• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum aniden titremeye başladı ve sonra yeniden iyi gibi oldu sonra yine titremeye başladı

Hastalık Belirtileri
Kanat titretme ani halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
31 Tem 2025
Kullanılan İlaç
İlaç kullanmadım bt amin forte var elimde, use gano ve gerwit, kombi mix ,med tolyamin forte ve probiyotik var.onerdidiginiz birini kullanabilirim.
Merhaba sabah eşim sabah mavişle birlikte panik halde mavişe bir şey oluyor dedi.Elinde oynarken bir anda halsizleşip hareket edememeye başlamış uyku sersemi olayı anlamaya çalıştım.Kuş ayakta duramiyor kanatlarıni açıyor.Zar zor kafesine uçtu biraz durdu, normale döndü şimdi yine kafeste kanatlarını geri açtı.Yaptigim tek değişiklik tırnaklarını kesmedigim için tüneğine rulo kumlu tünek koymak oldu onu biraz tırtıklamış gece.ne olmuş olabilir anlamiyorum gayet sağlıklı bir kuş.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bilmediğiniz görmediğiniz bir şeyi yiyip zehirlenmiş olabilir. Nörolojik durumlar yada vitamin eksikliği yaşamış kuşunuz. Kumlu tünekler onlar için uygun değil. Ayak altını tahriş ediyor. Tırnaklarını zaten gagalarıyla törpülüyorlar. Bugün BT amin verin. Yarın probiyotik sonraki gün Med tollyamin Forte verin.

İkinci gün probiyotik verdim.yarin med tollyamin verecegim durgun biraz ama iyi gibi teşekkür ederim yardiminiz icin

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İkinci gün probiyotik verdim.yarin med tollyamin verecegim durgun biraz ama iyi gibi teşekkür ederim yardiminiz icin
Kuşunuzun şuan normalden farklı bir durumu var. Yarın Med tollyamin forte verebilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı olmaz. Umarım vitamin eksikliğinden kaynaklı bir durumdur. Geçmiş olsun 🌸

O günden sonra maviş biraz duruldu eski maviş gibi uçuşup duran istediğini alamayinca dideleyen maviş gitti.Toparladı ama eskisi gibi de olmadı, Denizli'de sıcaklıklar 44 dereceyi bulduğunda klimanin esintisi ona gelmeyecek şekilde serinlettim ancak evin ısısıni 29'a anca indirebildim.4 gün evden ayrılmak zorunda kaldik.Bir arkadaşıma rica ettim her bir ayrıntıyı anlatip gittim.Döndügümde maviş cok iyiydi öpüştük koklaştık.Ancak iki gündür hali dermanı yok sürekli uyuyor.med tolymanin ve kombi mix ikinci gündeyiz.dere otu dal dari yiyor ama hep uyuyor.Dışkısı gayet iyi, sebze ile de beslenen bir kuş, 2 yıldır yemi hep vita krafy aldım kapalı,dal darısıni sirkeli suda bekletip yikayip kurutup verdim, her gün kafesini temizledim,suyunu temiz içme suyu koydum.o kadar çok ilgiliyim ki hemen hemen her gün saat 20:30 'da 3 damla su içmesini izledim.İşımi gücümü ona göre ayarladım ama mavişimin kaç yaşinda olduğunu bilmiyorum.Onu sahiplendik.Yaş aldığı için mı böyle bilmiyorum.bir kac hastalik vakamizda veterinere götürdüm çocuğumun daha çok canını yakmaktan başka bir şey yapmadılaR
ne yapacağımı bilmiyorum,sıcaktan mi böyle klimadan mı? Nesi var bilmiyorum.Duşu seven bir kuş duş aldığında klimayi kapatirim,ceyranda asla birakmam.dedim ya her makaleyi okudum girilmedik yer birakmadım.Uzun yazdim ozurdilerim ama artık umudum da kalmadı.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. İlaçları ne için kullanıyorsunuz? Belki onlar ağır gelmiştir. Hava akımında da kalmış olabilir.
Daldarıyı sirkeli suda yıkayıp vermeyin bundan sonra. Sirkeyi kullanacaksanız sadece kafes temizliğinde kullanın. 😊

Daha önce dal daridan bit kaptı sirkeli suda bekletip sonra yikayip kurutun dediler öyle yapıyorum bende hava akiminda kalmadı hiç ilaclardan önce halsiz ve durgundu o yüzden verdim

Üst Alt