• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Aşırı Yumurtluyor Yardım Lütfen

UgurU

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum 11 aylık ya da 1 yaşında. Biz aldigimizda daha tüyleri yeni yeni cikiyordu. Hep yanimizda elimizde buyudu kafese dogru duzgun girmedi. Kuş ilk yumurtlama donemine 5 aylikken falan girdi. 9 yumurta yapti. Donemi bittikten iki hafta sonra bi daha girdi gene 8-9 tane yapti. Böyle böyle şuan 4. Yumurtlama doneminde ve gene 5 yumurta yaptı bile. Sürekli bize kendini opturuyor biz opmezsek kendi opuyor. Kanadini havaya dikip boyle narin narin ötüyor kur yapiyor. Yeminde nijerya tohumu varmis galiba ondan da yok sadece beyaz tohumlardan var. Nasil boyle olmasini engelleyebiliriz ? Cok yorgun dusuyor sonra kendini toparliyor ama

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Arkadaşlar kuşum 11 aylık ya da 1 yaşında. Biz aldigimizda daha tüyleri yeni yeni cikiyordu. Hep yanimizda elimizde buyudu kafese dogru duzgun girmedi. Kuş ilk yumurtlama donemine 5 aylikken falan girdi. 9 yumurta yapti. Donemi bittikten iki hafta sonra bi daha girdi gene 8-9 tane yapti. Böyle böyle şuan 4. Yumurtlama doneminde ve gene 5 yumurta yaptı bile. Sürekli bize kendini opturuyor biz opmezsek kendi opuyor. Kanadini havaya dikip boyle narin narin ötüyor kur yapiyor. Yeminde nijerya tohumu varmis galiba ondan da yok sadece beyaz tohumlardan var. Nasil boyle olmasini engelleyebiliriz ? Cok yorgun dusuyor sonra kendini toparliyor ama
Kuşları yumurtadan sonra ayırın. Bir kaç ay dinlendirin. Aşırı yumurtlama mantar ve bakteri hastalıklarına açık hale gitirir

UgurU

Yeni Üye
Yumurta yaptigi anda alip cope atiyoruz gidiyor bos yere yatiyor ya da yemliginin icine girip yatiyor. Normal zamanda tunekte yatiyor ama. Bi turlu vazgeciremedik bu yumurtlama isinden hocam bide gagasina bi baksaniz mantar mi var nesesi falan yerinde ama

Rusalka

Aktif Üye
Kuşa tek bakıyorsunuz değil mi?
Eş almalısınız. Eş istiyor anne olmak istiyor. Aynısı benimde başıma geldi eş almadan geçmeyen bir durum.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yem olarak ak darı mı veriyorsunuz? Yem dışında herhangi bir yiyecek veriyor musunuz?

rose76

Aktif Üye
yukardaki yoruma katılıyorum anne olmak istiyor belli ki :)

UgurU

Yeni Üye
Yem olarak ak darı mı veriyorsunuz? Yem dışında herhangi bir yiyecek veriyor musunuz?
Zahireciden aliyoruz yemini. Beyaz renginde tohum ve boyle sari renkte tohum var sadece bu iki karisimdan olusan bi yemi var. Yem disinda peynir yiyor ekmek yemeyi cok seviyor elimizde elma fln gorurse ondan yiyor cok az da olsa vermemeye calissam da cipsi alip kaciriyor sonra ondan da yiyor azicik. Bu arada eş istiyor evet de biz buna zar zor bakiyoruz. Altina dollu yumurta koyduk petshopdaki adam getirmisti 3 tane. 3 ü de cikmadi boş cikti. Burda ureten birileri de var mi bilmiyorum. Bulsak dollu alacaz altina koyacaz zaten baska yumurta olsa bile yatiyor. Eş almayi dusunmuyorum bu arada bunun yaramazligi bize yetiyor :D Her yeri dagitiyor valla cok yaramaz

yao ako

Paylaşımcı
Zahireciden aliyoruz yemini. Beyaz renginde tohum ve boyle sari renkte tohum var sadece bu iki karisimdan olusan bi yemi var. Yem disinda peynir yiyor ekmek yemeyi cok seviyor elimizde elma fln gorurse ondan yiyor cok az da olsa vermemeye calissam da cipsi alip kaciriyor sonra ondan da yiyor azicik. Bu arada eş istiyor evet de biz buna zar zor bakiyoruz. Altina dollu yumurta koyduk petshopdaki adam getirmisti 3 tane. 3 ü de cikmadi boş cikti. Burda ureten birileri de var mi bilmiyorum. Bulsak dollu alacaz altina koyacaz zaten baska yumurta olsa bile yatiyor. Eş almayi dusunmuyorum bu arada bunun yaramazligi bize yetiyor :D Her yeri dagitiyor valla cok yaramaz
kuşa çok yanlış bakıyorsunuz.
1-ekmek peynir gibi şeyler çok zararlıdır.
2-yumurtaları alarak daha çok yapma isteğine sokuyorsunuz kuşu acilen eş almalısınız.
3-yeminiz belliki ak ve beyaz darı yetersiz.internette versele laga yada benelux yem alabilirsiniz.
4-kafeste kalamar kmeiği var mı?
eş almak dışında yapacak bi şey yok.

Fıstık

Yeni Üye
Sizin yiyebildiğiniz her şeyi onun da yiyebileceğini düşünmeyin cips ekmek peynir çok zararlı şeyler kim bilir başka neler yiyo siz onun oburluğundan yediğini düşünüyosunuzdur ama hayvanlar siz ne verseniz onu yer yani sizin dikkat etmeniz gerek. Kuşunuzun derdi anne olmak yumurtalarını aldıkça daha da strese sokuyosunuz bu onu yumurtlamaktan alıkoymayacaktır. Eş almalısınız

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Sade yem dışında herhangi bir ek gıda vermeyin şuan. Yağlı yiyeceklerden kaçının. Kafesin içinde kendine benimsediği kuluçka yerine yatmasını önleyin. Bazı kuşlarda hormonel veya psikolojik faktörler kontrolsüz fazla yumurtlamasına neden olabiliyor. Gün içinde güneş ışığı alıyor mu?

UgurU

Yeni Üye
Peynir hayvana nasil zarar verebilir ? Nerdeyse herkes veriyor. Ayrica masada gordugu an atliyor yemek istiyor. Neyse eş alinmasi gerektigini biliyorum ama eş almadan çözmek benim için daha onemli

UgurU

Yeni Üye
Sade yem dışında herhangi bir ek gıda vermeyin şuan. Yağlı yiyeceklerden kaçının. Kafesin içinde kendine benimsediği kuluçka yerine yatmasını önleyin. Bazı kuşlarda hormonel veya psikolojik faktörler kontrolsüz fazla yumurtlamasına neden olabiliyor. Gün içinde güneş ışığı alıyor mu?
Kuluçka yeri bile yok kafesin altindaki tellere yatiyor orda yumurta cikarmaya calisiyor. Biz kafesten cikarmak istiyoruz yanimizda biraz duruyor sonra gitmek için bagiriyor ortaligi yikiyor. Hatta bazen kendisi gidiyor. Psikolojik galiba. Biz aldigimizda daha ucamiyordu bile yemek de yiyemiyordu. Kafese nerdeyse hic sokmadik hep kucagimizda buyudu. Galiba kucukken boyle elde falan cok sevgiyle buyuyunce oluyormus dogru mu?

UgurU

Yeni Üye
Güneş ışığı arada aliyor surekli aliyor diyemem. Haftada bir iki kez 3-4 dakika duruyordur

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kuluçkadan kastım kuşun yumurtlamak için kendine benimsediği bir yer var ise oraya yatmasını engellemek. Dediğim gibi eğer eş alınmayacaksa 1 ay herhangi ek gıda vermeyin. Sade yem tercih edin.

yao ako

Paylaşımcı
Peynir hayvana nasil zarar verebilir ? Nerdeyse herkes veriyor. Ayrica masada gordugu an atliyor yemek istiyor. Neyse eş alinmasi gerektigini biliyorum ama eş almadan çözmek benim için daha onemli
laktozla l.aktozu sindiremezler.eş almak zorundaınızyoksa kuşun ömrü bu halle 1-2 yılı geçmez.direk eş alın.

Üst Alt