• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! KUŞUM 4 HAFTADIR HASTA..ACİL

Rena1234455

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik. donukluk
Hastalık Belirti Tarihi
23 Eki 2025
Kullanılan İlaç
entorogermina probiyotik
Merhaba benim kuşum muhabbet kuşu 7,5 yaşında 23 ekimden beri hasta ve halsiz. şimdi size neler olduğunu sırasıla anlatayım

ilk önce uyku hali ve halsizlik başladı. ve kakası cıvıklandı iştahı kesildi ve ötmüyordu. Hatta bazen kafasını sırtına gömüp titreyerek uyuduğunu gördüm. göz bebekleri de simsiyahtı, bayağı bir korktum ,üşütmüş olabilceğinden şüphelenip onu sıcak tuttum. vitamin, probiyotik ve daldarı verdim. biraz iyiledi bu süre zarfında 2 hafta stabil gitti.tüyleri kabarık az az uyuyor ama etrafa bakıyordu. kakası çok cıvıktı biraz koyulaştı. ve çok nadir de olsa ötmeye başladı, uyku hali azaldı

sonrasında fark ettim ki kafasının etrafında 20 den fazla tüy çıkmış. tüy değişme dönemindeymiş bir haftaya düzelir deyip raatlamıştım. fakat şuan yine kötüledi titreyerek uyuma yok. ama etrafa donuk donuk bakıyor ve nefes alırken tık tık ses çıkarıyor. int den araştırdım hava kesesi paraziti olabilir yazıyordu. dokununca normalde ısırır cevap vermiyor. sadece hafifçe sinirleniyor

ek olarak karnında sertlik hissediyorum. Kakası poposuna yapışmaya başladı... ve bazen kendini boynundan kaşıyor. bir şeyler önerir misiniz...
fotoğraflaar açıklamada

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İnsan Probiyotiği kuşlara verilmez, içeriğindeki bakteri suşu farklı, floralarımız farklı, stabilizatörlerimiz farklı... Gaz yapar, şişkinlik yapar hatta toksik etki bile yapabilir.. Kuyruk yandan gözükecek şekilde videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

Rena1234455

Yeni Üye
İnsan Probiyotiği kuşlara verilmez, içeriğindeki bakteri suşu farklı, floralarımız farklı, stabilizatörlerimiz farklı... Gaz yapar, şişkinlik yapar hatta toksik etki bile yapabilir.. Kuyruk yandan gözükecek şekilde videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz
Merhaba bu entorogerminia Kids probiyotiği bize kuşu tanıdığımız söylemişti.. o yüzden
Zden veriyorduk

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba bu entorogerminia Kids probiyotiği bize kuşu tanıdığımız söylemişti.. o yüzden
Zden veriyorduk
Kuşçulara güvenmeyin, insan Probiyotiği asla verilmez. Evinizde rezene varsa yarım çay kaşığı demleyin, ılıyınca suluğuna koyun içsin, entrobac Probiyotik öneririm

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Dediğinizsiteden atamadım drive yükledim oradan bakabilirsiniz. Ve video çekerken ısrarla kaşınmaya başladı bir anda, daha öncede böyle yapıyordu arada
Bence bu çocuğun karaciğerinde de problem var bir kanatlı uzmanına gidip röntgen çektirin, iç parazit için de dışkı analizi yapılsın ayrıca ivermektin içeren ense damlası da yaptırın 🙏

Rena1234455

Yeni Üye
Bence bu çocuğun karaciğerinde de problem var bir kanatlı uzmanına gidip röntgen çektirin, iç parazit için de dışkı analizi yapılsın ayrıca ivermektin içeren ense damlası da yaptırın 🙏
Veteriner anlar mı? Bazı veterinerler biz kuşlara bakmıyoruz diyorlar maalesef. Birde bu kaşınmasın sebebi ne olabilir? Daha önce de (5ay) bu tarz hasta olmuştu ama vitamin ve probiyotikle düzelmişti.. sadece benim gördüğüm kaşınması devam eti

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Veteriner anlar mı? Bazı veterinerler biz kuşlara bakmıyoruz diyorlar maalesef. Birde bu kaşınmasın sebebi ne olabilir? Daha önce de (5ay) bu tarz hasta olmuştu ama vitamin ve probiyotikle düzelmişti.. sadece benim gördüğüm kaşınması devam eti
Kanatlı uzmanı olanlar bakar , konumunuz Ankara gözüküyor, Kavaklıdere veteriner kliniği, Keçiören telepati hayvan hastanesi Fatih bey, Dikmen uğur pet veteriner kliniği bu üçü de iyidir götürebilirsiniz☺

Rena1234455

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı olanlar bakar , konumunuz Ankara gözüküyor, Kavaklıdere veteriner kliniği, Keçiören telepati hayvan hastanesi Fatih bey, Dikmen uğur pet veteriner kliniği bu üçü de iyidir götürebilirsiniz☺
Kuş yaşlı olduğu için ailem götürmeye pek yanaşmaz yüksek ihtimalle ama sağolun...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuş yaşlı olduğu için ailem götürmeye pek yanaşmaz yüksek ihtimalle ama sağolun...
Kaşıntı için dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Probiyotik ve prebiyotik canlı organizmadır, insan vücuduna göre ayarlamışlar insanlar, kuşlar için hazırlamışlar kuşlar hatta büyükbaş hayvanlar için olanı da büyükbaşlar kullanır
Fayda sağlayım derken zarar veriyorsunuz kuşa
Bir bebeğe hap şeklinde antibiyotik olur mu😔 onlar şurup içer neden peki?
Kilo yaş gelişimine göre verilir verilen ilaç dahi kendi grubunda ayrılır
Lütfen insan probiyotiği vermeyin
Ayrıca yaşlı kuş diye götürmemek ne demek anlamadım??
Büyükbaba nine anneanne dede hastalanınca hastaneye gitmez mi?
Genç olsa bile yine götürülmezdi malesef
Rabbim affetsin 😔🤲

Rena1234455

Yeni Üye
Kaşıntı için dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Probiyotik ve prebiyotik canlı organizmadır, insan vücuduna göre ayarlamışlar insanlar, kuşlar için hazırlamışlar kuşlar hatta büyükbaş hayvanlar için olanı da büyükbaşlar kullanır
Fayda sağlayım derken zarar veriyorsunuz kuşa
Bir bebeğe hap şeklinde antibiyotik olur mu😔 onlar şurup içer neden peki?
Kilo yaş gelişimine göre verilir verilen ilaç dahi kendi grubunda ayrılır
Lütfen insan probiyotiği vermeyin
Ayrıca yaşlı kuş diye götürmemek ne demek anlamadım??
Büyükbaba nine anneanne dede hastalanınca hastaneye gitmez mi?
Genç olsa bile yine götürülmezdi malesef
Rabbim affetsin 😔🤲
Merhaba Teşekkürler yazdığınız için sıkıntı sadece yaşlı olduğu için değil biz daha önceden başka bir Kuşum oldu Onu veterinere götürdük veterinerini tek yaptığı şey ağzından Damla vermek oldu ve Kuşum o gece öldü bize de zaten yaşarsa Yaşar yaşamazsa Yaşamaz deyip bir sürü para aldılar Tabii bu dediğim 8-9 yıl önce idi özellikle Ankara'da ki Veterinerler kuşlardan çok iyi anlamıyor ama yukarıda Burçak Hanım'ın dediği veterineri aileme söyleyeceğim Bize en yakın Dikmen'deki hocaya götürme ihtimalimiz var çok kötüleşirse teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba Teşekkürler yazdığınız için sıkıntı sadece yaşlı olduğu için değil biz daha önceden başka bir Kuşum oldu Onu veterinere götürdük veterinerini tek yaptığı şey ağzından Damla vermek oldu ve Kuşum o gece öldü bize de zaten yaşarsa Yaşar yaşamazsa Yaşamaz deyip bir sürü para aldılar Tabii bu dediğim 8-9 yıl önce idi özellikle Ankara'da ki Veterinerler kuşlardan çok iyi anlamıyor ama yukarıda Burçak Hanım'ın dediği veterineri aileme söyleyeceğim Bize en yakın Dikmen'deki hocaya götürme ihtimalimiz var çok kötüleşirse teşekkürler
Ankara nın neresinde ikamet ediyorsunuz
Bende Ankara da oturuyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef her hekim kanatlıdan anlamıyor uğur pet iyidir götürebilirsiniz 🙏

ilhan60

Yeni Üye
Merhaba. İştahının artması için aspur yedirin. Sıcak tutmaya çalışın. Muhtemelen bakteriyel bir durum olabilir. Ben üreticiyim çok sık başıma gelmedi ama genelde Med tolyemin Forte kullaniyorum bu durumlar için atlatılıyor. Allah şifa versin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. İştahının artması için aspur yedirin. Sıcak tutmaya çalışın. Muhtemelen bakteriyel bir durum olabilir. Ben üreticiyim çok sık başıma gelmedi ama genelde Med tolyemin Forte kullaniyorum bu durumlar için atlatılıyor. Allah şifa versin
Medya tollyamin forte b vitaminidir, kas, sinir sistemi, tüy, gaga, deri sağlığı için kullanılır bakterilere bir etkisi yoktur ☺

Üst Alt