• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum ağzını açıp kapatıyor, kaşınıyor ve kuyruk sallıyor

Menekşe

Aktif Üye
Merhabalar kuşum sıcaktan ağzını kapatıp açıyor sandım ama bu aralar biraz sıklaşmaya başladı anlamı nedir acaba? Ağzının içinde bir şey takılı mi diye baktım yok nefes alırken sesli nefeste almıyor kaşıntısı da tüy dökme de diye düşündüm ama bağlantısı olabilir mi emin olamadım elime aldığımda ayakları çok sıcak ateşi mi var yoksa hava sıcaklığı mi onu da ayırt edemedim yardımcı olursanız sevinirim

Bugün ilk defa böyle yaptı

Bu da tunekte kuyruk sallaması

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne zamandan beri bu ağız açma kapamayi yapmaya başladı. Ve süreklilik arz ediyor mu takip ettiniz mi. Kuyruk sekmesi de var. Eğer ortam ısısı normalse herhangi bir strese bağlı bir durum yoksa. Bana solunumla alakalı bı durum gibi geldi. Ama uzman hocalarımız daha net bilgi verir.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun tüylerini elinizle düzeltin çok karışık duruyor. Kuşta solunum var büyük ihtimalle sıcaklık bu kadar etkilemez bence. Kuşa bir kap içinde su koyun cam kapı açık olmayan bi yerde banyo yapsın. Normalde de kuş cereyanda kalmasın. Ayrıyetten kuşa multivitamin probiyotik ve b vitamini kullanmanız lazım. Marka olarak gervit vitamin ve bt amin forte,entrobac probiyotik alabilirsiniz. Kuşun uyurken yandan bir videosunu atın solunum olup olmadığına emin olalım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Birde tabakta kuşa ne veriyorsunuz? Ballı kraker çubuğu da var galiba. Ballı krakerde vermeyin kuşa yapıştırıcı kullanılıyor o krakerlerde

Menekşe

Aktif Üye
Ne zamandan beri bu ağız açma kapamayi yapmaya başladı. Ve süreklilik arz ediyor mu takip ettiniz mi. Kuyruk sekmesi de var. Eğer ortam ısısı normalse herhangi bir strese bağlı bir durum yoksa. Bana solunumla alakalı bı durum gibi geldi. Ama uzman hocalarımız daha net bilgi verir.
Süreklilik şu şekilde yapıyor bir süre bu şekilde durduktan sonra tekrarını yapmıyor gün içinde benim takip Edip gördüğüm 3 4 kere falan oluyor. Ortam ısısında ise Antalyada yaşıyorum ve klimalı odada duruyor bizimle birlikte ama herhangi bir cam kapı önü veya klima yeli geleceği bir yerde değil rüzgar da kalmıyor hiç

Menekşe

Aktif Üye
Birde tabakta kuşa ne veriyorsunuz? Ballı kraker çubuğu da var galiba. Ballı krakerde vermeyin kuşa yapıştırıcı kullanılıyor o krakerlerde
Haşlanmış patates vermiştim ishale iyi gelsin diye kraker de önceden verdim cubuguyla oynuyor diye almamıştım

Menekşe

Aktif Üye
Kuşun tüylerini elinizle düzeltin çok karışık duruyor. Kuşta solunum var büyük ihtimalle sıcaklık bu kadar etkilemez bence. Kuşa bir kap içinde su koyun cam kapı açık olmayan bi yerde banyo yapsın. Normalde de kuş cereyanda kalmasın. Ayrıyetten kuşa multivitamin probiyotik ve b vitamini kullanmanız lazım. Marka olarak gervit vitamin ve bt amin forte,entrobac probiyotik alabilirsiniz. Kuşun uyurken yandan bir videosunu atın solunum olup olmadığına emin olalım
Dün gece çekmiştim bu videoyu
Vitaminleri hemen temin edip başlayacağım. Banyoya alıştıramadık hep kaçıyor sudan maalesef ama kendim yıkarım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dün gece çekmiştim bu videoyu
Vitaminleri hemen temin edip başlayacağım. Banyoya alıştıramadık hep kaçıyor sudan maalesef ama kendim yıkarım
Kendiniz yıkamayın ılık suyu sprey şişesine koyun az az üstüne sıkın iyi gelir tüy döneminde. Kuşta solunum rahatsızlığı var. Doksisiklin etkenli ilaçlı kullansanız iyi olur. Ornimix ve doksimis olur diye düşünüyorum. @Şehmus BAKIR abi de yorumlar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ama kuşu klimalı odada tutmayın. Haşlanmış patates vermenize gerek yok. Takviyeleri kullansanız düzelir. Tüy döneminde dışkı ishal vs olabilir.

Menekşe

Aktif Üye
Ama kuşu klimalı odada tutmayın. Haşlanmış patates vermenize gerek yok. Takviyeleri kullansanız düzelir. Tüy döneminde dışkı ishal vs olabilir.
Şuan bu kaşıntısı da tüyden oluyordur değil mi çok tüy döküyor çünkü.tamami değil ama baya dökülüyor tüyü. Parazit falan düşünmeli miyim?

Menekşe

Aktif Üye
Kendiniz yıkamayın ılık suyu sprey şişesine koyun az az üstüne sıkın iyi gelir tüy döneminde. Kuşta solunum rahatsızlığı var. Doksisiklin etkenli ilaçlı kullansanız iyi olur. Ornimix ve doksimis olur diye düşünüyorum. @Şehmus BAKIR abi de yorumlar
Bu dediginiz iki ilacı da mı almalıyım yoksa birini mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu dediginiz iki ilacı da mı almalıyım yoksa birini mi?
Şehmus abi yazsın ona göre alırsınız ben hangisi iyi gelir bilemedim. O videoya göre yorumlar. Kaşıntı tüyde olduğu için kaynaklanıyordur.Kuşu klimalı olmayan odaya alın klima dokunmuştur büyük ihtimalle. Üşütme olduğunu düşünüyorum ben.

Menekşe

Aktif Üye
Şehmus abi yazsın ona göre alırsınız ben hangisi iyi gelir bilemedim. O videoya göre yorumlar. Kaşıntı tüyde olduğu için kaynaklanıyordur.Kuşu klimalı olmayan odaya alın klima dokunmuştur büyük ihtimalle. Üşütme olduğunu düşünüyorum ben.
Tamamdır çok teşekkür ederim çok sağ olun 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşun guncel dıskı resmını gonderır mısınız ? bana ust solunum yolunda enfeksıyon var gıbı geldi.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşun kursagını kontrol edin. Yeterli beslendiğini düşünmüyorum. Yem yemesinde bir değişiklik gözlemlediniz mi hiç ?

Menekşe

Aktif Üye
kuşun kursagını kontrol edin. Yeterli beslendiğini düşünmüyorum. Yem yemesinde bir değişiklik gözlemlediniz mi hiç ?
Ağzını açtığı esnada baktığımda bir şey göremedim yemi de iki çeşit istediğinden yiyor ama daha çok az yiyor gibi ben önüne koyunca baya yiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhabalar kuşum sıcaktan ağzını kapatıp açıyor sandım ama bu aralar biraz sıklaşmaya başladı anlamı nedir acaba? Ağzının içinde bir şey takılı mi diye baktım yok nefes alırken sesli nefeste almıyor kaşıntısı da tüy dökme de diye düşündüm ama bağlantısı olabilir mi emin olamadım elime aldığımda ayakları çok sıcak ateşi mi var yoksa hava sıcaklığı mi onu da ayırt edemedim yardımcı olursanız sevinirim

Bugün ilk defa böyle yaptı

Bu da tunekte kuyruk sallaması
Kuşta sindirim sorunu var probiyotik grit kum verin ve hızlı çözüm için kursaktan zeolitli besleme yapılırsa doğal yöntemle düzelir 👍 eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
@Şehmus BAKIR abimiz ile iletişime geçin bu konuda, besleme maması ve aparatı tercıh edin. Çünkü kursak boş kalmamalı ve ani kilo kaybı yaşamasını önlemeniz gerekiyor

Üst Alt