• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum ağzından nefes alıyor

sorgu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ağızdan nefes alıp verme
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ara 2025
Kullanılan İlaç
mikostatin
merhaba kuşum 2 gündür ishaldi biz de mikostatin verdik kursak mantarı başlangıcı olduğunu fark edip şuan iyi gidiyor ama bi sorum var. şu sıralar fark ettim ki biraz daha ağzından nefes alıyor gibi. sindirim sistemi ile ilgili bi sorun olması büyük ihtimal daha yeni grit kum vermeye başladık ama size de sormak istedim daha ağır bi şey olup olmadığını. Farklı bi hastalık belirtisi ise söyleyebilir misiniz çünkü daha önce böyle yapmamıştı hiç Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta ishal olduğu için mi kursak mantarı başlangıcı var dediniz. Tabana beyaz peçete serip dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Videoda çok hareketli pek bir şey anlaşılmıyor tünekte yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görelim. Bu arada fotoda sanki kursak genişletme hareketi yapıyor. Bazen sindirimi kolaylaştırmak için o hareketi yaparlar. Ama videosunu görelim.

sorgu

Yeni Üye
Merhaba kuşta ishal olduğu için mi kursak mantarı başlangıcı var dediniz. Tabana beyaz peçete serip dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Videoda çok hareketli pek bir şey anlaşılmıyor tünekte yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görelim. Bu arada fotoda sanki kursak genişletme hareketi yapıyor. Bazen sindirimi kolaylaştırmak için o hareketi yaparlar. Ama videosunu görelim.
Tabii ki hayır. Önce sindirim bozukluğudur diye haşlanmış yumurta ve daldarı verdim easydrops bağırsak düzenleyicisi ile ama düzelmedi. Öğürmeler başladı ve gözleri kapalı halsizleşti, yem yemeyi azalttı ve zaten doktorun yanlış söylemiyle tedaviyi 5 gün uyguladık sadece geri döndüğünden şüphe ettik ama mikostatin verince toparladı tamamen. Şuan dışarda kendisi ama yeni görüyorum ağızdan nefes alışını belki oda sıcaktır diyedir tam emin değilim. Jep yapmıyor çünkü.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tabii ki hayır. Önce sindirim bozukluğudur diye haşlanmış yumurta ve daldarı verdim easydrops bağırsak düzenleyicisi ile ama düzelmedi. Öğürmeler başladı ve gözleri kapalı halsizleşti, yem yemeyi azalttı ve zaten doktorun yanlış söylemiyle tedaviyi 5 gün uyguladık sadece geri döndüğünden şüphe ettik ama mikostatin verince toparladı tamamen. Şuan dışarda kendisi ama yeni görüyorum ağızdan nefes alışını belki oda sıcaktır diyedir tam emin değilim. Jep yapmıyor çünkü.
Tamam mikostatin e on dört gün aksatmadan devam edin. İki gündür ishaldi kursak mantarı başlangıcı olduğunu farkettik deyince hastalığı ishale bağladınız sandım. Dışkılar güzel. Özellikle gün içinde hareketlilikten yada efor yada heyecan vs dolayı arada hızlı nefes alıp verme olabilir. Özellikle şekerleme esnasında yada uyku hâlindeki kuyruktaki sekmeye bakın.

sorgu

Yeni Üye
Tamam mikostatin e on dört gün aksatmadan devam edin. İki gündür ishaldi kursak mantarı başlangıcı olduğunu farkettik deyince hastalığı ishale bağladınız sandım. Dışkılar güzel. Özellikle gün içinde hareketlilikten yada efor yada heyecan vs dolayı arada hızlı nefes alıp verme olabilir. Özellikle şekerleme esnasında yada uyku hâlindeki kuyruktaki sekmeye bakın.
Teşekkür ederim uyurken veya dinlenirken stabil mi olmalı kuyruğu? Aslında biraz enerji toplasın diye 2 gündür salmıyorduk ama bizim haylaz kafesin içinde de tepetaklak ediyor kendini her saniye başı :D

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim uyurken veya dinlenirken stabil mi olmalı kuyruğu? Aslında biraz enerji toplasın diye 2 gündür salmıyorduk ama bizim haylaz kafesin içinde de tepetaklak ediyor kendini her saniye başı :D
Her kuşta hafif kuyruk sekmesi olur. Ama solunum problemi varsa çok fazla atar bu sekme. Hafif olanları ciddiye almayın. Kendini iyi hisseden kuş kafesten çıkmak ister. Öyle bir şey varsa kafeste kapalı tutmayın. Bırakın uçsun 🌸

sorgu

Yeni Üye
Ya merhaba şuan uykusunda bakıp çektiğim videoda bi anda ishal başlamış ve böyle duruyor birkaç gündür grit kumunu vermiyorum daha birkaç saat önce yedi ve böyle oldu. Gold wingsinkini veriyorum hatta bu forumda danışmıştım vereyim mi vermeyeyim mi diye sanırım ondan kaynaklı bi ishal durumu var ama anlamış değilim bi bakarsanız çok sevinirim @Aslı Ö. @Demet bükay Watch unnamed | Streamable

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Grit kum ishal yapmaz. Tam tersi yediklerini sindirmesine yardımcı olur. Denk gelmiş. Siz üç dört gün üst üste suyu tazeleyerek elinizde probiyotik varsa probiyotik verin.

sorgu

Yeni Üye
Grit kum ishal yapmaz. Tam tersi yediklerini sindirmesine yardımcı olur. Denk gelmiş. Siz üç dört gün üst üste suyu tazeleyerek elinizde probiyotik varsa probiyotik verin.
probiyotik yok maalesef daha temin edemedim sadece easydrops bağırsak düzenleyicisi var onu kullansam?? şuanda da baktığımda düzelmişti sabah

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

sorgu

Yeni Üye
Röhnfried entrobac marka çok iyidir fakat kursak mantarı tedavisi gören kuşlara önerilmez çünkü içindeki mayadan ötürü. Bende prozim plus kullanıyorum.
tamam ona da bakayım. Videoda görünüe bi sıkıntı var mı acaba sizce? Kakaları bazen garip oluyor gösterdiğim şekilde 2 3 defa yaptıktan sonra geçiyor bi de biraz sallanıyor gibime geldi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
tamam ona da bakayım. Videoda görünüe bi sıkıntı var mı acaba sizce? Kakaları bazen garip oluyor gösterdiğim şekilde 2 3 defa yaptıktan sonra geçiyor bi de biraz sallanıyor gibime geldi
Dışkılar için kursak mantarı tedavisi bitince probiyotik takviyesi yapın. Videoda elzem bir durum göremedim. Yine tedavi bitince kekik çayı yapıp ikram edin.

sorgu

Yeni Üye
Dışkılar için kursak mantarı tedavisi bitince probiyotik takviyesi yapın. Videoda elzem bir durum göremedim. Yine tedavi bitince kekik çayı yapıp ikram edin.
teşekkür ederim tedavi bittikten kaç gün sonra röhnfried kullanabilirim acaba

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
teşekkür ederim tedavi bittikten kaç gün sonra röhnfried kullanabilirim acaba
Tedavi bittikten sonra bir iki gün içtiği temiz suyu verin. Sonra probiyotik takviyesi yaparsınız. Röhnfried değil entrobac ın içindeki maya mantarı tetikleyebilir. Prozim plus uygun olur.

Üst Alt