inmezdi şimdi asla durmuyor hep avizeler gitmek istiyor hangi oda olduğu fark etmeksizin hiç elimde sevemez oldum hep avizeye yöneliyor nasıl kendime daha çok alıştırabilirim avizeye çıkmasını engelleyebilirim oraya çıkmaması gerektiğini anlasın diye her çıktığında alıyorum ama mutlaka geri oraya uçuyor
Merhaba. Daha aşağıları güvenli bulmuyor olabilir. Daha önce duruyor da şimdi durmuyorsa aşağılarda bir şey görüp korkmuş olabilir. Yine de kuşlarda yukarı tünemek onların içgüdüsüdür.

Bir tane masa tipi T tünek almayı deneyebilirsiniz. Ya da malzemeniz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Avizeler tünek olarak mükemmel şeyler kuşlar için. Yeni keşfettiyse bu yüzden de yukarılarda takılıyor olabilir.

T tünek de alsanız seviyorlar avizeleri. Bu yüzden mutfaktaki lambamı değiştirmiştim rahatça konamasın diye. Elbette bu kadar hassas değilim kuşlar konusunda. Kendim aydınlatmacı olduğum için malzeme bol. :) Ama gerçekten gıcık oluyor insan avizeye tüneyip salonun ortasına ortasına pislemesine. 😂

suutlacc

Yeni Üye
Merhaba. Daha aşağıları güvenli bulmuyor olabilir. Daha önce duruyor da şimdi durmuyorsa aşağılarda bir şey görüp korkmuş olabilir. Yine de kuşlarda yukarı tünemek onların içgüdüsüdür.

Bir tane masa tipi T tünek almayı deneyebilirsiniz. Ya da malzemeniz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Avizeler tünek olarak mükemmel şeyler kuşlar için. Yeni keşfettiyse bu yüzden de yukarılarda takılıyor olabilir.

T tünek de alsanız seviyorlar avizeleri. Bu yüzden mutfaktaki lambamı değiştirmiştim rahatça konamasın diye. Elbette bu kadar hassas değilim kuşlar konusunda. Kendim aydınlatmacı olduğum için malzeme bol. :) Ama gerçekten gıcık oluyor insan avizeye tüneyip salonun ortasına ortasına pislemesine. 😂
😂😂 gerçekten öyle tünek alıp deneyeceğim o zaman

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba benim de kuşlarımdan biri avizeye takıntılı gibiydi eski evinde sadece avizede dururmuş.Avizeye tırnağını vs.sıkıştırabilir diye bu alışkanlığını bitirmeye çalıştım.Öncelik olarak duvarda kuşunuz için konacak yerler olması avizeden onu uzak tutacaktır, dolap üstlerine hazır oyun alanları alabilirsiniz yüksek onları güvende hissettiriyor eğer avizenize yine de konuyorsa ince bir örtüyle kapatıp sadece oyun alanlarına konmasını alışkanlık haline getirebilirsiniz.Ben kuşumda bu süreci takip ettim maşallah örtü olmadığında bilr avize onun için yok😊

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba benim de kuşlarımdan biri avizeye takıntılı gibiydi eski evinde sadece avizede dururmuş.Avizeye tırnağını vs.sıkıştırabilir diye bu alışkanlığını bitirmeye çalıştım.Öncelik olarak duvarda kuşunuz için konacak yerler olması avizeden onu uzak tutacaktır, dolap üstlerine hazır oyun alanları alabilirsiniz yüksek onları güvende hissettiriyor eğer avizenize yine de konuyorsa ince bir örtüyle kapatıp sadece oyun alanlarına konmasını alışkanlık haline getirebilirsiniz.Ben kuşumda bu süreci takip ettim maşallah örtü olmadığında bilr avize onun için yok😊

Yurtdışında yapılan oyun alanları var efsane yapıyor adamlar. Siz oyun alanı deyince aklıma geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 92791

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Ben kendi yaptığım oyun alanını duvara sabitledim bunun dışında hazır oyun alanı aldım dolap üzerinde duruyor.Bu alan da güzelmiş😊

Dilek7

Paylaşımcı
Benim kuşlarım avize ve perde hastası. Beni sevmediklerinden ya da korktuklarından degil de sadece oyun oynamak için çıkiyorlar üstune. Sepete benzer bi avize olunca da kemiriyorlar. Ben üzerine ince bir bez parçası koymuştum çıkmasinlar diye ama simdi yine kaldirdim çok mutlular. Altına kücük bir şey seriyorum pislettikeri için. Yine de çikmasini istemiyorsaniz cama tünek falan yapabilirsiniz cam kenarinda da mutlula. Hazır satılanlar da var. Ben kendim ağaç dalı koydum uzunca, silikonlu tutacaklar yapıştirdim cama.

Son düzenleme:

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ben de böyle bir şey istiyorum ama yapan yok sanirim hiç görmedim
O attığım resimdeki zaten satılacak bir şey değil. Kendileri yapıyorlar su borusundan. İlla su borusu olacak diye de bir şey yok. @Hilye Bulut🥈 çok güzel duvar tipi yapmış mesela. Hazır ufak masa tipi oyun alanları da var satılan.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Bir de artı olarak oyun alanları kontrollü batma sağlıyor😄benim 5 kuşum var sabah 8de kafesi açarım tüm gün dışarıdalar,oyun alanlarında olduklarından akşam kafese alınca bir tur süpürüyorum sıkıntı olmuyor temizlik olarak😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye